"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя протест е платен! БСП изкарват вече инвалиди по протестите за да не смее никой да ги плюе. Няма такива гадове като БСП.
42
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на мен ми писна от лакомията на тия майки. Добре, ще им дадат по 1000лв помощ и утре ще се появят нови 100 хиляди ромски майки с деца инвалиди и те ща искат по още 1000лв. Е и какво правим тогава?Да си дават децата в дневните центрове да се грижат лекари и сестри за тях, а майките да се хващат на работа.
41
12
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Май наистина трябва да направим един контрапротест, да се съберат умните и красивите, за да разкарат кресливите патки и уродливите им деца от центъра на столицата.Да покажем че ние сме за стабилитета и че не искаме разни патки да ни казват че не управляваме добре.
40
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Молете се да не се случи и на вас тогава може би ще разберете за какво става дума.И какво ще разбера?Ще го изкарам юли месец с количката на площада ли? На всички е ясно, че им е трудно, но това са свинщини. Какво значи системата ни убива? Коя система и как ви убива? От такива общи приказки е ясно, че се търси само политическо напрежение, а не решаване на някакъв проблем.
39
11
 
13
 
! Отговори
Ая преди 5 години
До НякойА като по цял ден на площада кои им ги гледа .Симеонов е прав .На всичко отгоре тези "маики "са агресивни .
38
10
 
7
 
! Отговори
Черна магия преди 5 години
На "безшумния" внучето му от същото да страда, същото отношение от тогавашния вицепремиер да получи.
37
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимо, какво мисли Симеонов, този тон и обиди са недопустими от един вицепремиер. Има хиляди начини да кажеш нещо или да защитиш тезата си, без да лъха такава злоба, грубост и наглост!Самозабравили са се някои хора изкачили се високо, но оттам се пада най-болезнено!
36
6
 
15
 
! Отговори
Христо Атанасов преди 5 години
Като чета множеството коментари очаквам "спонтанно организиран, не платен " контра протест под наслов " Не закачайте крадливата власт.".
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага оставка за грозния *** Симеонов.
34
21
 
8
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Правилно им го каза уважаемия вицепремиер Симеонов на тези кресливи патки да си затварят човките. Ние нямаме нужда от подбни протести на разни кресливки дето да си развяват уродливите детита. Патките да си ги вземат и да отлитат с тях в дън земя и да не ги видим повече.
33
18
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Тия майки зеха да се държат като че ли са родили айнщайни и нютони, а не увредени деца... Е, аз пък с моите данъци от 1500 лв на месец може да харесвам Валерката, откъде накъде са се разкряскали така по площадите!
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хора,нямате ли съвест,съпричастиеи не на последно място страх от Бога?"Ей! Аз съм будисти. Не си прави такива изводи, че ми нарушава правата! Нацист гаден, католик!
31
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само пари искат....
30
12
 
22
 
! Отговори
Германия преди 5 години
Чета коментарите и се ужасявам от повечето.....Хора,нямате ли съвест,съпричастиеи не на последно място страх от Бога?!Тази нагла с.виня Симеонов отдавна трябваше да е изритан от поста ,който заемано Вие,повечето от пишещите?!кого защитавате?!?!?! Да не би тези майки да са щастливи, че са родили болни дечица?И колко от тях са такива благодарение на "кадърни "лекари???? Кой може да каже какво ще се случи днес или утре с него?!Потресена съм.......
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KromКато правим анализ на мутрите, кажи нещо за "беззъбото"майче на брифинга редом до Корнелия? Чакам?
28
12
 
18
 
! Отговори
8 преди 5 години
Тия майки някой може ли да обясни ясно какво искат, но в цифри? Ако вярно искат всички да им плащаме луди пари да се грижат за децата си, а те да не работят, за мен Симеонов е прав. Едно е държавата да помага, друго е да си живуркаш около наистина болното дете. Съгласен съм да има дневни центрове, или постоянни, да се дават пари за лекарства и грижи. Но това всяка индивидуално да *** кинти и да не работи не съм съгласен, а те май наистина това искат.
27
4
 
21
 
! Отговори
това е преди 5 години
Ние сме най-гнусния и жалък народ с първобитни разбирания. Заслужаваме си положението. Не сме единни като народ. Каквото е било в миналото - било е.
26
8
 
18
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Вижте му м.утрата. Тя говори повече от думите. Самото наличие на подобен човек във властта, неговото както и на неговия кум (или беше обратното) Сидеров е звучна плесница по държавността и българщината. Марионетки с по един сезон в Управлението, грозното лице на българската политика.
25
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова може да даде държавата където заплатата е 500 лева а пенсията 300. Като не им харесва на майките сумата която им дават и са им в тежест децата да ги дадат за осиновяване на семейство от САЩ. Там държавата е богата и дава 6000$ за отглеждане на дете с даун. Ще ги гледат много по-добре.
24
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всеки град има дневни центрове за такива деца. Какво повече искате. Оставете детето там да се грижат за него, а вие ходете на работа, така се изкарват пари, а не на жълтите павета.За сведение дневен център Банско - 20 години, дневен център Гоце Делчев - 10 години. Това са малки градове, какво остана за големите.