"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
15
 
18
 
! Отговори
TT преди 5 години
Не ни интересува,че някой бил сляп,а друг без крака...Ние искаме НАШИЯ проблем да бъде разрешен...Това не са думи на В.Симеонов,а на една от майките по повод искането новия закон да обхване ВСИЧКИ хора с увреждания...Готина жена , нали?
22
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обръщам се към тези, които защитават това унизително изказване. Хора, ами и вашите майки ако ви бяха родили в инвалидни колички? Ако вашите деца родят вашите внуци в колички? Ако се раждат живи и здрави деца, но лекарска "грешка" - / некадърност/ изпрати вас или детето ви в колкчка? Да, но септември като си повишиха заплатите - депитати, министри, че чак и президент, защо не ги попитахте с какво ги заслужихте?
21
15
 
30
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Недопустимо е да се проявява такъв цинизъм, особено от страна на министър!!! Оставка!!!
20
24
 
25
 
! Отговори
Софиянец от село преди 5 години
Уважаеми майки на деца с увреждания! Комунизмът свърши отдавна, дойде демокрация и никой не ви е длъжен значи оправяте се сами. Наготово имаше само при бай Тошо, вече всеки сам си отговаря за здравето и възпитанието на децата. каквито родителите, такива и децата между другото!
19
29
 
23
 
! Отговори
ами кресливи патки преди 5 години
Моите здрави деца няма как да ги изтипосам на 35 градуса да палаткуват на павета. Тези патки просто се надяват да се докопат до депутатско място. И всеки нормален родител си задава въпроса от какво са им увредени децата, дали не е от занемеряване? Иначе има болни деца и родители, които се борят, но те не са на жълтите павета. И още един въпрос - къде са мъжете им на тези ***? Да не са самотни майки - безработни
18
9
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Искат по 1000 лв и да си стоят в къщи,а болните от рак ,те не искат ли същото?..----------------И едните и другите искат парите, отпускани за тях да не се крадът. И който има малко кураж протестира, пък останалите са оффци. Краденето на "територията" е повсеместно.
17
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платените провокатори сте много активни от сутринта бре. Голяма защита на валерката....
16
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има деца - да си ги гледа както може. Мойте си ги гледаме с жена ми без чужда помощ, те вече порастнаха де, но никой не ни е дал 1 лев когато са боледували. Преди са се оженим се изследвахме за болести и за несъвместимости, всичко излезе чисто и чак тогава почнахме да правим бебета. Тия безотговорни жени са бързали да се плодят от който им падне, сега реват че някой трябва да им издържа изтърсаците. Айде моля - да се оправят само с техните си мъже и семейства.
15
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойПич, видя ли й зъбите на онази "майка" от брифинга редом с Корнелия на политически "необвързания протест"? Какво дете очакваш да роди тази? Имам позната в бюрото по труда. Често си има срещи с такива като тези. И не са приятни. Простотия и наглост. Всички сме им длъжни. Те нямат никаква отговорност за това което се е случили. То и "братята"изкарват напред децата си, за да си осигурят живота без работа.
14
22
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
колко могат да понесат ли? колкото понасяха преди другарката "истината" нинова да ги използва за политическите си амбиции! как не им беше тежко преди 10 години, или тогава децата им бяха здрави? само на тоя въпрос искам да ми отговорят тия, дето системата ги убивала (майките)! та така!
13
0
 
34
 
! Отговори
af преди 5 години
Не знам за майките, но моите нерви лично вече не издържаха. Ще трябва да вземем бъдещето си в наши ръце, че нищо добро не ни чака както се движим!
12
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат по 1000 лв и да си стоят в къщи,а болните от рак ,те не искат ли същото?
11
34
 
23
 
! Отговори
истината преди 5 години
АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!!! ПИСНА МИ ОТ ЛИЦЕМЕРИ - САМО ТОЙ ЕДИНСТВЕН В ДЪРЖАВАТА СЕ ОСМЕЛЯВА ДА ГОВОРИ ИСТИНАТА!!! ДО ГУША МИ ДОЙДЕ ДА ХРАНЯ ХОРА, КОИТО ВЕЧНО МРЪНКАТ И СА НЕДОВОЛНИ! КОЛКО ОЩЕ ИСКАТЕ БЕ, МАЙКИ??? КОЛКОТО МОЖЕМ, ТОЛКОВА ВИ ДАВАМЕ! КЪДЕ СА ВИ МЪЖЕТЕ??? КЪДЕ СА БАЩИТЕ НА ДЕЦАТА ВИ???
10
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че само"патреоти"като Джамбазки и Симеонов казват истината без политическа западна политкорекстност. И 80-те% скачат. За едно съм съгласен със Станишев. На българина не трябва да му се дава пряка демокрация. Войната по пътищата ни ще ни се стори като приспивна песничка. Като "каката" от медиите не е политически обвързана защо позираше с Корделия? Очаквам нейни снимки и със Сидеров, докато не му дадат първа позиция в листата за избор на евродепутати.
9
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов е самовлюбен ***** но жалко, че има последователи в глупоста и егоизма си! Жалко, че всичко се политизира и се свежда до голямото крадене!
8
50
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Валери Симеонов, никой не им е длъжен на тия кокошки дето само крещят и си вадят децата на показ и никой не им е виновен че са заченали деца от болен баща или те самите са носители на болести. Ако детето е заболяло по вина на държавата - да носи отговорност правителството, но защо цялото общество да се занимава с тази тема???
7
3
 
20
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Не даваме нашето вакло агънце Валери Симеонов Балевски курбан да стане!!! Идва ВОТ на НЕДОВЕРИЕ...
6
13
 
45
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Не ми е работа, но просто един съвет към тези които откровено в коментарите си не се различават от WСимеонов. Молете се да не се случи и на вас тогава може би ще разберете за какво става дума.
5
44
 
15
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 5 години
Кой си има деца да си ги гледа! Защо аз да плащам за индивиди които не носят никаква полза на обществото?
4
44
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сименов си е абсолютно прав с това си изказване. Аз съм против оставката му.