Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
vv преди 6 години
Единствените смислени коментари са на калина и на анонимен 21.Подкрепям ги напълно.
18
2
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Не само полицаите, а всички теябва да излязат на национален протест. На политисите трябва да им се напомни,че са избрани да РАБОТЯТ за НАС, а не за себе си.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както излизат на протест, така трябва да се обединим и излезем всички ние от останалите професии. Тогава нещата може би ще се променят!
16
6
 
23
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Крайно време беше да излезнат на улицата и да си вършат работата,а не да се скатават по кафенетата,да закачат мацките и да получават големи заплати...
15
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смех :)))Шкембетата на въздух излезнали да просат ... чиба *** :))
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КАЛИНА. ПРАВИЛНО. ЛИ СЪМ РАЗБРАЛ. ПЪРВО ТРЯБВА РЕФОРМА И ПОСЛЕ ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ И НАКРАЯ ЗАПЛАТА.
13
6
 
24
 
! Отговори
НЕ СЕ НАЯДОХА !!! преди 6 години
Такса за спокойствие на жриците по улиците,пари на дознателите за да покриват доказателствата срещу всички кражби и битови престъпление,..и още и ощеКорупция ,корупция...навсякъде на всички нива в МВР
12
13
 
30
 
! Отговори
ьььь преди 6 години
кой то не му харесва да напуска,ама като знаят че на 50 години пенсия заплатки 20броя
11
7
 
35
 
! Отговори
Kалина преди 6 години
Налагало ми се е да моля полицай за съдействие, свързано с работата ми. Идват хората, но само присъстват. И казват, че това им е забранено, нямат право на онова, не им позволяват трето. Е, как да са в помощ?И може би няма да е лошо да се присъединим всички към тях, защото безумието, в което живеем, трябва някак да спре!
10
6
 
40
 
! Отговори
Избягал преди 6 години
А на малките селски улички, където безчинстват роми крадци и убийци ще излазът ли милиционерите???
9
7
 
21
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Анонимен 8:На село сега пече и има работа!Друго си е сянката на храста или под някой чадър на морето или на кафенето?!?!?!
8
6
 
26
 
! Отговори
varg преди 6 години
Да не излезем ние,че тогава става страшно.
7
11
 
38
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Масови уволнения е решението! На групи от по 500 човека! Назначавате 500 нови и уволнявате 500 протестиращи, мързеливи тюфлеци.
6
6
 
26
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
Ако сега не започнат истински реформи в МВР включващи качествен кадрови подбор, подготовка, вкл. физическа, нормативна, огнева, ако не започне пълна подмяна на коли, оборудване и въоръжение, ако не започне и подмяна на част от кадрите, утре ще е късно. Но за тези неща трябват и ПАРИ! От човек със заплата под хиляда лева, визирам млад полицай от охранителна полиция, не може да очаквате много, в интерес на истината за тези пари и това отношение от държава и общество, и това което правим е много.
5
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизали били на улицата.Разгеле!Ето това е новина - български полицаи на улицата.Ако излезат и на селските улици, това ще е наистина от сферата на фантастиката.
4
10
 
28
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
А каква работа вършат всъщност?
3
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че протестират, значи ли,че се отказват от рушветите и рекета. Пък ако затворят и чадърите над наркотиците, ще е добре
2
3
 
20
 
! Отговори
ЗаУниформи и заплати преди 6 години
нека да преговарят посредством синдикатите. Там би трябвало да има специалисти, които да преценят кое от тези искания с какви аргументи може да се представи като искане, адресирано до управляващите. Аз не съм специалист в тази област.Ще ги подкрепя обаче тогава, когато твърдо поставят въпроса за правомощията, които им дава законът в някои ситуации! Не е допустимо полицаят да бъде принуждаван да се държи като страхлива ученичка тогава, когато *** издевателстват и над него, и над гражданите!
1
11
 
23
 
! Отговори
Тест! преди 6 години
Да им редуцират заплатите с процентен индекс, равен на коефициента им на интелигентност! Но...повечето са с IQ под 100 и ще трябва да им намалят заплатите. Така е справедливо.