25 ст. на час за нощен труд, синдикатите: "Перверзия" от МВР

Полицаите са недоволни от условията за допълнителен труд
5 юни 2019 09:10,
157

Летният сезон започна и още 1000 полицаи ще бъдат командировани при колегите си, за да се грижат за сигурността на гражданите и туристите по Черноморието. Те ще патрулират по плажа и в районите около брега през деня.

Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 стотинки - толкова е предвиденото възнаграждение за извънредния им труд. Служителите обаче се оплакват от парите, които ще получат за среднощните обиколки по заведенията и казват, че предварително са им обещани повече.

"25 стотинки, които са жалки, абсолютна гавра със служителите на МВР. Обидно е! 12 години няма никаква актуализация. Категорично не приемаме това отношение към нас. Защо някой си мисли, че сигурността е безплатна?", попита зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"На границата има наши униформени служители и колеги, които са сътрудник охрана. Единият получава 25 стотинки, другият получава 50 стотинки. Това е перверзия. Само болни мозъци могат да допуснат да се стигне до такава ситуация в министерството", каза Кузманов.

По думите му другото парадоксално заплащане е това от 10 стотинки на час, за които служителите стоят в готовност по домовете си. Кузманов отбеляза, че не всичко е в ръцете на МВР и отправи критики към финансовото министерство и Владислав Горанов, както и към Министерския съвет. И подчерта, че в частния сектор нощният труд се заплаща по 1,5-2 лева.

Зам.-председателят на СФС в МВР е категоричен, че синдикатите няма да търпят такова отношение. На 22 юни им предстои федеративен съвет в Трявна, след който ще изпратят ясно послание към Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам двама комшии единия военен другия полицай и двамата се пенсионираха и сега и двамата работят като вземат и пенсия и заплата! А Аз съм на 44 и съм безработен и какво да им завиждам ли !
84
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка никой не се е родил полицай... да напускат като е толкова зле положението.. а защо не напускат, а? ;)
83
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 44 г. съм и съм работил само частно и да ви кажа никъде не са ме питали колко искам да взимам а колкото ми дадат и ако не ми изнася вратата е отворена чакат други.А тия само привилегии и ги дондуркат като някакви пеленачета а те само ревът!
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да почнат да се трудят и тогава да почнем да им плащаме допълнително.
81
2
 
17
 
! Отговори
Трайно безработен преди 4 години
Аз останах без работа защото ме съкратиха не защото напуснах и на Борсата не ми предложиха дори за чистач за да кажете, че си избирам кандидатствах на едно място не ме взеха и нямам и 25 ст. на ден на месец О лв. а трябва да плащам Здравни вноски 22.40 лв. и какво да седна да рева ли А и Интернета трябва да си плащам за да пиша за щастливия ми живот в България и как станах жертва на престъпноста и МВР се подигра с мене понеже не съм снел пръстови отпечатъци от обирджиите.
80
3
 
12
 
! Отговори
до 77 преди 4 години
Те не вземат подкупи а изнудват рекетират гражданите с служебното си положение и ти нямаш избор освен да им дадеш искания рекет .
79
4
 
24
 
! Отговори
преди 4 години
Който не е съгласен със заплатата -да напуска. В частния сектор ако не си съгласен с условията-напускаш. Защо няма напускащи мевере-то, а се стои до пенсия?! В частния сектор се сменя работата поне веднъж годишно, или по-често ако с нещо си недоволен.
78
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може осред бял ден в София да ме оберат и като казах на тия където ме обираха, че ще викна полиция да ми кажат още по лошо за тебе ще ти направим мръсно!!!
77
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На който не му допада - заявлението, пистолета, служебната карта и навън.Работа има, има борса, свят широк.Тутманици с тутманици.
76
3
 
21
 
! Отговори
д-р Дрее преди 4 години
КОЙТО НЕ Е ДОВОЛЕН ДА СЕ ПРИБИРА В КЪЩИ. НАЛИ ИМАТ 40 ДНИ ОТПУСК! ЗАПЛАЩАНЕ НА КЛАС ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ! минимална заплата на начинаещ полицай с 2 год. стаж-900 лв. до 1500 лв . на сержант с 20 годишен стаж. В ЧАСТНИЯ СЕКТОР НЯМА КЛАС ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ И ТЕЗИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСТРИ.
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема де се оплаквате. Вие доведохте тия на власт преди 10 години, щото са точни хора отвашите среди. Идете сега при тех и мрънкайте. Не ви стиска сега да ги отзовете.Каква попара сте надробили, такава ще сърбате. И без това същите тия ви държат на две хранилки с пенсия и заплата. Таково чудо в Ауропата няма.
74
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо чудно че вземат подкупи, и аз да бях и аз щях да вземам
73
3
 
7
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Теси стотинки не са ЗАПЛАЩАНЕ НА ЧАС, а ДОБАВКАТА върху надника на час. Т.е. върху заплащането за час се прибавят и те. Т.е. При заплата от 700 лв и 24 работни дни по 8 часа са 3.60 лв/час и това са около 12% надбавка. Айде стига глупости, кой работи за 10 или 25 ст/час в България, незаконно е!
72
2
 
17
 
! Отговори
дичо преди 4 години
Добре, но защо не казвате, че сте на две цицки - пенсия и заплата едновременно на 50 години. Тогава не мрънкате, всичко е законно. Като не ви изнася, хайде в частния сектор, където всичко е уредено по кодекса на труда и ще взимате и пенсия, и зпалата, и нощен труд, .....
71
6
 
6
 
! Отговори
25 ст на час... преди 4 години
..допълнително за нощен труд не е просто подигравка с полицаите! Подобно унизително отношение буквално им казва "разберете се с престъпниците, те ще ви платят много по-добре!"....Жалко....
70
5
 
11
 
! Отговори
mango преди 4 години
Всички полицаи - марш в *** на ГЕРБ. Всичките покриваха и помагаха за изборните дивотии на ГЕРБ а сега рИВАТ.
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През онова време по което мнозина плюят преди 10.11.1989г.Железни врати имаше само в затворите не по къщите на хоратаДа не говорим, че по селата не се заключваха и нямаше кражбиДнес искат от тебе да ги уважаваш а си жертва на куп престъпленияЗнаете ли какво е да те обират шведите и ти да не можеш нищо да направиш ?Полицията да те пита защо си им позволил все едно са ти искали позволение !
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен и 2 лева са обида, ама айде...за по малко от 10 лв на час не бих си мръднал задните части.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банда *** ме обра представяйки се за майстори на покривиПолицайте и Прокурорикте не можаха да ги хванат защото не са си оставили данните и прекратиха досъдебното а единия прокурор даже отказа да образува такова защото Аз сам съм си давал парите като са миискали и нямало престъпление.Чакам следващата банда *** вече подготвен за война с тях и ще видим тогава дали ще им разпознаят труповете.
66
2
 
15
 
! Отговори
Гражданина Х преди 4 години
Ами тези които на бензиностанцията пълниха тубите в патрулката!Абе ние сме баламите те са тарикатите и това си е играта от години