Поискахме да сме в Банковия съюз. Какво ни чака?

Дава ли стабилност еврото, коментира депутат от ГЕРБ
Обновена: 3 окт 2018 22:22 | 3 окт 2018 21:52, Петя Славова
58

България изпрати молба за присъединяване към Банковия съюз. Очаква се страната ни да бъде одобрена и за чакалнята на Еврозоната в рамките на една година.
Още по темата

"Икономическият и паричният съюз е в основата на нещата. Той включва обща валута, която е еврото. Еврото не е просто проект - дава повече стабилност и възможности. България е готова - има показатели, които отговарят на изискванията. Критериите ги изпълняваме, имаме стабилни финанси и добри бюджетни политики", заяви депутатът от ГЕРБ Мария Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че ще има много предимства за бизнеса. Ще има по-пряк достъп до финансови ресурси, ще паднат лихвените проценти, ще се премахнат таксите за трансгранични операции, обясни Илиева.

Според нея може да очакваме повече инвестиции, които пък ще доведат до икономически растеж и по-висок стандарт на живот у нас.

Минималният престой в чакалнята на Еврозоната е две години. В предаването "Денят ON AIR" Мария Илиева посочи, че разумният срок за престоя на България там е 2,5-3 години. По думите ѝ единствено ще е нужно да докажем устойчивост на политиките.

Народният представител от ГЕРБ отбеляза, че след приемането на еврото закръглянето на цените няма да бъде с повече от 1-2% и няма да има шоково поскъпване.

"Повишаваме не само възнагражденията, повишават се и пенсиите. Догодина ще има 150 млн. лева и за хората с увреждания", заяви Мария Илиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запомнете това, запомнете поскъпването и чакайте да видим как ще хвърлят оставки, за да го отнесат следващите! Не им е за пръв път, но се надявам да е за последен!
9
3
 
35
 
! Отговори
к преди 5 години
"Поискахме да сме в Банковия съюз. Какво ни чака?"Чака ни съдбата на Гърция !!!кои сме тези дето "пойскахме" !? Българские народ е масово срещу приемане на Еврото !!!
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кои решават че трябва да ни вкарат в нов филм. Както ни го вкараха с Нато и ЕС. Народа за член ли го имат или за членка. Как може еднолично да вземат решения без да попитат народа. Този народ е държавата а тези за които са гласували едва 15 % за какви се имат. За по големи членове или членки. Не си чукайте клавиатюрите защото пак ще ви вкарат члена.
7
1
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
ЕС отдавна Настоява за влизнето в Шенген и Общ Банков Съюз на България ?.Тази новина е поднесена от депутатка от герб - така ли се снижиха ?
6
3
 
21
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Ще това,ще онова,но десет години само щения и нищо реално.Та кой ще ни пусне в еврозоната ако не сме в шенген зоната.Надеждата на управляващите,че приемането на България в Еврозоната ще предотврати фалита е само една заблуда за "мат*риала".България и в настоящия момент е в действителен фалит спрямо Държавния дълг и брутния продукт.Социалистическа България фалира при по-малък държавен дълг и по висок брутен продукт.А след 4-5 години ще е още по-зле,защото инвестиции няма,няма и да има скоро.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът нищо добро да не чака от политиците ни в бъдеще, както беше и в предните 30 години уж демокрация и в още по - предните, прекатани в комунизъм, социализъм и т.н. Събуди се народе, БЪЛГАРСКИ!!!!!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ни даде един четвъртит с контрагайка!
3
3
 
18
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Ха-ха те изтърваха инфлацията ще влизат в банковия съюз....разбира се може да е нарочно ,но по вероятно от некадърност....
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За няколко месеца цените се повишиха с 20-30%.На хранителните стоки в магазините в София.Казвам го в случай че пак почнат да калкулират в потребителската кошница кисело мляко 'слънчев лъч" по 30 стотинки и сапунче за подмиване за 50 стинки 5 броя. Такива цени няма.
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виденова Зима 2 се очертава!Ше обеднеем, а покупателната ни способност, доколкото я имаме, ще се намали двойно!