Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!

От януари догодина протестите ще бъдат ежедневни, обявиха от СФСМВР
25 юни 2017 15:06,
218
 Национален протест: Полицаи от цялата страна излизат на улицата!
Снимка: архив "Булфото"

Синдикалната федерация на МВР свиква униформените на национален протест. Той ще се проведе на 5 юли от 11 часа пред храм паметника "Александър Невски".

Това реши ръководството на СФСМВР на заседание днес. Към протеста може да се присъединят и другите полицейски синдикати.

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, обяви  председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той съобщи, че от януари догодина, когато България поема председателството на ЕС протестите ще станат ежедневни.

По-рано пред БНР той обяви, че утре или най-късно в други ден ще има ясна стратегия за протестните действия.

Още по темата
Полицаите настояват за увеличение на възнагражденията и нови униформи, каквито не са имали от години.

Синдикалистът отхвърли изявленията на управляващите, че полицаите вече получавали новите си облекла.

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината!", категоричен е Попов.

Той обясни, че колегите му не са получавали униформено облекло от 3,4, дори 5 години. Синдикалистът разказа и че полицаите не могат да си купят цяла униформа, затова заместват определени елементи от нея с такива, купени на свободния пазар.

"Униформените ни обувки позволиха да ги разпространяват в търговската мрежа съвсем свободно. Униформата районен инспектор, освен от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има навсякъде и колегата, който не е получавал риза с години, е принуден да отиде да си купи", каза Валентин Попов.

Полицейските синдикати вече настояват да преговарят лично с министър Радев. Причината е, че с едно свое изказване той е провалил преговорите между недоволните полицаи и зам.-вътрешния министър.

"Беше постигнат консенсус по три изключително важни за нас въпроса, касаещи статута на служителите в МВР. На следващия ден министърът с лека ръка задраска този консенсус и си представи Съветът за социално партньорство в МВР едва ли не като някаква експертно-техническа група, създадена да го съветва. В същото време министърът, казвайки това се постави в една изключително деликтна ситуация, защото от неговите думи ние направихме само един извод - че Съветът за социално партньорство очевидно не е форматът, в който ще преговаряме с това ръководство на МВР", каза Попов.

Той обясни, че полицаите са наясно, че не са приоритет на управляващите. Според него обаче ситуацията била критична.

"Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети", обясни синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ню Йорк е 15 млн човека има 33 000 кукиБГ е 5 млн човека има 47 000 куки да си правят сметката. 2/3 от куките са излишни нека протестират ама ние няма да им плащаме заплатите като не им харесва да напускат.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Цветанов като ги пращаше да пребиват българите по време на протестите срещу Тиквата за високите цени на тока Жълтите павета бяха по червени от кръв.
37
1
 
10
 
! Отговори
ПО смело срещу власт преди 6 години
В БГ терористи менкащи на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии ограбват от народа десетки милиарди живи левове и евра годишно.МВр служителите безропотно преизпълняват НАГЛО ПРЕСТЪПНИ НЕЗАКОННИ проекти з а наредби прокарвани с измама корупция и видео терор през паралмента.МВР експерти не смеят да с е обадят вообще.Няма нито един арестуван престъпник ..Терористи на власт увреждат милиони деца вучилищата с тежко терористична и педофилска видео техника МВР не им пука
36
10
 
17
 
! Отговори
Учител или лекар преди 6 години
Аз ще стачкувам да им се намали заплатата, да им се намалят привилегиите (за много от които даже не знаем), да ги пуснат по улиците да патрулират, не да ми седят в колите и да похапват, да ни защитават със сила, не да се пазят някой да не им удари шамар и да се крият.
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се обединят с обратните нали и те ПРОСЯТ от бате Бойко. Това е , всеки *** става полицай, адвокат , учител -тарикат, митничар ,журналист .. и ревът Оглозгват ЗАЕМА после "пенсионера бил виновен" то се вижда ..със заеми другари икономика не се прави с шашми с ремонти също .. трябват си заводи , трудова култура сред младеща.В Англия що имат заводи, Германия ,Франция ? Не се връзва в демократични страни да има Автомобилна промишленост, Енергетика,Стопанство .КОМУНИЗЪМ Е ТОВА!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от всяо районно ще има Организирана Полицейска Група ( ОПГ) на протеста, нали така?
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо тогава няма свободни места за полицаи и трябва да бутнат 20 000 за да те назначат?
32
10
 
10
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
До Български професорПовярвайте, знам колко вземат млад лекар и млад учител. Ние не искаме да се вземе от тях и да се даде на нас, искаме си нашето, защото в държавата има пари. А относно образованието и подготовката, все още има читави хора, лошото е, че останахме малко и ще ставаме все по малко. Недейте да ни противопоставяте на други съсловия, старият римски принцип "Разделяй и владей" не е от полза за никого.
31
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези еничари на ГРОБ и 500 лв са им много. Още повече че не произвеждат нищо и взимат заплати от нашите данъци.
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли емигрирал в чужбина шапкар за по-добро заплащане. Няма! Както няма и политици и държавни служители! Които вземат хиляди и се пенсионират с максимална пенсия. Значи са доволни от живота тук!
29
14
 
10
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
какво ревете срещу полицията. Кат са с ниски заплати и рушвети ще взимат и зор няма да си давст. А и щом мераклии за полицаи няма ,какво да комебтираме.Нали за пазар на труда говорим , що няма мераклии, щото за 600 кинта и 120 ваучери за храна на никой не му се ходи да се занимава с утайките на обществото.И като каже чао на детето су преди вечерно дежурство дали ще му каже добро утро сутринта.
28
10
 
15
 
! Отговори
хххх преди 6 години
Явно милицайчетата са се скрили на сянка в тази жега и блъскат минуси на коментарите срещу тях. Ами толкова ви е работата...
27
13
 
20
 
! Отговори
смех преди 6 години
Стига вече с тези полицаи, като не им харесва да напускат и да си търсят по-заплатена работа. Да познавате напуснало ченге?!
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами аз като блъска по 12 часа на ден, 6 дни в седмицата за 640 лв на месец да не би да ми е лесно.
25
9
 
22
 
! Отговори
хххх преди 6 години
България е с най-много полицаи сравнено с броя на населението, и същевременно с висока престъпност. Трябва чистка в МВР, поне половината да си ходят, а останалите да получат високи заплати.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това тия дето си искаха Бъчварова ли? Еничарите на ГРОБ? Да умират тогава.
23
3
 
3
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
Само протест не е достатъчен. Ако искат нещата да се случат и да върнат и стария закон за пенсиониране са нужни жертви. Да напъскат на ден по 10-20човека и всичко ще се нареди
22
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
бе тоз министър от МО се отърваха от него ,сега МВР дя му берат ядове. Ако искат нещи дя стане при Карата да хидят и с МО заедно.Иначе ще им спретнат римското правило разделяй и владей.
21
13
 
20
 
! Отговори
Български професор преди 6 години
До Едно ченге: А каква е заплатата на млад лекар и на млад научен работник с дисертация? Колко от вас имат и средно образование, колко от вас знаят да пишат (Ханкобрат)? Какви чужди езици знаете? Какъв е бюджета на МВР и този на Мин-то на образованието и науката? Сравними ли са? Остана ли неограбен дом в селата? И в тези села полицаите имат тай-хубавите къщи и коли! Кога ще си плащате пенсионното осигуряване? Кой се пенсонира като вас след смешен трудов стаж и колко заплати получавате накуп?
20
11
 
16
 
! Отговори
Крезимор преди 6 години
Ако обикновените хора излязат на протест ще има ли такава гласност и ще им вдигнат ли заплатите?И откъде-накъде тези тюфлеци,които само претупват разседвания,идват поне 30 мин след подаване на сигнал за произшествеие, чадъросват престъпни елементи, искат си рушвети и т.н. ще искат повишаване на заплатите?Българина отдавна е свикнал да се оправя без полиция! В днешно време СОТ, застраховка и средства за самозащита са задълж. елемент за всеки от нас,защото полицията не върши НИКАКВА работа!!!