Хоро се вие, "Българи юнаци" пеят, а кръстът – в 4-годишния Радомир

Малкият взе кръста от калоферското мъжко хоро
Обновена: 6 яну 2020 10:18 | 6 яну 2020 09:55,
74

Снимка: БГНЕС

В ранното утро на Богоявление традиционното мъжко хоро влезе в ледените води на река Тунджа, предаде БГНЕС.
Още по темата


С тъпани и песни десетки калоферци, хванати на хоро, нагазиха в ледените води на реката. Те се бяха подготвили още от вечерта.

Кръстът беше хвърлен от местния свещеник и даден на най-малкия участник в хорото. Това е 4-годишният Радомир. Баща му заяви, че синът му сам е изразил желание да участва в хорото, защото се смята вече за голям.

Участниците в хорото скандираха “Българи, юнаци”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Бан доказахме че ако влезе целия град в реката да играе хоро реката ще се превърне на блато.
23
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо тва къпане почетете памета на 52-та Бългасрски Рода наказани със смърт преди 12 века защото не искали да стават славяни Нещо разумно
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха сега пък някой не знаел какво се случило през 9 век а ти българин/ка ли си?Едни глупости знаете а други не искате да чувате.Когато през 866 г. убиват 52 български Рода само защото бедни и неразбиращи хорица отказали да приемат Християнството кой е виновен , реално Борис 1 трябва да е бил.А защо няма Паметна Плоча на тез 52 рода убити? От срам и позор ли или от Простотията
21
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние младото Полколение не познаваме Ботев , Левски пък за Хан Кубрат знаем само че придошъл от земите на сегашна Украйна а вие ни карате да четем за къпане на Пияндетата от провинцията
20
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте плюли! Щом не харесвате,не гледайте но оставете хората да си празнуват!Традицията все тръгва отнякъде. Ако е почнало преди 20г.,значи е на 20г. Някой знае ли какво се е правило през 9 век, когато са покръстени българите?Сега същото ли правим?
19
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славянизиран Народ със сглобени Празници , какъв празник е тва ненормално Явление навлязло през 70- те г. вероятно от група така наречени местни Бабаити в нетрезво състояние Докога ще ни натрапвате Пиянските си Явления?Народ който не си познава собствената История не не е Народ а Племе на Хан Кубрат , всъщност не е ясно отколко точно Племена е сглобена сегашна България
18
15
 
16
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Дали плачещото дете на студа ще заинтересува Агенция по закрила на детето. Или щом са наши момчета, надрусани, пияни може...Ех, защо не сте в Норвегия....
17
11
 
18
 
! Отговори
Рътътъ преди 4 години
Хората си имат празник Не е наложително да се излива толкова злоба и помия В такъв ден се радва човек Ако някой иска да ги обиди да отиде при тях,АКО МУ СТИСКА
16
19
 
38
 
! Отговори
факт преди 4 години
Българите са циркови артисти и определено опростачени хорица. Ако нямаше деца в реката, спокойно можеше да ги избият с една картечница и да ги оставят за храна на рибите, раците и жабите. Нито са българи, нито са юнаци, нито са свободни, нито са смели хора, нито са сплотени. Извън реката се мразят и ненавиждат помежду си и си правят мръсотии и гадости. Такива подли гадинки са.
15
8
 
18
 
! Отговори
Маке преди 4 години
В другия посът четох ,че Турция поръчва на Хекимян да измисли традиция за скопяванве на българския мъж?? Вярно ли е , че андролог е казал ,че тия младежи 80 % ще остана бездетни, това ако е така трябва да се забрани с закон, защоти и безтуй изчезваме ,вижте демографията.
14
31
 
9
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Браво на героите. Миналата година и аз ходих сас приятели чак от Русе дойдохме. Беше Велико приключение, цяла нощ подгрявахме сас печена сланина и домашнярка, кисело зеле и вино за фатал. Водата е вледеняваща, а тука форумните измръзляци кат знаят много да са пробват и те, да видят лесно Лий. Евала, истинските мъже влизат в ледените води.
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После се чудим кой гласува за Тиквата...
12
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До дядо йоцо гледаПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е , ЧЕ МОЖЕ И ДЕЦАТА ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ С ЛЕКОТА ЗА ЗАСТРАШАВАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА МАЛОЛЕТНИ!ИЗОБЩО НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПЪЛНА СЪС ВСЯКАКВИ ЗАКОНИ АМА ВСЯКАКВИ !!! ЗАКОНИ ИМА!!! ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ГИ ВЪРШАТ ГЛАВНО ВЪВ СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА 80% И 20% ВЪВ СЪДА! НО ЗАКОНИ ИМА!
11
12
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
До АнонимеНA какво е престъплението?
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е топла вода от някой завод.
9
8
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ 10% ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ТОВА БЕЗУМИЕ СА НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА , ЧЕ И МАЛОЛЕТНИ!!!ПРОКУРАТУРАТА КОГА ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА!!!!!!!!!!!!
8
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво момчета. Уникални сте. Само човек къпал се в баня с топла вода... Може да блещи срещу вас. Ама то е нормално за интелектуалното ниво на простолюдието :)Много здраве на всички Калоферци, много сте готини!
7
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам постове във фейса ако не танцуваш в реката не си мъж.
6
10
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗАБОЛЯВАНЕТО КОЕТО СЕ РАЗВИВА ПРИ СЕРИОЗНО ИЗМРЪЗВАНЕ КАТО ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА СЕ НАРИЧА АРТРИТ И Е В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ФОРМИ ВКЛЮЧИТЕЛНО ПОДАГРА И РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ!
5
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Участниците в хорото скандираха Българи, юнаци.Кат футболна агитка...закривай!