Протест в Асеновград след бой между българчета и ромчета

В неделя се очаква още по-мащабен протест
Обновена: 28 юни 2017 22:55 | 28 юни 2017 22:55,
298

Снимка: Dnes.bg

Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
12
 
! Отговори
ЦВЕТИ преди 6 години
До ФенНАБИЛИ СА ДЕЦА БЕ ***,позорното е че си мислиш че си мъж
82
5
 
36
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".....Ето затова и ще ни бият джипситата, само скандираме, правим фейсбук групи и т.нБългари юнаци...да скандираш това след като са те набили най-позорно е смешно и жалко.
81
0
 
28
 
! Отговори
aноним преди 6 години
Браво на Днес.БГ за политически коректното заглавие! Не ви ли е срам?
80
1
 
47
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Симеонов ! Сидеров ! Каракачанов ! Нали сте ,,патриоти,, ,бе !!! Що мълчите ?
79
3
 
27
 
! Отговори
varg преди 6 години
ИМАМ ЕДНО ПИТАНЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ-ТИЯ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАСА ЛИ ГИ НОСИТЕ ИЛИ ИМАТЕ НАРЕЖДАНЕ ДА НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ ДОРИ ПРИ ПРЯКА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО ВИ И ВКЛЮИТЕЛНО ЗА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ?АКО Е ТАКА ИЗЛЕЗТЕ И КАЖЕТЕ ТОВА,ЗАЩОТО УТРЕ РОМЧЕТАТА ЩЕ ПОСЕГНАТ И НА ВАШИ БЛИЗКИ НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ.
78
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО КОГА??????????????? ТАЯ *** СТАВА ВСЕ ПО-НАГЛА!!!!!!!!!!!!!
77
1
 
17
 
! Отговори
Бат Кочо преди 6 години
Вървиш си по улицата и виждаш , здрави ,млади , яки , роми - метат с метли или събират шишета . АЗ , СИ МИСЛЯ , ЧЕ НЕ ИМ СЕ МЕТЕ И АКО НЯКОЙ ИМ КАЖЕ ДА ПРАВЯТ НЕЩО ДРУГО ЩЕ СТАНЕ ПРИТЕСНИТЕЛНО ! Трябва да не се мълчи за тези проблеми . Само образованито ще ги социализира и интегрира.
76
1
 
53
 
! Отговори
varg преди 6 години
КАКВИ РОМЧЕТА БЕ ?МЪЖЕ НАПАДНАХА БЪЛГАРИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПОЛИЦАИ,КОИТО НИЩО НЕ НАПРАВИХА.
75
0
 
42
 
! Отговори
Динко преди 6 години
СТИГА сте писали по сайтовете, отивайте в Асеновград.
74
1
 
37
 
! Отговори
Край преди 6 години
Най приятно разсеяни са Патриотите. А вземат отношение а Меркел ги е изхвърлила от софрата Тамън седнаха.
73
0
 
50
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 6 години
Къде е сега биячът на бабички по границата ?Къде е този велик псевдопатриот и строител на "великата" българска стена ?!
72
0
 
59
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 6 години
Незабавна оставка на шефа на полицията в Асеновград и неговия началник в Пловдив !Тази тумба трябваше да бъде смазана от бой и арестувана до един.Щом не е, значи полицията не си е свършила работата.Новият директор на асеновградската полиция да изгледа в Гугъл как действа руския ОМОН в далеч по-безобидни ситуации с роми в руските села.
71
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 6 години
Борисов няма да реши проблема с ромската престъпност защото няма да му разреши Фрай Меркел. Веднага ще му спре евро кинтите и той е до там. трайте си ще имате метро и магистрала. Българи малко ще се возят по тях но по ГБС Водстрой ГП груп, Агромах Трейс . и други наши добри пари ще направят.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Станимака се срещнаха младите олимпийски надежди на България по кану-каяк и бокс.
69
3
 
47
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Западът провежда етническо прочистване на българите в мирно време.Западът налага ГЕНОЦИД над българите - здравен, социален, икономически и финансов.Западът подменя етническия и религиозен състав на населението на България.Западът ни продава на по-високи цени стоки с по-лошо качество и ни обяснява как било нормално в един съюз да и има държави на различни скорости.Докога ще търпиш всичко това, българино !?
68
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как ще свърши всичко, но съм сигурен, че младите олимпийски надежди няма повече да псуват или ще го правят само на ум.
67
33
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновено така става когато псуваш ромче на майка, или те набива то или ако викнеш баща си идва баща му и ви наритва и двамата.
66
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте как се отнасяте с *** днес, защото утре като станат мнозинство ще се отнасят по същия начин с вас.
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видно като бял ден е, че интеграцията не върви. Интеграционните вицепрезидент не си върши работата. Оставка!!!!
64
1
 
22
 
! Отговори
Народна Милиция преди 6 години
Долу бохо тиквата и герп.Те са активни помагачи на унищожителните на Българския Етнос.Спонсорирани са от световната мафия да дооунищожът какво е останало от Българите и България. Долу боко тиквата и герп.