"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
20
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
Ако тези протестиращи жени не могат да се справят с отглеждането на СВОИТЕ деца, има социални домове, където ще получат нужните адекватни социални грижи! Мястото на децата НЕ Е НА ПЛОЩАДА! А помощ в размер на 900лв. , която получават в мовента е ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА, като се има в предвид: ... 240 лн. за 36г. стаж!?
122
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ци.ни.к ..... човека ясно те е попитал: "Колко пари даваш за приятелското ти семейство и тяхното болно от аутизъм дете"? Явно С НИЩО НЕ СИ ИМ ПОМОГНАЛ, ама викаш и обиждаш тези, които не са съгласни с тебе.
121
6
 
23
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Обещаха им 150,000,000! Още колко пъти по 150 млн. им са нужни за да спрат да КРЕЩЯТ тези МАЙКИ-ИЗВЕРГИ, които тероризират децата си за пари???? Позор за БСП!
120
4
 
17
 
! Отговори
До 126 преди 5 години
"Защото те са на власт от 10 год." Е, а къде ги сънува тези 10 г.? ГЕРБ управлява 7 год. и 1 мес. с прекъсвания:2009-2013 - 3 г. и 7 мес.20014-2017 - 2 г. и 2 мес.2017-2018 - 1 г. и 4 мес. (досега)БКП/БСП - управлява 8 години и 6 месеца:1990-1991 - 1 година1995-1997 - 2 години2005-2009 - 4 години2013-2014 - 1 г. и 2 мес.2017 - 4 мес.БКП/БСП управлява 4 години без прекъсване при др.Станишев. Какво направихте другари за цялото си управление за хората с увреждания. НИЩО и пак НИЩО
119
6
 
11
 
! Отговори
набор 1937 преди 5 години
абе *** стига сте подсрекавали тези хорица те душите им изгорели а вие само подклаждате огъня какво сте направили за тези деца за тези 75 години народна власт давахте им по 20лева а сега използвате момента и яхнахте протестите та нали вашите дядовци и бащи са причината за това им състояние годината беше 1986 година когато гръмна атомната централа в украйна а партията майка БКП кри от населението за това цели 10 дни и това са последиците от от това а комунистите пиеха вода от
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата ни убива, Добре!А защо няма искания за смяна на системата? Нова конституция?Симеонов ли е системата? Или Герб?Комунистите от БСП ли ще сменят системата, особено елита им който,така доволно се вписа в новото врме,направо милее да я смени. Системата де.И то какво остана. Буря в чаша с вода. Народа мачкан, ама валяка бил виновен.Смях през сълзи.
117
9
 
0
 
! Отговори
До 125 преди 5 години
Ти ще бъдеш наказан от дявола. Ще гориш в ада в казана. Точно заради такива заспали хора като теб сме на това положение. Като се мразим така тогава не трябва да се наричаме българи въобще. Аз не вярвам дори на българите. Българите са гадни. Аз не съм българин. Аз мисля да ставам македонец. Сърбин или грък. Или румънец. Или руснак.
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Къде бяха БКП/БСП? 123Защото те са на власт от 10 год. ДЕСЕТ години без нито една реформа за добруването на народа.Всичко е против народа.
115
3
 
11
 
! Отговори
Наляво надясно писна преди 5 години
Голяма борба в парламента уе. Кой да вземе властта и да краде. Хората умират а тези политици , депутати министри се борят кой да захапе кокала. Тази от БСП Елена Йончева ей п.кло като свалиш герб ко ще ми правиш ти ***. Ще продължиш краденето и ще плюете герб и после народа пак да вика герб на власт. Писнало ми е. Готов съм аз да взема властта. Властта е за хора с достойнство с добро сърце. А вие там политиците в парламента нямате грам достойнство. Вие сте лоши , лоши създания там в парламента.
114
9
 
2
 
! Отговори
И ся ко ? преди 5 години
Тези деца умират какво ще правим ? Ей сея ако не свалят ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС , обединените патриоти , атака , АБВ , магарешки и незнам си още колко крадци с по 200 000 заплата. Евродепутатите също. Искаме война. Искаме кръв. Искаме да убием всички роми и политици. Много неща искаме па нищо не правим. Ще чакате този Валери да си подаде оставката по честен начин цял живот. Искате ли промяна към добро убивайте. Няма друг начин това е. Разберете го най накрая. Иначе ще сме така завинаги.
113
11
 
25
 
! Отговори
Къде бяха БКП/БСП? преди 5 години
Къде бяха и къде спаха досега 74 години *** от БКП/БСП, че не решиха досега проблема на тези хора??? Къде???Само знаят да грачат и крякат. Да си бяха помръднали пръста и да направят нещо смислено. Вижте им само рампите, направени в подлезите (за хора с увреждания и майки с колички). Когато децата ми бяха малки и в колички, по времето на соца щяхме да се пребием 100 пъти на рампите, които бяха направили в подлезите. Защо всички чакат ГЕРБ да оправи целия батак сътворен от ***?
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е Спарта!!!Като гледам коментарите...
111
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами кресливи са!Нека да си го кажем право.Има проблем, да! Даде им се среща с властта, поеха се ангажименти.Колко други групи от обществото ни, също имат тежки проблеми. Възможно дори и по многочислени от групата майки на деца с увреждания.В крайна сметка, решението на едни проблеми, води до забатачване на други. Няма наивници да смятат, че елита ще се раздели с лични доходи, за да реши проблеми в обществото ни.А като поведение, Симеонов се оказа елементарен. Дали ще го накаже електората му
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той за туй се цанил на тоя пост та да ги дразни докат се преоформят кат протестърски поток на обявата по която са им избрали-Системата ни убива и в отговор на обявлението вече има потърпевша жерва-журналистката от Русе,която по глупост облякла тениска с този надпис и се снимала кат за реклама на социалнообвързаните професии от нея страна,а самите занимаващи се с това като социолози,политолози и агенции от този тип кат статистици трайкат по тези въпроси и чакат официални лица да се произнесат
109
10
 
22
 
! Отговори
Команиз патреот преди 5 години
По наше време, някой да е виждал кресливи майки с болни деца да искат нещо от БКП и да протестират пред Народното събрание?Не смееха да гъкнат!
108
2
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Натовеца не е аутист, диагнозата е друга. Аутист не може да напише такива пpocтoтии.
107
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно, че е идьотски никът ми, но какво да правя - взех го наготово от постовете на хибридните тролчета. Можеше да бъде и ФАЩ, Кравар, Еурогей и от сорта, но това Сата НАТО ми легна на сърце. Ами ето - вече знаеш, че съм аутист, при това мноого циничен (тъкмо твой тип). Купи ми и на мене Мерцедес Виано! Ама лично ТИ, не Фирмата... Искам ти ДОБРОВОЛНО да дадеш пари, а не да мимикрираш покрай колегите си.
106
7
 
14
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Наглост наглост тъй голяма .Да ги използват тез който обраха държавата и не им даваха нищо сега ги яхнаха с празни обещания за радостно бъдеще.Къде баяха преди 30 години до сега .Не баха ли децата им ощетени .Да се продават за празни обещания е НАГЛОСТ И политическа отврат.
105
5
 
10
 
! Отговори
Циник до 91 преди 5 години
До Сата - ЕдиотаМоят ник е обмислен ... твоят е едиотски!Това първо!Второ - аутизма ти е виден!Иначе нямаше да "задаваш" толкова тъn въпрос. И все пак - цялата ни фирма събра средства ... и купи на колега с парализирано дете - специално направен - Мерцедес - Виано ( бус ) ... па и кой си ти оrpизко , че да ти давам отчет?Двупръсточел еректус в българското оскотяло блато!
104
12
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
И аз съм аутист, дайте ми и на мене 1000 кинта безотчетни. Или ме освободете от данъци, за по-лесно.