Язовир "Студена" е почти празен, въвеждат режим в Пернишко

Водният обем на съоръжението е едва 5 803 000 куб.м
6 ное 2019 13:30,
32
Язовир "Студена" е почти празен, въвеждат режим в Пернишко
Снимка: Кристиян Райнов

Водният обем на язовир "Студена" е 5 803 000 куб.м при капацитет 25 519 100 куб.м, съобщи В и К.

Още по темата
Язовирът е единственият питеен водоизточник на Перник и утре ще се обсъжда въвеждане на воден режим за Перник и Радомир, каза управителят на дружеството Иван Витанов.

Ограничението е възможно да засегне и Радомир, защото един от водоизточниците на града е приток на язовир "Студена". Така водата за перничани не постъпва във водоема, а се отклонява към Радомир, обясни Витанов.

Отчетено е много добро състояние на язовирната стена и прилежащите и хидротехническите съоръжения. Специалисти на "В и К" дружеството извършват ежедневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата трябва да се ползва икономично при това засушаване. Когато пуснете пералнята я пуснете на къса програма. Когато се къпете не стойте под душа по час, две сапунисвания са ви достатъчни за да не миришете на пот. Автомовките трябва да се забранят. С три кофи вода мия автомобила а не с 20 кубика. В противен случай няма да имате вода за пиене.
8
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 4 години
Перник бил единствения град в света в който докато караш в еднопосочна улица на обратно може да те блъснат отзад.
7
7
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
100 000 СТОЛИЧНИ ИЗБИРАТЕЛНИ ФАНТОМИ ВЪВ ФАНТОМНИ СЕКЦИИ**** И 756 000 за страната в близо 1500 такива секцииСкандалът с над 100 000 дописани гласоподаватели в столицата и 800 000 общо за страната (за последното не се говори) има обяснение.То е дадено в постовете от 2 НоемвриВИЖТЕ ИЗБОРНИТЕ ФАЛШИФИКАЦИИСЪВСЕМ НА ЕДРО.и на 1 ноемвриВИРТУАЛНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И ИЗБИРАТЕЛИ**** Как централно се фалшифицират избори?
6
3
 
38
 
! Отговори
Simona преди 4 години
Режимът трябваше да бъде въведен преди месеци, а не да чакат приключването на изборите; идването на зимата - замръзване на тръби... Да се потърси отговорност от басейнова дирекция, защо източваха водата, какво стана с ремонта на язовирната стена... Новият кмет, може да поиска отчет за действията или бездействията на отговорните за язовира, компетентни звена. Водоноски в големи ЕВРОПЕЙСКИ градове през 21 век, хуманитарна и екологична криза в резултат на некомпетентни управляващи...
5
10
 
27
 
! Отговори
Перник на три морета преди 4 години
Перник са железни! Избраха си кмет от БСП, вие си мислите, че една суша ще ги уплаши.
4
1
 
29
 
! Отговори
Лука преди 4 години
Когато има дъждове ги източваме, а сега се молим за вода!
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ изпразниха и язовирита. Усещат че времето им изтича.Змията хапе най-силно, когато умира.
2
3
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Следва преселение на перничани в София.
1
9
 
38
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Тепърва ще стане ясно че са нужни не само язовири но и дълбоки сондажи, каквито при лошите социалисти имаше..... Закъснели сме