Българинът не се отказва от сватбата. Но защо е нестабилен бракът?

Всяка година се регистрират близо 10 000 развода
8 ное 2019 15:20, Анисия Иванова
86

Българинът не се отказва от сватбите, показват данните на Министерството на труда и социалната политика. Според тях през изминалата година у нас има 3 пъти повече бракове, отколкото разводи.

Близо 30 хиляди са сватбите през 2018г., което е с над 360 повече спрямо предходната година.  Въпреки това, броят на официалните разтрогвания също расте. Регистрирани са повече от 10 хиляди развода или със 185 повече от тези през 2017.

В над 60 на сто от случаите разводите стават по "взаимно съгласие".

Данните показват още, че преди да сключат брак, все повече хора изчакват да навършат определена възраст.

"В последните години връзките траят 4-5 г., партньорът се сменя, когато се изгуби интерес към настоящия и не се прави опит за промяна", каза за "България сутрин" психологът Ина Антонова.

Според нея, когато не се разбираме с партньора си, смятаме, че едно дете ще ни даде липсващото щастие, което е грешка.

"Това, че мрънкаме, не значи, че сме нещастни, а когато биологичният часовник започне да тиктака, смятаме, че едно дете, ще направи всичко различно и хубаво", обясни тя.

Пред Bulgaria ON AIR демографът Борис Казаков подчерта, че в наши дни по-лесно се взема решение за край на отношенията и за развод. "Достъпът до Интернет също оказва влияние", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да се оженя за мюсулманка хомосексуалистка
81
4
 
5
 
! Отговори
факт преди 4 години
Имат пари и правят сватби, ако нямаха пари щяха да си живеят в грях без сватби. Излишни разходи са тези церемонии, венчавки, парти, банкет, ядене и пиене, жива музика, оркестър и дисководещ, булчинска рокля, костюм за младоженеца, еднакви рокли за къурвичките край булката и униформи за гейовете край булчото. Бременна булка в храма е гавра с Бог. И тн
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами попитайте първо Президента,а после и Примиера.Те може и да знаят.
79
2
 
3
 
! Отговори
Starija hush преди 4 години
Braka zavisi ne ot lubovta a ot materialnata stabilnost.ako misli6 bez neinite pari 6te moze6 sam da pla6ta6 vsi4ki razhodi togava za nai drebnia konflikt si gotov na razvod.Bez dosta4no pari se lovi6 kato udavnik za slamka i si prinuden da i ponasq6 kaprizie NO da ne mizerstva6 sam.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 79Но не бива да се забравя, че в една многочислена малцинствена група над 99% от децата се създават от двойки, които не сключват брак. Тези хора нямат българско самосъзнание.Някои българи през последните десетилетия също създават деца без брак, но те са малък процент в състава на нашата етническа общност.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
77 да не забравяме, че родените над 50 % от децата са от семейства без брак. Все по-високо хората живеят заедно, имат деца но не се женят, после се разделят и това не е в статистиката. В Турция това няма как да стане. Така че, няма как да ги сравняваме.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MGTOWФеминистки има само в болните ти фантазии.
75
2
 
13
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Не е вярно. България е една от най-консервативните държави в Европа по отношение на брака. Разводите на 1000 са дори по-малко от в Турция. Това е така, защото хората остават в брак, макар и нещастни, тормозени. Заради това, какво ще кажат родителите, комшиите, хората. Има както жени, които ги е страх от мъжете им, така и мъже, в кавички, които не понасят жените си, но ги е страх да гъкнат. И си стоят така. И двете групи са за съжаление.
74
5
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Знаете ли, че България е на 3-то място в света по разводи, след САЩ и Русия?
73
3
 
7
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Има надежда. Феминистките са все по-отчаяни и без алтернатива. Няма какво да предложат насреща в замяна на тормоза, който ти гарантират. Мъжете проглеждат и такива все по-често стоят сами като кукувици.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много двойки все още са подвластни на родитилите си, зависими финансово, месят се в отношенията им. Жените масово намат умения за основни домакински неща, като да сготят нещо, мъжете масово са мамини синчета, които не могат да сменят една крушка. Към това добавяме, че масово браковете вече са около и над 30 г. и тези хора са дондуркани от в стил тате носи, мама меси и после как да е здрава семейството? Кой "подложи" да е така? Моя приятелка на 33 казва, мама ми направи закуска. Е извинявай!
71
3
 
11
 
! Отговори
Ела преди 4 години
Знаете ли кое е потресаващото. Как бързо мъжете сменят жена си с друга и не правят и опит да подобрят отношенията си. Седиш с жена си и децата в хола и чатиш с чужди.Мъжете нямат пет пари за постоянство.Няма верност, няма лоялност към жената.Има и жени...., но говоря за нормалните, свестни жени с мъже, които не са верни и ги използват.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сватбите в България се правят по някакъв план, затова. Решава някоя или някой, че е дошъл момента за сватба и хоп готово за нула време. После толкова бързо се изчерпва връзката и хоп развод. Просто не се познават в детайли един друг женещите се мъже и жени масово днес, а изпълняват норма/план под натиск на родители, приятели, личностни комплекси за одъртяване и т.н.
69
3
 
22
 
! Отговори
Защо ли? преди 4 години
- Трудно се осигурява самостоятелно жилище;- Парите не достигат;- Страстта трае 3 месеца, после всеки се усеща, че вече не може свободно да разполага с времето си;- Той е научен от маминка да се грижат за него като за 3-годишен и да аплодират щуротиите му, включително и флиртове с жени;- Тя се е изживявала като бъдеща Пепеляшка и очаква след брака да се държат с нея като с кралица, примадона или нещо от този род;- Тя е забременяла, вече не е кръшното, весело девойче;- Свекървата;- Тъщата.
68
8
 
14
 
! Отговори
да преди 4 години
защото жените не си знаят мястото, правят се на много вървежни, а реално никак не дърпат човечеството напред
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантическите ценности проповядват гей и лезбо бракове. Осиновяване на деца от хомо двойки! Българина е традиционалист мъж и жена и 2 деца. Това е нормално здраво семейство.
66
2
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
пиячка и пукачка на корем, малко зестря от гостите, 3 деня лукс, и за сичко плащат мама и тате. е и аз да бех и аз нема се откажа.
65
9
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Аз жената я уважавам обаче колежката ми надува гайдата в трафика на път за вкъщи след работа. Щастието не се губи. Отделно интернет доставчиците ме обогатяват с матрял в почивните дни.
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо - НЕ съм съгласна с думите на въпросната " психоложка". Когато има неразбирателство и караници между мъжа и жената, това НЕ означава, че тяхната връка трябва да бъде обречена на развод! Какво означава да "задоволим" очакванията? Другият/другата е съпруг/съпруга и човек също като нас, а НЕ някакъв/ва да изпълнява нашите болни прищевки! Бракът изисква любов, а също така и жертва , вярност към другия/ другата! Бракът изисква от мъжа и жената да НЕ са егости спрямо един към друг.
63
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе ми хвали мюсюлманките - те преди да се омъжат, мюслитата ги таковат отзаде. Друг е въпросът, че сред нашето българско общество и народ има и мнозинство НЕкръстени и НЕвярващи българи, които други пък ги оприличават на православни християни ( без да са такива всъщост) само защото са българи. Едни истински правосланви християни НЕ биха позволили аморално поведение. Имаме много хубави православни християнски църкви и манастири ,НО за жалост, не спазваме Христовата Вяра и Морал!