"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
24
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Четейки коментарите разбирам, че сме в тинята. Подобно отношение към майките говори достатъчно за пишещите. Здравият разум явно отдавна е напуснал тези ширини. Срам за вас пишещите срещу майките с деца с увреждания.
62
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили майки, не чакайте страхливите мъже на БГто да застанат зад Вас. Треперят им гащите както винаги. Сами сте шили байряците навремето, сами ще сваляте Боко и айдуците му днес!!!
61
8
 
29
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Приятелско семейство ... имат дете аутист... не пожелавам на никого такъв ужас.Пишещите в защита на Симеонов ... изобщо не знаят - за какво иде реч.Познавам ( бегло ) и семейство от София с дете аутист - тук в Германия ... какво да кажа - разликите с България са - като меежду волска кола и Тесла!
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е най-големите борци против естествения интелект. В момента развива изкуствения такъв по арабските емирства.
59
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на майките - те показаха как се действа срещу глухи политици.Така се отстояват права, а не с тракане по клавиатурите.
58
21
 
12
 
! Отговори
обединени патки преди 5 години
Тези патки кресливите да вземат да отлитат и да се махат от центъра на столицата ни. Право им го каза вицепремиер Симеонов, ние нямаме нужда от тях и техните крясъци, а още по-мало от техните недоносчета.Да се махат и да отлитат с крясък.
57
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм баща на дете с увреждания и съм благодарен за всичко, което държавата прави за нашите деца. Виж за тези майки не знам.
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това влиза в учебниците по история като ПОЛИТИЧЕСКО САМОУБИЙСТВО - с типичният си НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ и БЕЗДЕИСТВИЕ това ще преобърне като нищо и организираната престъпна група на една тиква и един калитар със 6 апартамента....апропо в Южна Корея и Япония изучават България като пример за една напълно унищожена и разграбена икономика.Видимите резултати на тези простаци вече са в учебниците като лош пример!
55
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки не разбраха ли, че не са единствените в държавата. Това е искал да им каже Симеонов. А че са кресливи е така, никой не е длъжен да ги слуша.
54
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери си изпя песента. Да ходи да пасе патките на село, там няма да му търсят отговорност за казаното.
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КЪДЕ Е ТИКВАТА СЛЪНЦЕ ??? НАГЛЕЖДА СИ ОТКРАДНАТОТО ПО АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА И БРЪЩОЛЕВИ НЯКАКВИ ПРОСТОТИИ ЗА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И БОРБА С ТЕРОРИЗМА....ГАВРАТА ВЕЧЕ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ
52
15
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 5 години
Не мога да се съглася само че, "на българина не трябва да му се дава пряка демокрация". Трябва да му се даде - тогава тези "майки" ще са изправени пред останалите родители с нормални деца, които трябва да се развиват и на които се очаква да се крепи държавата един ден. Пряката демокрация ще им даде едно НИЩО. Сега трябва да са благодарин на системата а не да се оплакват че ги "убива".
51
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кресливи"?! Тоя да не страда от отит, та все красъци и шумове му пречат. Да му промия ушите с кожената спринцовка, да му промия, и да му поналея 50 милилитра протеинов мехлем в средното ухо.
50
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството има два избора - или да приема позора на Симеонов като свой, или да си ходиПО ДЕЙСТВИЯТА НА БОРИСОВ(ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ДУМИ НЕ СТРУВАТ НИЩО) ТОЙ СТОИ ТВЪРДО ЗАД ИЗКАЗВАНЕТО НА СИМЕОНОВ. ТОВА Е СПОРЕД ДЕЙСТВИЯТА МУ....КАКВО ПРИКАЗВА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ ЧЕ Е ОТ СТРАХ ЗА "СТАБИЛНОСТТА" МУ В КРАДЕНЕТО....
49
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рибата се вмирисва откъм главата!Ако не се краде,ще има и за болни,и за инвалиди,и за пенсионери,и за заплати на народа!Искам някой (ако може) да обори твърдението ми с ЦИФРИ!
48
22
 
12
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Като са майки, че Валери не може да им каже истината ли? БСП има пръст в протеста на тия майки и затова те не мирясват!
47
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Уж" вицепремиер, пък оставката му стърчи от джоба. Ауфидерзеен и чао, Симеонов, беше ми много неприятно да ти гледам изкривената от злоба физиономия.
46
17
 
7
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Нека да пратим кресливите патки да отлитат и да не се връщат повече.
45
1
 
39
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ще ми е интересно - КОЛКО ТОЧНО ПАРИ - ИНВЕСТИРА ДЪРЖАВАТА НИ ГОДИШНО В МАЛЦИНСТВОТО НА СЕВЕРИН НАДЕЖДОВ КРАСИМИРОВ.... И колко в българските семейства с болни деца!Ама наистина - МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО!Един уважаващ себе си журналист - би направил такова проучване - народа със сигурност - иска да знае подобни "дреболии"*** не - ние пишем за зодиите , и терзанията на холивудските npocтакеси!
44
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има хиляди начини да кажеш нещо или да защитиш тезата си, без да лъха такава злоба, грубост и наглост!Аз не намирам, че от изказването му лъха злоба и наглост. Но има досада, защото те наистина прекалиха с експлоатацията на недъгавите си отрочета.