"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
47
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До 6И защо реши. че са необразовани? И защо реши, че не искат да работят? Ти ли ще им гледаш децата, докато са на работа?Мъдрият народ е казал: Трай, бабо, да не те среща мечка. Явно можете да разберете нещо само, когато ви дойде до главата.
2
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "майки" изпълняват политическа поръчка на така наречения Реформаторски блок. Толкова години си мълчаха под крилото на Тиквата Бойко, а сега наближават избори и те си служат с нещастието на хората и със състраданието на обществото за да се набутат пак във властта!
1
48
 
24
 
! Отговори
6 преди 5 години
необразовани,безработни квачки,на които все им е крив някой,жал ми е за децата им,ама тия прекаляват да се хванат на работа и да си гледат децата.гледам все са със свободно време да се правят на жертви и да смучат кинтички.никой не им е крив че не са успели в живота си