Сметката за горелия виадукт на АМ "Струма" - 1.86 млн. лв.

Приключва проверката за състоянието на пътната инфраструктура
18
Сметката за горелия виадукт на АМ "Струма" - 1.86 млн. лв.
Снимка: Bulgaria ON AIR

Един милион и 860 хиляди лева ще струва възстановяването на засегнатия от пожара преди 10 дни виадукт на АМ "Струма" при Дупница. Това обяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски след инспекция за хода на възстановителните работи и почистването от отпадъците.

Още по темата
Пострадали са 13 колони, три греди и два еркера. До края на днешния ден ще бъде пуснато в двете посоки движението по магистралата по направлението за София.

В 27-те областни пътни управления приключва огледът и проверката за състоянието на пътната инфраструктура и съоръженията, предаде БНР.

Георги Терзийски съобщи за открити нарушения, като сред тях е и овчарник под мост на републикански път в Ловешка област.

По-рано бе съобщено, че за улеснение на трафика от 14 часа днес до 20 часа в събота превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от магистралата към пътя Е-79 при пътен възел "Долна Диканя" и обратно ще се качват на нея при пътен възел "Бобошево". Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от пътен възел "Дупница" до пътен възел "Бобошево" и обратно.

В петък изтича срокът, в който трябва да се отчетат проверките на всичките 27 областни пътни управления за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията на пътищата. Обобщените резултати ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Действие, бездействие, нарушаване на закони, заобикаляне на закони, пожар, затворена магистрала, изместване на движението към други отсечки, които в миналото може да си били пригодни за населението, но днес тези стари отсечки не стават за текущия брой и ВСИЧКО ТОВА ДОВЕЖДА ДО КАТАСТРОФИ И ЗАГИНАЛИ ХОРА.ПО СХОДЕН И ДЕДУКТИВЕН ПЪТ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ ЕДИН ФИНАНСОВ МИН., КОЙТО ВКАРА Т.ЪПОТО СИ ДЕ-ТЕ В СМГ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА ДО ЕКО КРИЗА И СМЪРТ НА МИЛИОНИ ХОРА.ОБОРЕТЕ МЕ!!!
15
1
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Не по-малко са виновни институциите, че са допуснали това да се случи! Все пак те получават пари от нашите данъци за тази работа, която очевидно не са свършили! Седят си по офисите и си пият кафето по цял ден и когато стане нещо не са разбрали, не са видяли... е няма как да стане от самосебе си! 200 фирми с дейност са останали в района, а кога за последно са минали от противопожарна безопасност или инспекцията по труда да инспектират... точно никога. Идват само даначни... няма как да стане.
14
0
 
8
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Дали има достатъчно умствено изостанал човек, да си мисли че някакъв селски "бизнесмен" с куха фирма ще плати фактура за 2 милиона лева и че има някакъв законов начин да бъде заставен? Може би докато си пишем умности по сайтовете, вече фирмите му са източени и обявени във фалит :)... Поне да се бяха сетили един запор да му направят докато е време... Освен доживот да събира *** в Дупница с ръчна количка, друго наказание не мога да му измисля...
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сметката ще я плати Гольо, а гербаджиите ще усвояват още тераси и асансьори, с наесен Гольо пак ще гласува за гепаджиите.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се балтавим с тази история.Виновен е този, който е складирал тези отпадъци под магистралата!Не ме интересува кой му е разрешил, но, ако той имаше малко мозък и не беше толкова алчен, нямаше да направи това безцеремонно бунище под магистралата!Свинска работа, аман от селски тарикати!Не харчи пари за склад и трупа *** в бащинията си.Той е спокоен, явно има закрила или ортак.Акой си премълча и незабеляза това бунище?Да платят разходите тези безцеремонни нагли хора!
11
4
 
18
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Тоз ла*нар дето е замърсил всичко там, през социализма нямаше да излезе от затвора, и на първо място-нямаше да се допусне да има *** под магистрала!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 милиона и няколко човешки живота.А днес,събота и неделя сметката ще нарасне защото ще има още жертви.
9
1
 
27
 
! Отговори
Google Earth преди 4 години
Знам че ще го изтрият, но 1 да го узнае, пак е нещо. Сметището е било там през годината 2005. Същото сметище. Моста е завършен 2016, след 10 години, върху сметището. За 10 години никой не го е изчистил, а фирмата изпълнител, със знанието на поръчителя, е строила мост върху депото. След строежа поръчителя е инспектирал и се е подписал, че строежа отговаря на изискванията на поръчката, за да се платят парите. Факт, който и най-промития мозък не може да отрече.
8
0
 
10
 
! Отговори
Милиони Далаверков преди 4 години
Кой "експерт" изчисли сумата за ремонта?
7
2
 
17
 
! Отговори
ГроБ ремонт преди 4 години
За толкова пари, дали не е по-добре да се бутне стария и нов да се вдигне?!
6
0
 
21
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Сметката да се раздели солидарно между собственика на депото и служителите на АПИ, които за една година не са реагирали на сигнала от община Дупница за незаконното депо.
5
1
 
17
 
! Отговори
НЕРАЗБРАЛ преди 4 години
А КЙ , ПИТАМ АЗ, МУ РАЗРЕШИ НА ТОЯ ДА ПАЛИ ТАМ? КОЙ ГО КОНТРОЛИРА????ЩЕ ВЛЕЗЕ ЛИ В ЗАТВОРА?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЗАТВОР ЗА НАРУШИТЕЛЯ НЯМА ЛИ? ДОКОГА "ДЕМОКРАЦИЯ"?
3
2
 
25
 
! Отговори
121212 преди 4 години
Тази сметка трябва да се даде на собственика на сметището плюс заплащане на огнеборците. Така е по нормалните държави.
2
3
 
18
 
! Отговори
Неучуден преди 4 години
Кой ще плати сметката? Естествено че данъкоплатеца. В белите държави фирмата вече щеше да е превела парите за причинената вреда. А тук, дори името и не става известно.
1
3
 
23
 
! Отговори
Далавери Суджуклиев преди 4 години
Веднага виждам как се прави една замазка за 300 000, и милион и половина амчо,че избори идат,а трябва пара. За кибапчита например.