Досъдебно производство за катастрофата снощи в София

При трагичния пътен инцидент почина дете, а друго е в болница
14 дек 2019 13:51, Петя Славова
15
Досъдебно производство за катастрофата снощи в София
Снимка: архив, Булфото

Правим изключително много за пътната безопасност, но не става само с глоби и репресивни мерки. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във връзка със снощната катастрофа в София, при която загина дете, Младенов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде БТА. По думите му водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна. Опасността не е само на пешеходната пътека, тя е преди и след нея, отбеляза министърът.

Още по темата

Относно информацията за дупка в мантинелата, Маринов коментира, че има много недостатъци по инфраструктурата - някои са вследствие на неправилна планировка, други на човешки действия като кражби. Много често си проправяме път, за ни е по-пряко, отколкото да ни е по-безопасно, посочи той той. Но това са деца, не можем да ги съдим, ние можем да сме по-предпазливи на пътя, добави Маринов.

Вътрешният министър съобщи, че снощи е имало още едно пътнотранспортно произшествие - с 8-годишно дете на жп прелез, близо до Нови Искър. Детето е настанено с травма на главата и на крака в болница.

Младен Маринов призова през есенно-зимния сезон децата да са облечени с по-ярки дрехи и да имат светлоотразители по тях. Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя, това е задача, която не може да реши нито една институция, посочи той. В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност, добави Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
В днешна Германия е успял този който притежава "имот" и е изплатил кредита. Дебелите коли са само за комплексарите, същото е и в БГ!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не е застрахован срещу грешки на пътя.Баща ми ме учеше, дори пластмасов пистолет играчка не насочвай срещу хора!Автомобилът, със скорост, е вид оръжие.Може да убие.Шофирам 37 години, не съм неделен шофьор в България!Карал съм в Европа, напоследък ЮАР. Нямам аксидент. 37 години, но винаги съм нащрек, винаги очаквам най лошото, както ме учеше моят инструктор. Да е жив и здрав!Баща ми, почина.А можеби аз бях роден такъв, ВНИМАТЕЛЕН.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КольоСветофара не работеше, а използването на пътеката беше реално в наше нарушение, ако пресечем.------Колчо, хубаво са ти платили да вземеш отношение, но пишеш тьпотии бе, мой. Когато светофарът не работи, остава маркировката, тога най-малко си в нарушение. А хои си шибни главата у некой светофар.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НСО - на пангара! Уволнение на тези говедааа!
9
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност, добави Маринов."А другарят Маринов ще е на две линии.
8
3
 
13
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
Преди няма и седмица късно вечерта минах с един авер точно по нея пешеходна пътека, която уж има работещ светофар, който изчакаш да светне зелено на пешеходец, уви... Светофара не работеше, а използването на пътеката беше реално в наше нарушение, ако пресечем.. А спирката на градския е точно отсреща. Питам се, дали е редно да не работи светофара или просто като роби трябва да си мълчим и да вървя още 700-1000 метра, че да пресека на друг светофар и да стигна до заветната спирка?
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобите няма да спрът катастрофите. Тези които живеем с 500 лв на месец караме коли които едвам развиват 70 км другите като този с джипа са опасни. Кара автомобил, а 70 000 лв какво ще го уплаши глоба от 500 лв. Бил карал с 50 60 км. Този за лу ди ли ни има. Този джип при 60 км започва да придърпва иска по висока скорост. Ако е карал с 50 км щеше ли да убие едното дете а другото да го натроши. Виждал съм ударен човек с 50 км стана изтупа си прахта и си тръгна. Имаше ужулвания но не беше потроше
6
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 4 години
СПОРЕД МИНИСТЪРА- ЦИТИРАМ- "Опасността не е само на пешеходната пътека, тя е преди и след нея"ВЪПРОС: Къде в Закона за движение по пътищата (чл. 120) има такъв такъв текст?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мантинелата не е предназначена да спира пешеходци. Трябва да започне да се търси отговорност от всички, а не само от шофьорите. Те не са единствени на пътя. Ако не е било червено за джипа, няма какво да го замесвате човека.
4
0
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
"Правим изключително много за пътната безопасност", но не става само с глоби и репресивни мерки."Какъв "министър-cypaт" трябва да има този за да изpече тази стомашно-чревна небивалица!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На моста преди ИКЕА на околовръстното КАТ махнаха две от шумоизолиращите платна за да могат да крият камерата за да събират глоби.Понеже последният знак преди моста е 50кмч, а шофьорите масово си мислят, че вече е 80 смятайте какви пари събират за час два.Там няма кой да прескача или преминава.
2
2
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Случват се такива неща. Ежедневно. По цял свят.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шафьорина на мето, глей къф умен се извъди. А има вид на опитен образец от час по биология, когато се изучава еволюцията. Явно външния вид лъже.