Под мостовете на магистралите - сено, боклуци, че и крави

АПИ:120 съоръжения се използват нерегламентирано
28 авг 2019 18:08,
12
Под мостовете на магистралите - сено, боклуци, че и крави
Снимка: Bulgaria ON AIR

Сено, животни, боклуци - всичко това са открили инспекторите на АПИ по време на проверки на основните пътища и магистрали за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях и прилежащите им територии.

Още по темата

Повод за проверките стана пожарът под виадукта на магистрала "Струма" при Дупница в средата на месеца. Съоръжението беше сериозно увредено, а укрепването на виадукта ще продължи около 4 месеца и ще струва близо 2 милиона лева. 

Проверката обхваща територията на цялата страна. От АПИ са проверили над 3800 съоръжения. 120 от тях са са използвани нерегламентирано.

Инспекторите от АПИ са установили, че най-често под мостовете се изхвърлят гуми и отпадъци. По време на пресконференцията бяха представени и фрапантни резултати. Оказва се, че земеделски стопани отглеждат животни именно под мостовете на магистралите и съхраняват сено.

От пътната агенция увериха, че нарушителите ще бъдат глобени. За физически лица глобата е от 200 до 500 лв, а за юридически - от 1000 до 3000.

Където нарушителите не могат да бъдат открити, почистването ще е за сметка на АПИ. В момента се уточнява колко пари ще са необходими.

От АПИ очакват почистването да приключи до средата на септември, но подчертаха, че парите за това ще са за сметка на обновяване на маркировката и други дейности, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Най големия *** са герберастите...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Истанбул под мостовете над Босфора има цели къщи, даже от типа т.нар. в България "кооперации", блокове и т.н. А хайде замислете се в София какво има под мостове...Веднага давам пример с "Моста на влюбените" (както го наричат всички), който е до НДК.Пъпа на София, брато!!! Отдолу има кафенета в които... ако не ме лъже паметта, даже съм виждал да се палят свещи по масите!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете лентата назад и вижте какво имаше под срутилия се мост в Италия.
9
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Аналко преди 4 години
Държавата я превърнаха в клошар! Това вече на нишо не прилича. И сега сума кинти за почистване. Чудесно. Абе важно е че ще имаме изстребители. Пък турците залагат на руско хаха. Кскъв обрат. Хич не са глупави.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са министрите ,кога у нас нещата ще се предвиждат ,а не кат стане белята и после много знаем .
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа,така ли?Ние всеки ден го виждаме,а вие май сте с широко затворени очи.А сега се тюхкате и оплаквате,че сте щели много пари да дадете за почистване.А досега спахте ли?А общините спят ли?А държавата спи ли?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИ ИЗГОНЕТЕ ГИ БЕ... БЪЛГАРСКИЯ *** СИ МИСЛИ ЧЕ ТОВА СА МУ ПЛЕВНИЦИ, КРАВАРНИЦИ И КОКОШКАРНИЦИ БЕЗПЛАТНИ. ГЛОБИ ЗА *** ГОЛЕМИ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под мостовете съм турил трутил, защото съм голям ................
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам скоро многомилионна държавна поръчка за камери. Нали целта на мутрите беше да затруднят пътя към Гърция. Пробваха с границата, но не се получи. Сега запалиха магистралата. Всичко е наредено, доплащаме за пътя, доплащаме за камери, клиенти в курортите, повече изхарчвн бензин... да продължавам ли????
3
0
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Както винаги след дъжд качулка и така до следващия път.
2
1
 
8
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 4 години
Под мостовете/не шумяяяяят рекииии/ на магистралите!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кравите не горят,а и се махат лесно.Ако само пладнуват не е проблем,ама *** и то запалими е лошо.Сега ще се изпишат едни пари за едни огради,пак милиони и пак от нашия джоб.