Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам,че сме стигнали дотук!Без думи съм....Срам ме е ,че съм българка.И най-тежкото наказание ще е малко!!!
111
2
 
29
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Булгаристана върви по ръждиви и криви релси на магия!!! Щом и лекарите станаха гробари, работата е ясна.....просто тия които стават за нещо са или по скъпите частни клиники, или отдавна в чужбина, а останалите са вземали изпитите с прасеата и дамаджаните вино и ракия от село, а може и да им е помагал чичо Пенчо Славейков на 100 юбилей. Светлина в тунела нема, нема и да има...тва е дупка тука, дупка балканска на скръбта и печал....ако сте млади, с езици и добри в занаята бегайте навреме!
110
2
 
13
 
! Отговори
ееххх преди 5 години
Това озлобление и от двете страни, не води към добро и за двете страни! Спрете се!
109
1
 
28
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
Аз отдавна не съм в България, щото за съжаление няма надежда. Иначе демокрацията няма нищо общо с икономическия модел. Но най-големият проблем е, че в България и с пари вече не можеш да оцелееш. Имах едно време списък със специалисти, но повечето умряха или се пенсионираха. Последно трябваше да бутам 20 тачки на сестрите в Токуда да завиват баща ми и да му сменят катетъра. След като вече бях щедро заплатил на доктора, ама те там имат разделение на труда. Като филм на Костурица.
108
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛекарИска ти се да е по презумпция, ама не е. Мога да дам редица примери за лекарска небрежност и некомпетентност, вкл. такива довели до фатален край. Освен това повечето лекари в България са брутално груби. И никой не те кара да бъдеш лекар. Даже по-добре се откажи, защото може би ти си една от причините за лошата им репутация. От моите петнайсет лева, които всъщност са 60 на месец, не искам да отива и една стотинка в джоба на такива като теб.
107
11
 
9
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
На теб като не ти харесва здравеопазването в България,ходи ако искаш в Мозамбик!Нали всички викахте"Кой не скача е червен"?!Еми вече не сме червени,ама като не си червен,почваш да живееш по други правила и закони-демократичните дето им викат! Само че при демокрацията,освен да ревеш с пълно гърло,друга безплатна екстра няма! Всичко останало се плаща!
106
1
 
11
 
! Отговори
До 110 преди 5 години
То пък NHS щото е еталон за качествена здравна система... има далеч по уредени държави в Европа в това отношение от Англия.
105
9
 
4
 
! Отговори
Tr преди 5 години
V BG ili se saoubivate na patya Ili doktORI vi ubivat shtOTOsa tolkiva doktiriNas v anglia ne ni mislete. ILI PROSTO NE ZLOBEYTE 4e ne mohe da ste tuk
104
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 106Кой ти говори за заплата бе токмак!
103
5
 
15
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Като не ти харесва заплатата си намери друга професия или месторабота. Докато бачкаш бачкаш качествено. Иначе си просто един от многото нещастници. Голямо самочувствие без покритие.
102
8
 
4
 
! Отговори
Do 106 преди 5 години
Ti kato si lejar ste si sedi6 na zaplatata i nysma da 4ajas6 mizernite pari na horata. Ak9 bese tolkovacdobar nyamase i da si v bg.
101
47
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
Мразите лекарите,без да знаете защо,ей така по презумпция,щото и някой друг ги мрази!Обаче внимавайте утре като отидете да приблейвате като овчици пред някой лекарски кабинет,кой и в каква степен ще ви обърне внимание! Понеже с мизерните си 10-15 левчета,които давате за здраве,да си мислите,че всички трябва да припадат покрай вас,не е никак оригинално и правдоподобно!
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стига вечене братя, а сестри, чадо
99
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До internist ot EUизвинете, но ако 21 век ще скачате върху родилки, вие не сте никакви лекари. мога да извикам и съседката, която няма медицинско образование, да скача върху мен. и ако никога досега не сте се замисляли за това, значи не ставате за лекари. всеки, който се занимава с медицина, трябва да е на пъро място задълбочен, мислещ човек, ане да прави разни неща по инерция.
98
4
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Май се наричаше фундален натиск това май и е известно, че няма абсолютно никакъв ефект. Иначе действително са я смазали - счупени ребра значи травма на белия дроб. Синините са от хемаотомите, гравитацията дърпа кръвта надолу.
97
3
 
22
 
! Отговори
Стига вече преди 5 години
За Бога братя, спрете да раждане! Няма раждания, няма проблем. То и без това тази държава освен мизерия друго не е дала на света.
96
4
 
6
 
! Отговори
Noname преди 5 години
Bog da q prosti, hubavo momiche edin prekraten jivot.Ne samo v AG otdeleniata e taka otnoshenieto pochti navsqkude e losho, a posle doktorite trugnali da se oplakvat za nasilie sreshtu tqh ami kato se durjite s pacientute kato s jivotni taka shte e. I az poznsvam doktor deto mu mirisge ba mastilo prqsno prqsno diplomata......Da ste chuli za edin osuden deputat ili doktor ami az ne...Cigankite gi opgrijvat che otvun rodata 100 choveka chakat s toqgite.
95
13
 
6
 
! Отговори
internist ot EU преди 5 години
До Анонимен "Skachaneto " e metod sa podpomagane na rajdaneto. Jena mi rodi sdrawo dete bes problem, pomognaha i po tosi nachin. No moje i da ne nauchim istinata...Ischakaite autopsijata, predi da sudite. Nikoi nikude ne bie Jeni-rodilki ili kakvito i da e pazienti!!!!
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли някой да обясни какво е наложило форцепса и защо не са й направили секцио?
93
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично съм минавала през това - натискане, ръчкане, чакане, вместо цезарово сечение при трудно раждане. Допотопни методи на допотопни хора. Гнусно и жалко. Ако случаят е такъв - да, това е убийство.