Осем от 23-та митничари от "Кулата" – с обвинения

При претърсвания у тях са открити още 40 хил. евро
10
Осем от 23-та митничари от "Кулата" – с обвинения
Снимка: архив, БулФото

На осем служители на Митнически пункт "Кулата" е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

При акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура на пункта бяха задържани 23-ма митнически инспектори.

Още по темата

С постановления на прокурор от специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Утре преди обед в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

При претърсвания в домове и автомобили на задържаните бяха открити и иззети пари в различни валути с обща равностойност 63 000 лв.

При продължилите процесуално-следствени действия разследващите са открили още 40 000 евро и 15 000 лева, за които има данни, че са придобити по престъпен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
Цялата история е направо смешна. Голяма дандания и шум. Тези крали с години и сега 8 задържани за 72 ч. Докато не осъдят някой на доживотен затвор нищо няма да се промени.Въобще тази пародия на държава и ред е толкова смешна че направо сме по зле и от Сомалия.
7
1
 
7
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Само питам. Какво стана с КТБ банката? Там парите бяха 4 милиарда! Вече не се шуми по случая! А тези с 8-9 хиляди най-големите престъпници!
6
0
 
0
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
От мен толкоз, да бяхте си избрали кака Корни да ги осъди и изпозатвори, ама надали...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Открили са пари при тези, дето продават винетки. Продажбата на винетки сама по себе си е престъпление.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да държиш пари вкъщи не е престъпление. Ако са намерили 63 хиляди лева, това означа всеки да е имал вкъщи по около 8000 лв. Бабите, дето хвърлят на ало-измамниците пари държат повече пари кеш. Тепърва ще трябва да докажат, че въпросните лица са вършили престъпления. Само по себе си притежаването на няколко хиляди лева не е достатъчно да вкараш някого в затвора.
3
2
 
7
 
! Отговори
13 преди 6 години
Дано след 72 часа - ПАК ДА СА ТАМ, че повече от година - много народ си е губил времето да разследва тези ***!!! ЕЕЕЙЙЙ, НЕ СЕ НАЯДОХА И НЕ СЕ НАПИХА !!!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хванали са ги да не се отчитат надлежно.Като са ги наблюдавали от 2015 г., защо чак сега ги задържат? /създали са компромат, който да се използва, ако някой не работи по "правилата"/Сега ще назначат новите и много добре инструктирани служители.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата държава е корупция,това е само върха на Айсберга.