Вече пети ден: Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава

Към фермерите са се присъединили и перничани
6 авг 2019 08:25,
44
Вече пети ден: Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава
Снимка: архив, Булфото

Пети ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от протестиращи срещу мерките, предприети от държавата за избиване на дворните прасета като мярка за ограничаване на АЧС.

Още по темата

Обходният път от Сливен за Ямбол е през селата Камен - Жельо войвода - Кабиле. През блокадата се пропускат само автомобили на Спешна помощ.

Нощта е преминала спокойно, без провокации, съобщи организаторът на протеста Валентина Василева. Снощи към тях са се присъединили и хора от Перник.

В 10:00 часа днес ще се състои заседание на Областна епизоотична комисия в Сливен, която се свиква от областния управител Чавдар Божурски. На нея трябва да стане ясно какви мерки се вземат за ограничаване на африканската чума по свинете в региона, предаде БНР.

От вчера ветеринарните власти извършват проверки в стопанствата по селата, като дезинфекцират местата, където са отглеждани вече закланите животни, а ако има живи, те ще бъдат умъртвени с ток. Към момента се проверява 3-километровата зона около големите промишлени свинекомплекси в района. Предстои да бъдат проверени близо 100 села в Сливенска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ АКТИВИСТИ
15
15
 
5
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Вав всички даржави избиха свините,а нашата родина оште стои задасе заразим.и дасе избият свините и тяхните собственици.
14
10
 
8
 
! Отговори
сигнал до НАП преди 4 години
Направете проверка на всички "професионални протестиращи" от сорта на тази Валя откъде аджаба са им доходите след като постоянно са на "протести" някъде. И ако това е "работа" КОЙ им плаща?
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите няма да спрат да клатят правителството.
12
18
 
5
 
! Отговори
Добромир преди 4 години
Абе тези полицаи за какво плаштаме данак на тази даржава,зашто неги разхварлет тези стачкувашти,един бои сас палките и толкова,ние няма да мрем заради тяхните прасета.
11
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стане сакатлък някакъв според мен. На някой ще му писне и ще ги качи тези "протестъри" на предния капак........
10
1
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Гаанчееее, това само ли го измисли или от бележките???
9
14
 
7
 
! Отговори
Иванка преди 4 години
Аз сащо имам 300 прасета,но сам за уништожаването им иначе може да заразим цяла Балгария.И подчертавам.....от името на всички който отглеждат ***....ние не искаме никакво обештетение от даржавата.
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ги нямаше тези прасета по задните дворове чумата нямаше да се разпространи. Ама *** си е ***.
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез няма ли кой да ги разхвърля? Ама явно пътя не е толкова важен и са ги оставили да кибичат там :)
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАБХ, засега се въздържам, когато се прекръстите на БАБИН БАХУР, може да се замисля, дали да Утепам здрави млечни прасенца.. Пак подържам блокадата, спираща чумата.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
причината за чумата е само една и тя е в министерски съветкато се отстрани причината ще изчезне и чумата
4
9
 
12
 
! Отговори
Симеонов преди 4 години
Чехия,държава която надали някой ще обяви за нецивилизована и неорганизирана също имаше проблем с африканската чума по свинете.Три години огромни усилия и епидемията не спира, а обхваща цялата страна.Накрая решиха въпроса радикално - унищожиха всички прасета на територията на Чехия, като специално внимание отделиха на дивите,половин година дезинфекцираха,проверяваха педантично,а после рестартираха свиневъдството.Но протести нямаше,това което трябва да се направи се прави и толкоз.
3
7
 
17
 
! Отговори
БАБХ преди 4 години
Предайте си доброволно прасенцата за да ги евтанизираме (да ги пратим като суждуци на ГЕРБ) Ние само ще им измерим температурата в задният двор! Ще получите обезщетение в размер на 300 лв който включва -1 пръскане в кочинката срещу чума ! 2 транспорт на "белите престилки" до селото3 второ пръскане в двора и пътеката до кочинката4 некролог на прасенцето!5 препарата е на фирма от ГЕРБОтностно закупуването на ново прасенце -това си е ваш проблем -а не е европейски такъв !
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата се тресе от протести за всичко. Измами, далавери и скандали навсякъде. Затова аз гледам само домус глиган суджук тв, там хвалят денонощно баш суджука и гещапо, и дават всенародни тържества.
1
5
 
9
 
! Отговори
Off преди 4 години
Оскотяването на народа в действие.