"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
10
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
до ЦиникТи имаш наглостта да ми говориш за ник? Виж си своя, аз бих се срамувал да се нарека ци ник. Зададох ти съвсем конкретен въпрос - на своето приятелско семейство с дете-аутист колко пари отделяш от своя бюджет месечно? Защо аз трябва да отделям за твоето приятелско семейство, когато ти не отделяш нищо,
82
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е скъпи Винкел. Оказа се че в тая държава освен страхливи мъже, имало кресливи жени. Ей сега "креслите" ще ви развалят рахата на теб и Бокото!!! А мъженствените миже на БГто да плетат чорапи докато жените им свалят правителството...
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо мен продължава да краде само че в софия в другия град маи не му върви да пипа въпреки чее протеже на милко недялков
80
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се оплаквайте, другите не живеят по-добре от вас.
79
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на валери симеонов
78
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мене повече от една минимална заплата да се дава за такива неща, си е чисто прахосничество и национално предателство. Деца пълни отличници получават стипендии по 20-30 лв... Ако Путин иска, да ви даде повече. Кандидатствайте на Позитано 20.
77
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките да ядат банани и да не се оплакват!
76
6
 
16
 
! Отговори
селкор преди 5 години
отстояват правата си защото ги храним с нашите данъци.Че кое е справедливо в този свят?.Защото куцо,кьораво и сакато печели на гърба на работещите.А тях кой ще ги помилва,моля?Трябваше някой да каже че царят е гол и вие ще убиете с камъни.А възрастните хора ?,те са си друг проблем ,не е на майките,на онези кресливите!Защото работещите нямат време да крещят по жълтите павета.Някой ще каже ли истинската истина?
75
5
 
10
 
! Отговори
Циник до преди 5 години
Сата ЕДИОТАТи си за мен - оrpизка... много има като теб във форума ... ерго - заради вас България се превърна в клоaката на ЕвропаДвупръсточели еректусиВиж му ника ... и му скрой шапка на наковалнята - та да напаснеш ръбoвете по черепа!:-)
74
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голяма перверзия от това, да използваш сакати хора за политически цели никой не би си позволил, но Червената КОРкондела не се свени пред нищо за да се добере до властта !
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 80:И какво като е взел милиардите! Взел ги е на сметката на държавата, а ще потънат в сметките на "нашите" хора! Кой ще ги плати тези заеми?!!
72
14
 
2
 
! Отговори
Демокрацията преди 5 години
Аз съм много крехка, а комунистите вече 30 години ме плющят, не мога да украпена, иначе аз съм най-съвършената система, никой не е узмислил по-добра система от мен, но комунистите ми пречат, червените другири ми пречат да укрепвам и да се развивам.
71
16
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
до ЦиникПриятелско семейство ... имат дете аутист... не пожелавам на никого такъв ужас.Ти лично колко пари отделяш на месец за приятеското си семейство?
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Боко взе милиарди на заем ако не си чул.
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
самият факт че тиквата и шумомера плащат на *** да ги подкрепят по форумите е ОЩЕ ПО-ЖАЛЪК от казаното от Шумомера.....
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винкела и Биби са от един дол дренки. Самозабравили се мутри.
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката е минал с шумомера и е определил много високи нива! Направо не е истина докъде може да стигне нахалството на един безхаберник и позьор! Всички са за трепане, ама си правят каквото си искат, защото знаят, че в България нищо няма да им се случи! "Народа" си трае и се спасява поединично с емиграция! Няма вече кой да се пъне да оправя тая "държава"! По-добре като на Македония да се започва да и се мисли ново име!
66
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е като свалите Бойко и айдуците му, откъде ще вземете пари? Щото ако няма правителство да ме задължи да плащам, от мене пари може да получите само с мили очи и в доста по-скромни количества от сегашните 900 лв.
65
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образът на майката в нашето общество е сакрален. Това е образът на майката-мъченица, който в един момент се оказа опетнен. За мен Валери Симеонов демонстрира случай на психопатология спрямо изказването си за тези майки. Просто потрес! Майката е свята!
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълското паравоенно движение Русофили за смяна на модела използва майки с увреждания за дестабилизиране на държавата !