Познато: Трафикът на Кулата интензивен, има километрична опашка

Колите чакат по половин час, за да преминат границата
Обновена: 6 юли 2019 13:22 | 6 юли 2019 11:20, Анисия Иванова
122

Интензивен трафик към южната ни съседка се очаква днес. Допълнителни служители на Граничната полиция ще бъдат командировани за уикенда на пункта Кулата, за да се избегне образуването на километрични опашки.

Те ще помагат при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата. Движението ще се осъществява в пет ленти. При възможност трасетата ще бъдат разделяни на такива за европейски граждани, при които проверките са по-бързи и за граждани на трети страни. Органите на реда призовават пътуващите да се запасят с храна и вода.

Още по темата

Близо 600 хил. автомобила се отправиха от България към Гърция през последната една седмица.

Според директора на РДГП - Смолян комисар Стоян Мандаджиев в сутрешните часове колоната на границата е стигала до 1 километър. Всички гишета на пункта работят на пълен капацитет. Въпреки това автомобилите изчакват по около 30 минути. Иначе проверките продължават около половин минута.

В 10 часа тежкотоварният трафик е спрян и всички гишета работят за леки автомобили. Мобилни екипи ще проверяват автобусите още преди да стигнат до границата. Това ще се прави с цел избягване на образуването на колони и да не се затруднява преминаването през пункта.

От Гранична полиция съобщиха, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията.

Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две – за европейски граждани и граждани на третия свят, съобщава Нова тв.

"Днес наблюдаваме изключително интензивен трафик. Той се усили още от 4.30 часа тази сутрин. Оттогава сме минали на облекчен режим на преминаване. Времето за изчакване беше около 20 - 30 минути. В момента ситуацията е по-спокойна. Създадена е добра организация на работата на пункта”, коментира директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция” ст. комисар Стоян Мандаджиев на извънреден брифинг на "Кулата”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 4 години
Да, разбрах, че си собственик на хотел от ***. Няма смисъл да пишеш повече чисти лъжи! Съветът ми е да го продадеш докато е време, че догодина и наполовина от сегашна стойност няма да можеш да вземеш. Да не говорим че глобално цените на имотите падат.
55
5
 
0
 
! Отговори
До анонимния преди 4 години
А тези неща които описваш че си преживял в Гърция си ги чул от някъде ,но явно и недочул...Бъди жив и здрав и Успех може би един ден ще може да видиш и Гърция и Черноморието ни .
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!! То хора не останаха в БГ! И сега кой ще рови в кофите за смет??
53
12
 
0
 
! Отговори
До анонимния преди 4 години
Разбира се че престижа на един хотел не се оценява според годините му Но съжелявам Гръцките са не само стари Те са овехтели това имах на предвид като ги сравнявах с нашите.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да не говорим, че Халкидики чисто географски има уникалното предимство на тихи и плитки дълбоки заливи съчетани с уникална природа и места за посещение като Света Гора. Просто нашите мутри трябва да смъкнат цените поне три пъти, за да станат някаква конкуренция, а цените за шезлонг и сянка трябва да изчезнат на секундата!
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И прости ми, може би аз имам да те достигам с няколко десетилетия, защото май си някой дядка на 60-70 години ходил в Гърция по време на хунтата :))
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Максимално се кефя, дано мутрите и *** да фалират.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходил съм два пъти в Гърция и хотелът беше перфектен, както и обслужването. Мога да ти изброя много предимства: първо това което всички коментират - безплатния шезлонг и сянка само срещу това да си клиент на някое заведение, второ във всяко заведение ти поднасят безплатна минерална вода, че даже някои заведения поднасят и безплатно мезе като за начало. Други предимства са и локалните ексурзии, които са организирани с чисти превозни средства с климатик и с изряден и приветлив персонал.
48
6
 
1
 
! Отговори
До анонимния преди 4 години
*** ти си ходил в Гърция колкото аз съм ходил в Каспичан.А Албена която даваш за пример ,наистина е едно изключение по Черноморието ни .Хотелите там не бяха съборени като на Златните ,или Сънито по простата причина че имаха много сполучлив дизайн Тогава бяха построени от Френски архитекти и дизайна им ,е и до ден днешен актуален.Разбира се по тях бяха направени много подобрения след като бяха приватизирани.Сега знаеш малко повече ....или пак не си съгласен?
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хахо Вероятно си селско чадо, щом си мислиш, че престижът на един курорт се измерва само с това кога е строена сградата и какво има вътре.***!
46
0
 
17
 
! Отговори
до летовник преди 4 години
Супер, пожелавам му на Южното Черноморие все по спокойно да става докато не фалират всички мутри къде обикалят спокойния празен плаж с неизползвани билетчета за шезлонг и сянка!
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за българите и българската държава!След 30 годишно управление на *** цари пълна разруха и геноцид!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aloyyyyy, toristiii....kade migrirate ve malaki? Elate v strelbisteto na Elenite i Paradise...i na Safari v Hanska shatra....
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ти си абсолютен *** и повече няма да ти отговарям. Например цялата Албена е на 90% с хотели от соца реновирани от мутрите. Второ за това какво съм видял в Гърция - или имаш няколко десетилетия да ме стигнеш по възраст или си абсолютен *** пишещ от рецепцията на някой черноморски запустял хотел :))
42
13
 
4
 
! Отговори
летовник преди 4 години
В момента на Южното Черноморие е много спокойно.Пълен кеф.Добре ,че *** се изнесоха за Гърция.
41
17
 
3
 
! Отговори
Хахо преди 4 години
В Гърция всичко е стари хотели брато.от 80 години на миналия век.Жалко че нямаш парички да видиш .нашите и техните ,и да сравняваш Може ти и другите *** в сайта, да слагате колкото искате минуси .Истината няма как да промените.
40
1
 
10
 
! Отговори
Do 42 преди 4 години
Значи истината е че бетонирането на нашето черноморие започва по соца. Например слънчака, златните, албена са изкустено създадени. След това поради липсата на държава мутрите продължават бетонирането с десетократни темпове и по още по-просташки начин. А в Гърция всички красиви местенца, където повечето българи са в момента, са направени от местните хора около техните населени места и затова всичко там е правено с цел да се запази красотата в родните им места.
39
2
 
1
 
! Отговори
Наркотрафикант преди 4 години
Наркотрафикантите използват тази навалица................Правете си изводи тия дето недоволстват за чакането на границата
38
16
 
4
 
! Отговори
А сега де преди 4 години
Момче на Черноморието няма нито един бетонен хотел Соц хотелите отдавна ги събориха.и построиха нови модерни със страхотен дизайн .Повечето 4 и 5 звезди.В Гърция всичко е строено през миналия век.По простата причина че от много години са на хранилка на Запада.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето Черно море беше много по-хубаво от гръцкото море преди мутрите да започнат бетонирането му. Сега Бетономорието не става за почивка.