Все повече чужденци продават българските си имоти!?

Купуват ги наши сънародници, сочи проучване на брокери
4 яну 2019 20:53, Екип на Investor.bg
36
Все повече чужденци продават българските си имоти!?
Снимка: Reuters

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. В този тип сделки българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, съобщава Investor.bg

Още по темата

Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалавцията на рублата например прави  пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.

Освен от страна на българите има стандартен интерес от купувачи от Западна Европа, както и повишен интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е свързано с имоти за по 15 хил. – 25 хил. евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване през останалото време.

"Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро на квадратен метър в Банско и 400 евро на квадратен метър по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми", коментира Горян Върбанов от Newestate.bg.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
41
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МорскиМоето финансово състояние е няколко пъти по-добро отколкото по времето на Жан Виденов, въпреки опитите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски да го влошат.Това че ти нямаш пари си е твой проблем, не мой.
29
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все по-нагло ни пробутват фалшиви новини! Нека ми покажат имот на морето за 400 евро ново строителство! Просто отново се повтаря 10 годишната цикличност за алчните банки, които пак искат да раздават кредити на калпак! А ние да се набутваме, за да им нахраним алчните...И ако чужденците продават, то това е поради простата причина, че тук всичко се пропука!
28
6
 
55
 
! Отговори
Морски преди 5 години
При цялата мизерия и беднотия в България,къде видяхте подобряване на финансовото състояние на българина!!!!Тия крад.ци от ГЕРБ май живеят в друга реалност.
27
2
 
29
 
! Отговори
👍 преди 5 години
Евтини кредити как не аз изплащам ипотека, от 310 лв. на месец за 20 години. 260 лева ми е лихвата на месец а само 50 лв. ми отчитат. Като върнат заем. Кравопийци това са банките и кредитите.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ха, да ви е честита, смяната в 'бетонарника'. Бедните руснаци си заминават, идват богатите евроатлантици. Израелци и поляци. Който е виждал израелска група 'на посещение' в Метро и на какво прилича след като си тръгнат, знае за какво става дума. А за поляците ... Дано са се променили, от времето на 'соца'........ Най добре да дойдат ..... софиянците !!!
25
2
 
15
 
! Отговори
???? преди 5 години
Изкаже се някой и го приемаме като "чиста монета" и се почват едни "анализи". А истината е, че от към природни дадености България се намира на топ световно ниво към днешна дата. Затова си правете сметката и бъдете малко по християни, че да се живее добре и от към човешкият фактор. Уж сме правова държава, а гледам всички плашат със саморазправа, когато не им изнася. Наследници сме на велик народ, ама напоследък се държим като "братята ни".
24
9
 
9
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
На кого му трябва рушящ се апартамент в сграда насред нищото сред изхабена и унищожена природа. Само на полски юдеин.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bg izmetси ти!!!
22
1
 
22
 
! Отговори
Богат ,ама друг път преди 5 години
Кой ще дириш по море и паланки? Да ви имам забогатяваневането и покачването.
21
5
 
22
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
Черно Море .....,,Game-Over''.
20
3
 
27
 
! Отговори
The real Man преди 5 години
Егати,ако си продам 5-стайният в София,ще си купя 13 студиа на морето.....ама ще са си мои завинаги....
19
0
 
5
 
! Отговори
Вин преди 5 години
Абе я
18
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникален пример за спукан балон, по 16 хил евро има студиа по морето и по 10-12 хил в Банско. Не знам дали чак до 400 евро ще паднат цените в София, като се спука сегашния балон, но корекции от 30-40 процента надолу за завършени обекти спрямо цените на зелено сега ми се виждат напълно реални.
17
11
 
47
 
! Отговори
месара преди 5 години
еми герб, бацки. Никой не ще да седи в гербясала септична яма. Нормално.
16
33
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалавцията на рублата..."Вражеска агитация на американския империализъм, ЦРУ, ФБР, АНС и т.н.В Русия всичко цъфти и връзва. Товарищ Песков заяви че дори и налъмите на вожда Путин са цъфнали в банята в Кремъл.
15
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да продават,като са просяци къде са тръгнали?Ние,българите ще купуваме,докато изкупим света!
14
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влошеното положение в Русия и девалвацията на рублата, малии недейте че ще вият на умряло форумците
13
7
 
69
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Е кой иска да живее в бандитска държава ?!
12
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен11Rusnazite prodavat, slava Bogu.
11
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една добра новина