Самолетната драма! Пилотът проверен, пътниците – не! Какво толкова?

Мирослав Хинков пред Bulgaria ON AIR: В Англия сме влизали без проверка!
Обновена: 18 юли 2018 09:08 | 18 юли 2018 09:00,
62

Мирослав Хинков, бизнесменът и пилот на частния самолет, който излетя от Летище София без да бъдат проверени пътниците от Гранична полиция, заяви, че досега не му се е случвало да не бъде проверен.

По думите му в повечето държави процедурите са доста по-облекчени, влизат пътниците в съответната зала, идва полицията, поглежда им паспортите и това е, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

"На някои летища въобще не ги проверяват. В Англия сме влизали без никаква проверка", настоя Хинков.

Още по темата

"В края на краищата защитните средства на системата сработиха, проверката беше направена, но в Гърция", допълни бизнесменът.

Четиричленното семейство Хинкови излита с частния си самолет от площадката в село Драгановци. На борда е и приятелят на дъщеря им, а във въздуха – градоносни облаци.

За да стигнат до Гърция трябва да минат през Гранична полиция, каквато има само на международните летища, затова първо кацат в София. Посреща ги рамп агент и ги съпровожда до терминала. През проверка обаче минава само пилотът.

Разделил се е с останалите пътници, тъй като е имал работа за вършене, а съпругата му, която също е летец, останала да наблюдава как зареждат самолета с гориво.

"Аз минах всички проверки и отидох в залата, където са пътниците, платих си таксите, защото и това е важно и общо взето натовариха ни на колите, на две коли, закараха ни до самолета и излетяхме след малко", сподели той.

Мъжът каза, че изпитва известна вина за това, че не попитал пътниците дали са проверени.

Според него службите по-скоро трябва да бъдат похвалени, защото са отреагирали много бързо и при кацане в Гърция те веднага са ги проверили и са им направили копия на паспортите.

Сбъркалият служител – рамп агент е един от най-опитните. Сега е с отнет пропуск.

Това е втори случай на пропуснат без контрол самолет на Летище София. През март заради ходене до пушалнята и тоалетната Граничните полицаи пропуснаха да проверят 42-ма пътници от Франция. След продължила 3 месеца проверка, бяха уволнени 5 служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
30
 
! Отговори
Запознат с преди 5 години
Моля всички хейтъри които пишат провив Хинков да се поинтересуват с какво се занимава и тогава да плюят. Човека е създал от нищо високо технологияна фирма която държи в своя бранш около 30% от световния пазар. Това е един от хората дето ако иска може да си купи и летяща чиния, ама парите му не са от "хидро" консултации. При това хората които работят за него далеч не са за оплакване - напротив!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук у Европа гледам вече По пътищата коли теглят нещо дълго като съркофаг на паркинга отивам при една спряла и що да видя теглят си сгъваем безмоторен самолет нещо мания им стана да си имат и самолети не само каравани лодки и пр сега и самолети егати и народите сега сигурно и у нас ще се пренесе тая мания
15
3
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Острови? Офшорни.
14
8
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Е, много ясно! В Бг не останаха други бизнеси, освен верните/снасящите една четвърт на отхранения с мас. Интересно какво е пренесъл "изобретателят". Ама как е усвоил наглия гербски маниер - в Англия не го проверявали... хахахаха!
13
5
 
16
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Скъпите наркотици често се превозват именно с такива самолети.Като знаем топлата връзка на Суджуците с трафика на "бяло",какво да си помислим?А че тоя е един от тях-няма съмнение.
12
4
 
25
 
! Отговори
Габровец преди 5 години
Какъв милионер е тоя ли? Ами такъв, с бизнес и работници. В тази държава все още има някакъв живот и извън София. Вчера всички в този форум скочиха против овчарите от Странджа, днес е ред на бизнеса от Габрово. Как тъй някой ще прави пари без да се отчита в София.
11
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 5 години
До 7Живея в къща , селтако , за разлика от тебе !
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя сто на сто е активист на ГЕРБ в Габровско и е откраднал парите за самолета от Обществени поръчки и евросредства, осигури му от жената на Томислав Джнчев, настъпената джапанка.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що пък тия проверки омръзнали ни са ако ги имаше и във земния и водния транспорт такива проверки хората ще се откажат да пътуват това си е мания насадена от Корпорациите за да ти оскъпят пътуването те терористите направо превземат съмолета въпреки тези огромни мерки за сигурност
8
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Щом тоя селски бек отГабровско има самолет , мога само да си представям какво притежават големите ,,баровци" от управляващите , начело с Боко !!
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4 - Да, проверяван е. А ти стига рева. Има хора, който имат други приоритети в живото, освен да лаят, на 3 ракии от панела ...
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селанин та дрънка. Не знаех, че в БГ всеки може да си купи частен самолет.Явно това е благодарение на ГЕРБ който вдигна доходите.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 2Бантустан е бащината ти къща бе ***
4
10
 
11
 
! Отговори
българин преди 5 години
Какъв е тоя господин милионер със собствен самолет ?!?! Кой е той ? Проверяван ли е от данъчни ? В нашата мила страна от време на време искачат всякакви незнайни милионери , за които никой не е чувал , но те тихо трупат и трупат !
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карал е амфетите на Тиквата за Гърция. Затова не са го проверили.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, какъв точно бизнесмен е тоя ***. Пък и с частен самолет.Това може да се случи единствено в Бантустана.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш далавера.