Обрат по делото за взрива на гара Хитрино

Експлозията не е предизвикана от печка
Обновена: 10 яну 2020 14:20 | 10 яну 2020 14:03, Петя Славова
33
Обрат по делото за взрива на гара Хитрино
Снимка: БГНЕС

Обрат по делото за взрива на гара Хитрино. Той не е предизвикан от печка на твърдо гориво, гласи окончателното заключение на пожаро-техническата експертиза, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Тя беше представена на днешното съдебно заседание в Шумен. Според писмените заключения на експертите, върху печката има повреди, но те са възникнали преди експлозията. Стъклото е запазено цяло, тоест не е имало взрив вътре в нея.

Досегашната версия за експлозията беше, че тя е възникнала от печката, която се е намирала на 280 метра от дерайлиралата цистерна.

На 10 декември 2016 година влакова композиция с пропан бутан дерайлира и се взриви. 7 души загинаха, 29 бяха ранени, а десетки къщи - разрушени. Подсъдими са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Георгиев преди 4 години
Чудя ви се, що се титуловате - "журналисти"?!Искрата може да дойде от всякъде....За кой българин това е важно?!Какво всъщност ми казвате?! Дрън,дрън....лаф да става. После, що били на сто и нам си кое място....За мен е важно:* Защо дерайлира влака* Кой е виновен* Виновният ще плати ли щетите
30
4
 
1
 
! Отговори
Умен преди 4 години
Ся да ви сфетна. Кага са трият железо у железо, фъркат искри!😉
29
2
 
5
 
! Отговори
Дон Железни преди 4 години
Защо се протака делото,Ами просто:-некадърно извършен оглед на местопроизшествието,понеже материята е строго специфична и не е за следователски ленивци, които от 15 г.не ходят по произшествия;--прокурорски страх и неориентираност, защото при такова произшествие с фактическа и правна сложност прокурора може сам да извърши огледа или да посети местопроизшествието,за да контролира дейността на"знаменитостите-Следователи;-политически поръчки... локомотиви на ..."Булмекс"..***.,хербарий...лешари
28
1
 
10
 
! Отговори
Болгар преди 4 години
Все едни и същи номера
27
3
 
11
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Под вола теле търсим явно пак се прикрива някоя мафиотска зделка българия и българската съдебна система са най корумпираните в целия свят много добре им е ясно от какво е възникнала експлозията но се мълчи
26
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мафията, която ви дере и убива от 30 години е причината за аварията. Нея кой ще я осъди? Нито ЕС, нито САЩ, нито Русия, нито Провидението. Пък на българите не им се занимава...
25
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Язък за усилията на разследващите, върнаха се в изходна позиция . ПП Този наблюдател пишещ под мен е менте.
24
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Найвероятно е Кики.Сещатесе ,тоя дето прави бели,духчето.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, сега ще сменят версиите докато не измрат всички свидетели и потърпевши, и тогава вече дело няма да има поради липса на доказателства. А че имаше жертви на тази катастрофа никой не го интересува. Какво значение има кой е причинил искарата? Имало ли е катастрофа - имало е, имало ли е газ навсякъде - имало е. От там нататък, ако ще и да е микро-метеорит, престъпление има.
22
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
това е атентат, какво неперкъснато замазвате
21
2
 
16
 
! Отговори
Чоою преди 4 години
Съдебната с-*** е като куклен театър за замазване на истината. Същата фирма за малко не предизвика огромен взрив в Пловдив, с превишаване на скороста на влакова композиция.
20
2
 
16
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
Цистерната се е взривила от домашна печка която се намира на 280 метра ???Питайте машиниста дали е пушил цигара или е хвърлял през прозорчето ? Питайте стрелочника или служител на гарата дали е запалвал цигара ?Еб***си съдиите и адвокатите
19
3
 
16
 
! Отговори
тълковен речник преди 4 години
Обрат по дело - съдия и прокурор , независимо един от друг ударили рекорден джакпот .
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ретроградния Меркурий той ша да е
17
7
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Както винаги за замитане на следите се търсят виновни от най-невинните и беззащитните в случая машинистите което няма нищо общо и вярно в това твърдение. Композицията е взривена от дрон съвсем умишлено и жалко за пострадалите невинни хора за сметка интересите на мутри завладяли и тази част от икономиката а именно Жп транспорта.Мнение на специалисти от този бранш доказаха че машинистите вина нямат и няма превишена скорост на локомотива на композицията.
16
0
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Причината е, че Слънцето беше във Везни, а Плутон - в Рак.Ваша: Светлана Тилкова
15
4
 
11
 
! Отговори
expert преди 4 години
На всички е ясно че Путин е виновен ! В този момент си е паил цигара НЕ на МЯСТО!!! ;)))
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновни са машинистите преминали с над 70 km/h през стрелка с конструктивна скорост 50 и ограничение 40 от съображения за безопасност.-------------------------------------------нито един машинист на локомотив няма да рискува да премине с висока скорост през стрелка , а взрива може да е в резултат на пробива в цистерната , резервоар пълен с газообразно в-що се взривява моментално при нарушение на повърхността поради разликата във вътрешното и външното налягане . декомпресия .
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някой може да са му спрели тока и да си е палил свещ да си свети в дома той ли е виноен или причинителя на факта катастрофа Боже накъде върви светъ.
12
0
 
24
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Някъде изтече информация,че в едно съседно село на около 5-6 км ,един ранобуден човек палел печка на твърдо гориво хем да се стопли, хем кафе да си направи и това била причината за взрива.А,че инстински пострадалите хора,бяха изпреварени за помощите от различни административни и политически лица е повече от ясно.Ние, няколко човека пратихме помощи за пострадалите хора ,а не за партийни активисти,те и без това са на хранилката