Ориенталски танци в детската градина! ВМРО иска проверка!

Воеводите искат уволнение на директорката, позволила това
22 мар 2018 15:15,
188

Ориенталски танци и музика на турски език по време на детски празник вдигна на крак ВМРО.

"На тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, грозно усещане остави част от програмата, която изпълняваха децата", информираха воеводите медиите и поискаха проверка от Регионалния инспекторат по образование.

От партията разпространиха и видеозапис на празника, на който се виждат малчугани, които представят съчетание с танци под звуците на ориенталски ритми на турски език.

Заради кадрите ВМРО обвини ръководството на детската градина в безхаберие и непознаване на закона.

"Вместо да се възпитават малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата", категорични са от ВМРО.

Директор на детската градината "Щастливо детство" от 1996 г. е Виолета Джарова. Воеводите настояват компетентните органи да й потърсят обяснение и дори да я отстранят от длъжност.

От ВМРО цитират и закона училищното и предучилищно възпитание, в който изрично е записано, че "официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският". И също – че "образованието е национален приоритет" и се реализира в съответствие със "съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език".

В детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, се обучават 130 деца на възраст от 3 до 7 години.

"Това ли е бъдещето на европейска България? Деца, трудно общуващи на български език, защото детската градина вместо да им даде знания и умения и да ги приобщи, умишлено ги е натикала в ъгъла на изолацията", пишат още в позицията си патриотите.

Те настояват за проверка и мерки, за да спре сегрегацията още в най-ранната възраст на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недоглеждане. Явно е, че танците са репетирани и хореографията е предварително изучена. И защо самомомченца? А къде е *** възпитанието на мюсюлманчетата?
46
19
 
13
 
! Отговори
XACAH преди 6 години
Aman ot kompleksari ,vishte v videoto kolko hubovo se zabavlqvat decata ,kakvo losho ima v tova .ako bese ruska muzika i igraha kazacok nqmashe da bide problem nali ? Ama nqma kak da izleze ot glavitevi komunisticheskoto vizpitanie,milimi partiidioti.
45
22
 
14
 
! Отговори
555 преди 6 години
Bravo na decata, mnogo dobre se spravqt, a tozi tanc e ot Turciq I se kazva kolbasti.
44
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж сте много консервативни вие мюсюлманите, а дъщерите ви от малки демонстрират най - срамните неща и нарочно ги подготвяте за това?!..... Самите си противоречите... :))))
43
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са на българска територия в българските институции ще говорят на български език. Ако някой не е съгласен, има правото да напусне нашите граници. Никой не го държат насила тук. Крайно време е да се прилага това правило и никой да не си налага разбиранията, след като е дошъл да живее в чужда държава.
42
30
 
18
 
! Отговори
???? преди 6 години
Ако играеха *Казачок* с руска музика или *Сиртаки* с гръцка музика дали щеше да впечатли някого аджеба. Явно от турския много боли .....
41
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не стига, че вият като животни нечленоразделно от тъмно до тъмно по джамиите и нарушават обществения ред, но и си позволяват да си играят кючеците по детските градини... Що за наглост и безсрамие?!
40
5
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До АлиАбе Али те фъргат къчове кат животни бе.*** танца
39
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък не мога да си представя 4-годишни дечица да играят Дайчовото или Пайдушкото. Направо е аб-сурдна сцена
38
6
 
31
 
! Отговори
саки преди 6 години
Тези танци са типични за Турция. Не е точно кючек. Има много клипове в тубата на такива танци в училищни тържества. Характерно е децата да са приклекнали на един крак и да пляскат или да играят с подскоци. Но си е турски танц , явно и тези деца там са турци или с турско самосъзнание ,но така е като българките не искат деца.
37
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислих, че са звучали македонски, гръцки или шопски звуци. Те също спадат към ориенталските. А пък в заведенията у БГ, нашенки масово се катерят на масите и фърлят гьобеци, демек кючеци, *** никой не се обижда!
36
7
 
5
 
! Отговори
До Наско Г преди 6 години
Сори пич ама ние много не сме се били, то и затова синът ти е бил набит. Ако бяхме с извпювали всичко сами щеше да е по-друго, ама то всеки разичта на някой друг, и най-вече основно на руснаците пак се надяват чугунените глави.
35
11
 
7
 
! Отговори
християнин преди 6 години
до1: Ако наистина е религиозен танц, значи не само там, но и по училищата трябва да се изучава!Всички да го знаят. Така или иначе, държавите от европа са доказали, че християнските ценности сам им чужди (на управите най-вече) и явно е че се отива към съжителство с друга религия...Колкото по-добре се интегрира тя, изучи и приеме, толкова по-добре...Знаете и християнството трудно е прието по нашите земи, но ние бързо се учим!По-важното е човещина да има, а пък формата няма значение !
34
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По чиято идея е пусната тази музика трябва да изхвърчи скоропостижно.
33
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За неразбралите мюсюлмани - Момчилград и Кърджали са български градове и се намират в България! Ако нещо не ви харесва и не спазвате българските закони - напуснете веднага.
32
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюфтеджи Осман Каракачанов кво се прави че не друса корема по банкетите.Вместо да се занимава с глупости да ходи да се учи да върти коремно, че Радев му е хвърлил ръкавицата.
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nama nischto loscho samo propogandi v brd u4at gubezi ku4ezi i kakvo ot tova
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранете чалгата бе Каракачанов нали сте управляващи, вкарайте и Слави чалгата във затвора какво чакате и само плямпате. Лозето не ще молитва, а мотика правете каквото е нужно и по-малко крадете искаме си изтребителите.
29
10
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Кой не скача е червен... и да не забравите да гласувате за новата спасителка - бившата изгора на Доган и ДПС, прелъстената и изоставена столетница дето се представя за мой достоен наследник. Пфу...
28
15
 
29
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
В България живее само и единствено български народ.Ако се имате за манерки, марш в Турция. Кога ще престанете да се правете на по турци от турците.Скоро ще тръгнат и с бради и забулени както иска Ердоган.И за всичко това се оправдават с културата си.То култура нямате, така че марш през Капитан Андреево към майка Турция.