Пак протест в Асеновград, пак заради побоя и ромите

Исканията им не били удовлетворени от властта
30 юли 2017 20:21,
29
Пак протест в Асеновград, пак заради побоя и ромите
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg, архив

Десетки души са се събрали на протест в кметската градина в Асеновград заради побоя над млади спортисти от група роми миналия месец и незаконно пребиваващите в града.

Протестиращите заявиха, че подновяват протестите, тъй като част от исканията им са удовлетворени, но друга не. По думите им има новорегистрирани ромски семейства в общината.

Най-важното им искане е максимално бързо лицата, задържани за побоя да получат присъди. На 6 юли Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста седем от задържаните 11 души. Двама бяха пуснати срещу парична гаранция.

Друга част от исканията на жителите на Асеновград са: създаване на полицейски участък в циганската махала, охрана на спортистите, премахване на незаконните постройки в махалата, проверка и установяване на незаконно пребиваващите в града.
Протестът е значително по-малоброен в сравнение с предишните.

В ромската махала в Асеновград няма напрежение. Това заяви старши комисар Атанас Илков, директор на полицията в Пловдив.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
БХК преди 6 години
А изплащат ли се редовно социалните помощи на ***? Да няма Страсбург?
13
0
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ, независимо от ОНЗИ и ОНЕЗИ шугавите от там....!!! Официално становище от властта за това какво се случва в Асеновград, защото иначе става лошо, ама много лошо !!!!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина с гайди няма да стане. Да обградят общината и хванат кмета, да го държат вътре докато подаде оставка или вземе мерки. Хората протестират, а той регистрира ниви?? Трябват нощни акции, бутилки с гориво, от всички страни да се притопли махалата. Работата бавно но сигурни върви на война с шугавите. Ще има много жертви и от двете страни! Тогава ще се вземат мерки но ще е късно! Банкянският Бабуин къде е, защо оставя шугавите да вилнеят? Гласуват му, плаща им и докога? Докато дойдат танковете
11
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ne go dopuskaite v Rodopite nagore xorata se darjat ne gi puskat po selata si edin da pusnat idat xilqdi
10
0
 
6
 
! Отговори
До СУ 34 преди 6 години
Егати смазаното подсъзнание,ти ако си Су 34 то баща ти как се казваше.
9
3
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До Ястреб ОсманлиятаГледай си триъгълната глава в огледалото и не се отваряй на антропология!
8
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе кога най накрая ще разберете че те са собстениците на тия земи!Сашо Макето им обеща тия имоти.Те си бяха тук много до вас славянската пасмина,огузите българи и огузите османците.
7
5
 
13
 
! Отговори
Антиадолф преди 6 години
Бетер расистка система.
6
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей,Асеновградчани,стига сте протестирали с гайди,не сте на събор.Дайте го малко по-сериозно,ако искате някой да ви обърне внимание.Ако сте решили да се забавлявате-добре,но ако се борите за справедлива кауза-с гайди и българи юнаци няма да стане.Всеки ден и то в работно време-под прозорците на общината/ако не са в отпуска,де/,защото централната власт отмаря безгрижно по наши и чужди плажове и няма да чуе воплите ви,поне на местна почва ги пораздрусайте за да се събудят.
5
3
 
38
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Не разбрахте ли че с протести НЯМА да се случат нещата?
4
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По думите им има новорегистрирани ромски семейства в общината!------------------------------------------------------------------------------За туй ли са излезли десетките протестиращи?Срам и позор за една Бьлгарска европейска дьржава! Засрамете се и вие излизате в чужбина и се регистрирате расяги.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли защо е свършил суджука в магазините!?
2
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посочете ми друг град където жандармерия да пази спортистите ??? С извинение ,но тези от Асеновград вече взеха да пресоляват манджата ....нямат си друга работа лятото и след като мине жегата над вечер що да не си спретнем едно протестче , да развеем два ,три байрака и повикаме "българи юнаци" ....ами в този участък някой трябва да работи и не виждам кой полицай за смешни пари ще се навре в ромското гето да души миризмите ..имаше такива опити и в Пловдив и др.градове ,но се проваляха всичките !!!
1
4
 
36
 
! Отговори
Но ромите да платят: преди 6 години
Създаването на допълнителен полицейски участък,охраната на спортистите,премахването на незаконните постройки в ромската махала.Защото тези инициативи са наложителни вследствие на техните действия!Ако нямат пари, да отработват!