Бум на катастрофите, а пътищата без знаци и осветление

Инцидентите са комбинация от човешка грешка и лоши пътища
5 авг 2019 10:48,
27

Пореден уикенд с множество катастрофи по пътищата. Три поредни пътни инцидента станаха на автомагистрала "Тракия", при един от които двама загинаха, а осем бяха ранени.

Още по темата

Случващото се е безхаберие от страна на управляващите, отказваме да приемем действията им, посочи Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност.

„В мирно време да умират толкова много хора и да има толкова материални щети е недопустимо. Това е абсолютно безхаберие по отношение на пътната безопасност“, заяви той.

По думите му човешките грешки по отношение на множеството пътни инциденти са неизбежни, но е нужно участниците в движението да бъдат предпазени от лоши условия, за да ги допускат възможно по-малко.

Множество неизправности и недостатъци са констатирани след редица проверки на магистрала "Струма". Такива са например мобилни знаци, които трябва да предупреждават за опасности, но те всъщност не работят както трябва, посочи Баждеков.

"Липсват маркировки, осветление, хубави пътища", обясни той.

"Tрябва да се работи с шофьорите, с пасажерите, с тези, които ни предоставят услугата път-шосе-магистрала и обучаващите младите шофьори. Mерките, които трябва да въведем са над 1000, институциите трябва да възстановят доверието в себе си", подчерта още Баждеков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му образуващите се тапи и задръствания се дължат често пъти на неправилната организация на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера карах между Бургас и Варна. Ами... Какви управляващи бе? Пълно с умствено изостанали .. Изпреварват коли в САМИЯ завой... с 0 видимост.... Какви правила, осветление или политици? Нагледах се на страшни . На тея и господ неможе да им помогне. Единственото едекватно решение е да приемат закон с който Видео регистратора става официално доказалство и да ги съдят за предумишлено убийство. Неможех да повярвам как на десен завой тръгна да изпреварва 2 коли... Руска ролетка?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАРАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО, ПИЯНИ, НАДРУСАНИ- ПЪТИЩАТА ИМ ВИНОВНИ....
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА КРИВАТА РАКЕТА КОСМОСЪТ И ВИНОВЕН....
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На много места липсва маркировка и ако карате вечер може спокойно да катастрофирате защото осевата линия липсва а черният асвалт убива аветлината на фаровете. Много от водачите не се съобразяват с това че няма осева линия излиат от пътя и катастрофират. На много места напълно липсвт предупредителни и указателни знаци. Като цяло пълна трагедия но иначе прибират мангизи за винетки.
18
1
 
2
 
! Отговори
мери преди 4 години
Каквито управниците такива и водачите всички са аз знам ама нищо не знаят и от АПИ и неграмотните така наречени водачи нито гледат табелите който ги има Друг е въпросът че нищо не е регулирано както траябва и няма знаци и табел и на много участаци
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две са нещата, които не са наред в България за катастрофите по пътищата - няма контрол и има лоши пътища, вкл. лоша организация на движението и паркирането и знаци и маркировки неотговарящи на пътните условия. При нормални пътища, катастрофите ще намалеят 5-10 пъти. При работещ КАТ, катастрофите ще намалеят 20-30 пъти. Ако и КАТ работи и имаме нормални пътища, катастрофите ще намалеят стотина пъти.
16
2
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Кажи за поне една държава по света, в която да няма контрол за спазването на правилата, както е в България, и правилата да се спазват.Няма такава държава и няма да има. затова първичното е контрола, а това, за което ти пишеш е следствие. Затова и чубденците, които уж са грамотни, знаят правилата, не са некадърни, не ги лази про стотията, примери шофьори са в държавите, в които се контролира спазването на правилата, когато дойдат в България стават коренно различни и най-опасните шофьори.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умният качествен водач умее да кара и по лоши пътища.Не си търси само оправдания за собствената прос.тотия и некадърност.Тук масово правилата нито се знаят, нито се спазват. Все някой друг друг е крив, пък то на кривата ракета все я пътища, я чужденци, я контролни органи й пречат.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-опасните шофьори по пътищата в България са чужденците"Глупости! Поредният, който като баба си търси оправдание и все някой външен е крив.Пълно е с нашенски сел.яндури и кел.еша, които, разлриготени до крайност, без акъл в тик.вочите, живеят с идеята, че светът, вкл. и пътищата са техни.Да се изтрепят, заслужават си го всякак, но покрай тях си отиват и свестни нормални хора, които спазват правилата и не са виновни изобщо за тяхната вживотеност.
13
1
 
11
 
! Отговори
Страти Алексиев преди 4 години
Не ви е вярна статистиката! След като "дневните светлини" намаляват инцидентите с 10%, то дума не може да става за увеличение. Питайте Osram и Алекси Стратиев.
12
9
 
15
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
уикенда се разходих на юг от Сидней, нито 1 кола нямаше да застрашава собствения си или моя живот и на семейството ми. А полиция съм виждал много рядко по пътищата. Камери има но всички ги знаеме къде са защото имаме ГПС-и които те предупреждават 500м преди камерата, да не говорим че има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО знак който да предупреждава за камерата, изискване по закон.Въпреки това не караме като балкански дивЪци, що така? Просто защото живеем на друг level, друг лайф стайл и качество на животапо3драфи!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-опасните шофьори по пътищата в България са чужденците - явно манталитета им е такъв, а и нямат възпитание, нямат култура, чипът им е за смяна, обучението им хич го няма и в резултат на това според онези 80%, чужденците шофират като подивели в България.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е малко по-друга. 90% от катастрофите са поради нарушения, извършвани понеже няма контрол за спазването на правилата за движение. 9% от катастрофите са заради лошите пътища, вкл. лоша организация на движението и паркирането и пътни знаци и маркировки неотговарящи на пътните условия. само 1% от катастрофите са поради други причини.
9
0
 
20
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Най-големия проблем им беше знака за камерите ! Зор да го махнат , и кво стана - нищо ! Пак същото !
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е просто човешка грешка. То е БЕЗУМНО И БЕЗОТГОВОРНО КАРАНЕ, съчетано с НЕКАДЪРНОСТ И ПРОСТОТИЯ! Пътищата са ясни, но пак караш според пътищата. Като няма свестен път, караш бавно.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма, пътища, няма знаци, няма осветление, няма почистени пътища от пясък, дървета и храсти, но има тази година свинска чума.
6
2
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
В тази статия се ръсят хули по адрес на Св. Бойко Магистралостроец. А това е най-отявлена бохолулство!Ваш: Старофит, патриарх гречески, а държавен служител и агент на Партийна Сигурност.
5
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
В тази статия се ръсят хули по адрес на Св. Бойко Магистрали строеж. А това е най-отявлена бохолулство:!Ваш: Старофит, патриарх гречески, а държавен служител и агент на Партийна Сигурност.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на нашите джигити и златни пътища да им направиш пак ще се трепят
3
1
 
29
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
До колкото разбрах след небивалия успех на "Дневните светлини", сега освен осрам ще се облажат и от Филипс защото ще иам закон директно на дълги фарове.Филипс ги правили най-добрите :)