25 ст. на час за нощен труд, синдикатите: "Перверзия" от МВР

Полицаите са недоволни от условията за допълнителен труд
5 юни 2019 09:10,
157

Летният сезон започна и още 1000 полицаи ще бъдат командировани при колегите си, за да се грижат за сигурността на гражданите и туристите по Черноморието. Те ще патрулират по плажа и в районите около брега през деня.

Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 стотинки - толкова е предвиденото възнаграждение за извънредния им труд. Служителите обаче се оплакват от парите, които ще получат за среднощните обиколки по заведенията и казват, че предварително са им обещани повече.

"25 стотинки, които са жалки, абсолютна гавра със служителите на МВР. Обидно е! 12 години няма никаква актуализация. Категорично не приемаме това отношение към нас. Защо някой си мисли, че сигурността е безплатна?", попита зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"На границата има наши униформени служители и колеги, които са сътрудник охрана. Единият получава 25 стотинки, другият получава 50 стотинки. Това е перверзия. Само болни мозъци могат да допуснат да се стигне до такава ситуация в министерството", каза Кузманов.

По думите му другото парадоксално заплащане е това от 10 стотинки на час, за които служителите стоят в готовност по домовете си. Кузманов отбеляза, че не всичко е в ръцете на МВР и отправи критики към финансовото министерство и Владислав Горанов, както и към Министерския съвет. И подчерта, че в частния сектор нощният труд се заплаща по 1,5-2 лева.

Зам.-председателят на СФС в МВР е категоричен, че синдикатите няма да търпят такова отношение. На 22 юни им предстои федеративен съвет в Трявна, след който ще изпратят ясно послание към Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
30
 
! Отговори
Толкова е лесно преди 5 години
Който не го отърва да напуска работа.Ако не харесвате 25 ст. на час бегом в чужбина да берете ягоди.
104
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25 стотинки на час за работа през нощта са социалистическа измислица. Полицаи, военни, лекари и въобще всички, които работят нощем заслужават най-малко четворно увеличение на доплащането.
103
6
 
28
 
! Отговори
и пенсия и заплата преди 5 години
И пенсия, и заплата, и младежко пенсиониране на 53г в мевере-то. Къде го има това. Пенсията заменя липсващия трудов доход, а не е допълнение към заплатата. Или пенсия, или заплата! Законодателю, забрани получаването на пенсия и заплата при ранно пенсиониращите се. Пенсия и заплата -може-ако си на 65г, но ине и като си младеж на 53г. В добавка-пенсионната възраст в милицията трябва да е 65г-като в Белгия(там се пенсионират на 67г, но с редуцирана пенсия -може и на 65г)
102
1
 
30
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Минимална пенсия 219лв от 01.юли за хората, които имат 40г трудов стаж и чинно са си внасяли осигуровките. ТОВА НЕ Е ЛИ ПЕРВЕРЗИЯ МИ КАЖЕТЕ, А!!!!! КЪДЕ СА ТЕХНИТЕ ПАРИ, А!!!! КЪДЕ ОТИВАТ И НАШИТЕ ПАРИ, КОИТО ЧИННО ВНАСЯМЕ И ЩЕ ИМА ЛИ ИЗОБЩО ПЕНСИИ ЗА НАС ЕДИН ДЕН. ТОВА НЕ Е ЛИ ПЕРВЕРЗИЯ, ПАК ПИТАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
101
5
 
21
 
! Отговори
двоен аршин наЗакона преди 5 години
Кога ще бъдат арестувани милиционерите, които хулиганстваха на 3 и 4 ноемри 2015г-законно ли беше да блокират и хулиганстват на мостове-наприер Аспаруховия, в центъра на София, Орлов мост, на улица Раковски-да напомняме ли какви бяха хулиганските скандирания, блокираха и магистрала Тракия, КПП-та? Спомнете си като протестираха фермери и миньори през 2008г същата милиция как ги пребиваше.
100
5
 
20
 
! Отговори
милриция vs Граждани преди 5 години
Точно обикновените хора, честно изкарващи си си заплатата-по -ниска от милиционерската са потърпевши от милиционерските беззакония-пример-битите в метрото-честни хора на заплата, но добре понабити(а после ги съдиха-в България съдят потърпевшите, и оправдаха), пребития пред НДК-защото е с дълга коса-той пък беше работил в БНТ, и пак го набиха, дори и на съд го пратиха, оправдаха го, а биячите и до днес са на държавна хранилка, самоскъсалия си пагоните-това пък трябва ли да се коментира.
99
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите пак тръгнаха с искания за пари. Видохме ги как работят и при Нови Искър и в Костинброд и с банкоматите, Случият пък с звуковата граната и ранените деца беше пълен резил ,да не говорим за кварталните бандюги и наркодилъри. Да не говорим , че лапането с изнаредният труд който се плаща добре и се счита за стаж при пенсия е бездънна яма.
98
6
 
19
 
! Отговори
недоволните да напус преди 5 години
В частния сектор -например в туризма се работи обикновено без договори, на МРЗ, поне по 12 часа, без добавка за часовете над законоустановените 8 часа, в събота и неделя-без добавка за труд без почивни дни, през нощта-без добавка за нощен труд, в края на сезона не ти плащат натрупаната неползвана отпуска, ако се разболееш-няма болнични. Та на който му е трудно да е милиционер-да заповяда в сферите на туризма-сигурно там е по-лесно, щом се плаща двойно по-малко отколокото на милиционер.
97
3
 
26
 
! Отговори
Хахахахаа преди 5 години
Като чета коментарите и слушам хората се убеждавам че българските полицаи са мно-о-ого ''обичани'' от народа!
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да има курсове за параполицаи.Нали в спешната помощ като няма медици сега обучават парамедици.Заначи далеч по лесно е да се обучат параполицаи.Курсовете за полицаи били по 8 месеца-за параполицаи сигурно не повече от един.И ето ви кадри за морето през лятото.Ако пък им плащат на заловен дилър-без значение жив или мъртъв още по добре.
95
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте в ютюб как руснаци , украинци се разправят с техните корумпирани полицаи Ние тук като видим полицай и се свиваме зад волана да не би случайно да ни спре , а там ги търсят преследват патрулките и ги карат да си пишат сами глоби за извършено нарушение Заспал народ сме и затова полицаите правят каквото си искат у нас
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е оставки както Цветанов който се отказа след като си осигури хубав апартамент.
93
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После нямало кадри! Разсипаха я тая държава!
92
1
 
23
 
! Отговори
Добруджанец до Поаро преди 5 години
Случая от Силистра:Погледнете къде е завършил началник Ру-Тракийски университет.Стаж-градче като Дулово,90%турско говорещи и 10хиляди я има я няма цялата община.Той даже и Симеоново няма!Но има връзка с това че бащата е бивш виден милиционер в района.Поне баща му да го беше научил.
91
3
 
15
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
До 39:не сте само вие.Пращат ви в полицията защото ако се иска документ се заплаща 3.60.Направено е за да си платите.Ще ви разкажа аз пък случай:Образувано дознание от прокуратурата,пращат го при дознател от полицията .3години не може да излезе с писмено становище при срок 3 месеца и най важното разследването не е проведено.Ама са си е взимал дознател я по2700 на месец
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Перверзия от МВР" - че какво друго да очакваш от МВР? Опа, пардон, това било, защото дЖурналята били неграмотни.....
89
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми много удобен момент да се обърне внимание и на докторите и мед.персонал в спешните центрове, защото и те седят за толкова - от 0.30- до 0.50/час...извънредно. И вярно, че положението и там е тревожно, но разликата между тюфлеците и тях е огромна. В спешните центрове поне спасяват човешки животи, а често понасят и агресията на тъмнокожите. А тея кибици дремат в патрулките, а след нощна почиват два дни.Така, че.. да не преувеличаваме, моля.
88
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перверзия е да те оберат и МВР да ти каже защо си им дал !Преди години работех за смешните 200 лв. заплата, но и нея не ми даваха в продължение на 9 месеца крадях нафта да се препитавам и накрая напуснах!А те малко са им Перверзия било а седят и търпят значи има защо!
87
1
 
34
 
! Отговори
Хихи преди 5 години
Всенародна любов към МВР струи от коментарите :))) Вероятно сме единствената държава в света, в която "полицай" звучи презрително :)))
86
4
 
17
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Има една теория, че ако някак, като с магическа пръчица МВР изчезне изведнъж, за не повече от седмица престъпността ще падне почти до нула. Просто гражданите /а и селяните/ ще самоорганизират, ще има огромни камари от трупове на крадци и престъпници, които в момента живеят единствено защото МВР ги защитава от логичния линч.