Поискахме да сме в Банковия съюз. Какво ни чака?

Дава ли стабилност еврото, коментира депутат от ГЕРБ
Обновена: 3 окт 2018 22:22 | 3 окт 2018 21:52, Петя Славова
58

България изпрати молба за присъединяване към Банковия съюз. Очаква се страната ни да бъде одобрена и за чакалнята на Еврозоната в рамките на една година.
Още по темата

"Икономическият и паричният съюз е в основата на нещата. Той включва обща валута, която е еврото. Еврото не е просто проект - дава повече стабилност и възможности. България е готова - има показатели, които отговарят на изискванията. Критериите ги изпълняваме, имаме стабилни финанси и добри бюджетни политики", заяви депутатът от ГЕРБ Мария Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че ще има много предимства за бизнеса. Ще има по-пряк достъп до финансови ресурси, ще паднат лихвените проценти, ще се премахнат таксите за трансгранични операции, обясни Илиева.

Според нея може да очакваме повече инвестиции, които пък ще доведат до икономически растеж и по-висок стандарт на живот у нас.

Минималният престой в чакалнята на Еврозоната е две години. В предаването "Денят ON AIR" Мария Илиева посочи, че разумният срок за престоя на България там е 2,5-3 години. По думите ѝ единствено ще е нужно да докажем устойчивост на политиките.

Народният представител от ГЕРБ отбеляза, че след приемането на еврото закръглянето на цените няма да бъде с повече от 1-2% и няма да има шоково поскъпване.

"Повишаваме не само възнагражденията, повишават се и пенсиите. Догодина ще има 150 млн. лева и за хората с увреждания", заяви Мария Илиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
28
 
! Отговори
БуркаНБанк преди 5 години
Какво ви очаква, ще разберете отКомисията заУстойчивоРазвитие наЕвропейскитеЦенности.
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадни, крадни юнак народен, от кражби ти се н***сери! Народът *** е, но вековен, със *** здрав е, знай го ти!
28
6
 
24
 
! Отговори
ЕУРО преди 5 години
Бързо да влизаме и да слушаме Америка, че току виж не сме влезнали.Само с 1-2 % ще поскъпнат цените (нищо,че парното, топлата вода и тока поскъпнаха с 15% само за месец).Щом пенсиите и заплатите ще се увеличат е супер,че ще влеземеме у ЕУРО зоната.Това ще е успех за България пенсионерите ще взимат пенсиите в ЕУРО и ще са щастливи, защото ще имат повече да дават на своите внуци за бонбони и сладолед, а работещите ще ходят на почивки на Малдиви,Сейшелските острови,остор Бали и д.р, абе да влизаме.
27
7
 
36
 
! Отговори
есперкт преди 5 години
До акудЕС е най-големият спонсор на корупцията чрез еврофондовете, които са създадени, за да се купуват с тях продажните правителства.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Armagedon 26Ами защото ще се краде в Евро (двойно)! :))))))))
25
9
 
44
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Унгария,Чехия,Словакия,Полша и Румъния са много по-добре икономически от България,а никоя от тях няма и намерение да кандидатства за Еврозоната.Това да ви подсказва нещо за желанието на политиците ни за Еврото.Освен отново да ни прецакат не виждам за какво толкова много напират,след като сме и във валутен борд за разлика от по-горе изброените държави.
24
22
 
7
 
! Отговори
акуд преди 5 години
обвързването с ЕС ще намали корупцията и от това точно се притесняваме ние българчетата, не от друго.....
23
6
 
38
 
! Отговори
Как какво преди 5 години
Глад и мизерия!Само не разбрах, кои са тия поискалите? Кой ги е упъномощил и колко са представителни на народа упълномощилите ги?
22
2
 
35
 
! Отговори
месара преди 5 години
Тези наивници още мислят, че на някой в управлението му пука за хората. Всичко е граби до последно и после газ към Ел Ей като почне да се разколачва ***.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще отрази ли "преговорите" между Велев, Синдикатите и управляващите относно МРЗ?В началото на мандата ни лъжеха, че ще увеличат доходите в края на мандата.Сега ни лъжат, че ще нараснат доходите, след като приемем еврото след 2,5- 3 години.ДОКОГА ЩЕ ОБЕЩАВАТ?Когато обещаеш нещо и не го изпълниш, то става заблуда, лъжа.
20
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приемането на еврото е пагубно за народа.10 год. най- ниски заплати и пенсии, последният пирон в ковчега- еврото.И ни обясняват колко хубаво щяло да бъде. Няма да боли.
19
2
 
36
 
! Отговори
От редакцията преди 5 години
Станала е досадн а грешка. Чиислата 1-2% в предпоследния абзац да се четат 1-2 пъти. Молим за извинение!
18
0
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Вероятно ни чака единадесети апартамент на Цвъц
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това управление и злините му едва ли има още какво да се каже, но има какво да се направи и то незабавно!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Ти лично какво получаваш от еврофондовете?
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Кой в Бг получава 1000лв заплата?Последните данни са, че 83% от работещите получават под средната заплата, която в провинцията е различна- 700- 800- 900лв, само в Сф средната заплата е по- голяма.83% получават под 700-800 лв.Само 17% получават средната раб. заплата. Това значи масова бедност.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакъв двоен стандарт ни готвят. Те се правят, че ни искат, а бате се прави, че слушка и си прави кво си знае. Само да не спират фондовете и всичко е наред.
13
2
 
36
 
! Отговори
лъжи! преди 5 години
Какво повишаване на доходите?Цяла седмица бизнесът, синдикатите и управляващите умуват как да НЕ увеличат МРЗ от 2019год., никоя медия не го отразява, те откровено ни лъжат, че ще се повишат доходите.Какви инвестиции? Някой пореден завод в Пловдив със заплати 600лв.Досега не се увеличиха доходите, че с еврото ли ще се увеличат?!Всяка държава, приела еврото, изпада в криза дългосрочна.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сега който не му харесвам бг хваща самолета и отива на гурбет някъде стиска притиска и като си дойде в бг има повечко парици но приемайки еврото става леш това значи че дори и да спестиш пак ще е зле защото и бг вече е евро и едно кафе ти струва 1.50? а не лв а заплатите в бг същите 500? на месец та със две думи стегнация и обедняване не че сега цените в бг не са колкото във европата със еврото!
11
0
 
15
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ДА ГОВОРИШ от името на "народа", какво искал и какво не искал "народа" и т.н.- това правят комплексари, коитосе асоциират с простолюдието.