Шумът след 23 – законен в Несебър, Шабла, Варна

Заведенията си имали разрешенията за силна музика
43
Шумът след 23 – законен в Несебър, Шабла, Варна
Снимка: Булфото, архив

В няколко общини по Черноморието са дадени разрешения на заведения за музика след 23 часа, въпреки че според Закона за защита от шума в околната среда не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения след този час до 7 сутринта.

Още по темата

Посочените общини са Шабла, Каварна, Варна, Несебър, съобщиха от Върховната административна прокуратура.

Към община Несебър се води и курорта Слънчев бряг, който стана обект на нощни проверки от вицепремиера Валери Симеонов. Вицето настоява, че дискотетите не трябва да работят до 23 ч., а собствениците на клубове излязоха на протест.

При проверката на обвинението са установени разрешения, с които е въведен по-късен час, до който е разрешено озвучаването.

Намерени са и разрешения, в които часовият диапазон на забраната е диференциран според местонахождението на заведенията за хранене и развлечения с въвеждане на по-ранен час за жилищни зони и на по-късен за курортите, каквото разграничение законодателят не прави.

Проверката на прокуратурата е в посока отстраняване на незаконосъобразните разрешения с цел спазване на целта на Закона за защита от шума. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Katol преди 6 години
A te tam sa vse nai-pravovernite...na kanonite...
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей а в Провадия е свобода - по цял ден и най-вече по цяла нощ всяка нощ-механата на центъра бичи до 4-4,30,махалата до 6-7-няма Валери Симеонов,няма полиция,няма кмет-чиста офшорна зона
40
2
 
5
 
! Отговори
Нищо за чудене преди 6 години
Миналия уикенд бях в Слънчев бряг....основно за две партита...изкарах си ги на високи обороти пиене танци и мацки...образно "убих са" !!! Друго си е когато хиляди хора сте на една вълна с едни идеи. Ходил съм и в Ибиза там е същото ...като изключим мръсотията която беше по улиците на "Слънчака". В края на месеца ще се ориентирам на тиха и спокойна почивка към Созопол или Китен .
39
1
 
15
 
! Отговори
Тихомирчо преди 6 години
Кмете, кмете несебърски! Като раздаваш разрешения за работно време след 23 ч., що сега си траеш като бълха в ***, а?И хората с деца са прави (трябва спокойствие) и тези, дето искат да се кефят цяла нощ.Причината за противопоставяне на различни групи гуристи е в л*йняния облик на "СЛЪНЧАКА".Лъгали, грабили, строили, с*рали - само и само стригане на туристи да пада!Е т`ва е резултатът! Общинари, Очи, Уши, Крави,Телета и т.п. **дници от лакомия - до тук а докараха!Айде сега тишина и в Столипиново
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36такива "ясни" като мен, от години предпочитат да почиват в Испания. Където харчат повече отлколкото румънските туристи харчат у нас. "На всякъде нещо , не им харесва." - да ти кажа не е трудно да ми се угоди: харесвам тихи места, с чиста вода и добра храна плюс малко зеленина - бетон мога да гледам навсякъде и без да плащам. "значи трябва да затворим всичко в държавата" - не, просто това което се предлага не отговаря с това което се търси.
37
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 6 години
Както се казва: " И за всяко прасе идва Коледа."
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33 Такива като тебе са ми ясни. На всякъде нещо , не им харесва. Озлобени и нагли типчета. Това , че на тебе не ти харесва никъде , значи трябва да затворим всичко в държавата :))) Мечтай си . Ти не си фактор. Фактор са хората , които се забавляват на всякъде и плащат на всякъде. Ти си просто преминаващ ...ПинчееР.
35
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
"Слънчака" е последният бастион на мутрите от 90-те. В чистата им форма. Не говоря за тези във властта. Миличките те какво ще правят, ако там се наложи законност и ред (НЕ ЧЕ ДРУГАДЕ В БЪЛГАРИЯ ГИ ИМА ТЕЗИ НЕЩА ДЕ).
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32 от 33 - коментар 31 не е мой - на друг човек е
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Китен съм го споменал не заради самия Китен (който ти наистина не си споменал), а заради следващата ти част от коментара относно малките места за почиване каквото е и къмпинка за който ти писах. Същия къмпинг който на теория трябваше да е тих, а на практика не е заради шума който се носи отдалеч. Що се отнася до Албена (която си споменал) - за последно ходих преди 6-7 години и се отвратих от румънското "манеле" което е далеч по-зле и от родната чалга.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31Алооо на ракия ли си от сутринта ;))) Говорим за шумни места . Изброих доста НЕшумни места..А ти продължаваш да дъвчиш сл.бряг. Ами щом , ще правите на опаки. Ще се видим на улицата ...догодина , ще се разделите с вашата част във власт - 'националистите". Отново , ще ходим на избори и отново някой ще излезе от залата.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правотата ? В слънчев Брег да разрешат алкохола и цигарите на под 18, да разрешат и наркотиците ? Най- добре е в Слънчака да няма правила, да разрешат грабежите и боищата и т.н. Заяждане ? Правота ? Явно там са свикнали правотата да бъде каквото мутрата каже.
30
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 6 години
За първи път чувам, при наличие на изричен текст в даден закон, местната власт да решава дали да спазва закона или не. Всяко едно разрешение противоречащо на закона е незаконосъобразно!
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27 Много смешен кометар. Казваш "половината от тези " , които съм изброил. ..и пишеш за КИТЕН ...който не съм споменал. Вие просто търсите заяждане ...Не правотата. За пореден път казвам и че очевидно , не познавате голяма част от местата в България :) Сл. БРЯГ е известен с нощния си живот ...За това идват и хора. Спрем ли го ...Няма хора ..Няма пари ...Няма заплати ...Няма пенсии.
28
14
 
4
 
! Отговори
а преди 6 години
След акцията на Валерко, после да ни обяснавя Ангелкова, че сезона е силен и какъв ръст имало на туризма !Предсрочните избори са близо !
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26половината от тези места са тихи но само на теория. Примерно караокето на Китен (дано са го затворили този сезон) се чуваше на километри растояние по целия бряг чак до къмпинг Юг. То поне музика да беше, а то разни пияни мъже и жени врещят на микрофона. Малко тъпо да пътуваш цяла България за да отидеш на отдалечено от шума място и да слушаш тази какафония цяла нощ. Би следвало клубове и дискотеки които искат да работят след 22 часа, да са от затворен тип и с адекватна шумоизолация.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Така е. Но не забравяй , че е пълно с места за релакс - Албена , Дружба - свети Константин и Елена, Лозенец , Синеморец, Созопол , шкорпиловци , има по малки комплекси също без шум на всякъде, Шабла , Балчик , Голф комплекси и мн други. Кой казва , че няма места ? Тука разни драскач и, които очевидно не ходят никъде. Тяхната приказка е свързана с политика , а не реални проблеми.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на нормалните хора от утре профилактично да започнат да пращат всяка вечер сигнали за нарушаване на спокойствието след 23:00. Така сами ще си помогнем, ще помогнем и на държавата да въдвори малко ред.Нищо няма да загубите да се обадите на 112 и да подадете сигнал ако ви нарушават правата !
24
1
 
9
 
! Отговори
пффф преди 6 години
Слънчев бряг да го отделят напълно като административна зона. Да се разширят правата. Ако искат да пият, пушат, размножават на улицата - каквото им душа иска. Важното е тия работи да стават само в един курорт по черноморието, а не навсякъде. Нека има зониране. Вече съм стар за дискотеки, което не значи че трябва да се държа като пълен де... и да изисквам от младежите да си лягат в 10. Нека ходят там да се забавляват. Нека и ние ходим на друго място да почиваме на спокойствие
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно с добро не става. При нас в София имаше едно такова шумно заведение. Като им счупиха два пъти прозорците и се укротиха.