Пак без проверка! Самолет литна от летище София

Никой не погледнал петима души от борда на частната машина
58
Пак без проверка! Самолет литна от летище София
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Частен самолет излетял в петък от Летище София без да бъде проверен от "Гранична полиция", съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Още по темата

Той обясни, че полетът тръгнал от Габрово и спрял в София, откъдето излетял без да бъде проверен. На борда имало петима души.

Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил Гранична полиция, оплака се директорът й Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка.

След като разбрали, от МВР уведомили гръцките власти, които проверили пътниците и не открили нищо притеснително.

Летищните оператори и Гранична полиция се събират на съвещание утре. За грубото нарушение вече има разследване.

Подобен скандал вече се случи на софийското летище по-рано през годината. На 20 март 44 души, пристигнали от Франция, не бяха проверени от граничните полицаи. Заради инцидента 15 души бяха наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
веско преди 5 години
за коментар 51 искам 153 000 лайка и аз съм на това мнение
50
1
 
5
 
! Отговори
ой тигре тигре :) преди 5 години
тоя колко ли пари е лапнал да изкара от бг хора дето ги издирват а ,,??????въпрос с повишена трудност а и колко сака с пари са носили .???само се замислете ??? колко народ се кашира и немогат да ги открият е така става друзя мои :)
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, а за мен си бяха там и останах без цялата си течна и аерозолна козметика, защото не бях се запознал с ограниченията за ръчния багаж. Тесла. Пак обвинете "гадните" холанци за Шенген. Само те са ни виновни. Ние всичко сме си изпълнили. Да, ама не.
48
0
 
1
 
! Отговори
Konkul преди 5 години
Kva proverka ve, nali ova e eu...
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв разграден двор като Бантустан на БокУ няма и в най-черната част на Африка.ФАКТ!!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко що лети може да мине границата без проверка
45
0
 
16
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Ресорните министри да си подават оставките
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такива частни самолети ГРОБ изнасят чували с пари. Следете на flightradar24 полетите и ще засечете поне 10 на седмица които излитат от София и кацат на Британските вирджински острови където са най-големите офшорни центрове.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анализ на риска - преценили са на око, че не е нужно да си развалят дрямката....! Правилата им го позволяват. Това да не е НРБ да поставят печати на всичко де шава и да го описват в 50 тетрадки!?
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управниците обявиха ,, няма проблем с летището " ! Сега чакаме такива непроблеми да се случват по летищата на Англия , Австрия , Австралия ..... Япония ! Пак станахме пример !
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченген ли??Може, ама през крив макарон!!!
40
0
 
9
 
! Отговори
преди 5 години
Идват хора и си отиват хора. Браво. Харесва ми.
39
5
 
7
 
! Отговори
Асен Йорданов преди 5 години
Който иска може много лесно да си провери кой е бил самолета, с какъв регистрационен номер и от къде и за къде е пътувал. Все пак си имат пуснат флайтплан. Хората са си пътували д аси правят кефа на Скиатос, а нашите бастуни на летището са си бъркали в носа. При наличието на 4 оператора си избират да ги обслужи държавния, плащат си за това, а те разбира се нехаят. С нетърпение чакам да има частен концесионер на летището, че да има истински контрол и няма да има значение кой на кой шурей.
38
1
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
С братовчедите си върти бизнес, сериозна част от който се пада на транспорта.
37
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три фалшиви новини / за Острова , къща в Барселона , избягал самолет / правят ли една дълга истина ??? Отговор има у всеки от нас .
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че искам да кажа нещо, но само искам да питам... Абе, какво стана с Гълъбин Боевски? ;)))Това, че РВД не били казали на МВР, НЕ МОЖЕ да бъде оправдание! Би следвало едните (МВР) да могат да работят дори и в случай на пропуск от другите.
35
0
 
9
 
! Отговори
полицай преди 5 години
Шефа на ГДГП ще е олицетворение на провала ШЕНГЕН .
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Летище София обяви - ден на отворени врати !
33
2
 
11
 
! Отговори
граничен полицай . преди 5 години
Докато начело на ГДГП стоят некомпетентни хора никога не помирисвали Граница през Айрогарата и зелена Граница ще прелитат и кацат без контрол не единични самолети а ели ескадрили игрупи мигранти .Поради гл.комисар Кичиков значително млади колеги са принуждавани да напуснат Да освободят места за на хора от обкръжението му главно от Созопол .
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой си е платил за да не съобщят за него. Сигурно е носил амфети или пари или нещо друго от сорта. Защо не кажете кой полет е било това, за да го проверим? Ще видим къде е минал и на каква височина. Вероятно амфетите (или каквото и да е било) са ги опаковали подходящо и са ги пуснали на предварително избрано място. Малките самолетчета и без друго летят ниско. Понеже и да искат, не могат на голяма височина. Шенген за българи ли? Шенген през крив макарон!!! Трябва да махнем престъпниците първо.