Четирима англичани са изолирани в Банско заради COVID-19

Туристите сами са информирали, че са били в контакт с болен
15 мар 2020 12:57, Ния Христова
39
Четирима англичани са изолирани в Банско заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
 От вчера следобед 4-ма английски туристи са изолирани в хотел в Банско със съмнения за коронавирус, съобщи в. Монитор. 
 
На място са изпратени служители на полицията и Районната здравна инспекция. Веднага след като са пристигнали в Банско туристите само са информирали управата на хотела и полицията, че са били в контакт с болен от коронавирус в АНглия. 
 
Незабавно е информирана и РЗИ, каза за БНРадио директорът д-р Калоян Калоянов: "Колегите са там, полицията е там, не знам още подробности, но ако се докаже, че са имали контакт с болен в Англия от коронавируса, ще бъдат поставени под карантина. Но все още колегите са там на място. Ще се вземат евентуално проби и днес ще се занесат в София". 
 
Пробите са изпратени в София и тази вечер се очаква резултатите да са готови. Британците не са били спрени от властите в Кралството, заото там все още не са въведени мерки за домашна карантина на лицата, които са били в контакт с болни от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Христина преди 4 години
Под карантина са, добре, но аз искам да знам какви наказания ще получат за това нагло, грозно и безотговорно поведение? В Англия може да няма правила за контактни, но в България има. За моралните и човешки правила никой няма и да спомене. Тези умишлено са застрашили човешки животи и нищо чудно да има и жертви заради тях. Няма как да се хванат дирите на всички възможни заразени.
31
0
 
0
 
! Отговори
Христина преди 4 години
Под карантина са, добре, но аз искам да знам какви наказания ще получат за това нагло, грозно и безотговорно поведение? В Англия може да няма правила за контактни, но в България има. За моралните и човешки правила никой няма и да спомене. Тези умишлено са застрашилу човешки животи и нищо чудно да има и жертви заради тях. Няма как да се хванат дирите на всички възможни заразени.
30
0
 
1
 
! Отговори
Майка преди 4 години
Всички затвориха границите си. Време е, попитайте ги, кога мерките ще са крайни, кога ще спрем полетите и туристите ! Системата ни от сега не издържа!
29
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Вируса да не е коронясал "кралското семейство" :))) Джен.дъри!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво за неспазване на карантина,до пет години затвор и солидна глоба,ама за "едната печалба" Банско да работи????? Тия Развъдници на вируса трябваше да бъдат затворени още преди месец,жив пример за развъдник е Diamond princess !
27
2
 
16
 
! Отговори
Гражданка! преди 4 години
Ето едно от нещата, за които трябва да съжаляваме, че Великобритания напусна Европейския съюз. Пристигнали са и са информирали с ясното съзнание за тежестта на последствията. Колко нашенци, върнали се от Италия, декларираха, че са били в огнището на заразата?? А колко софиянци панически напуснаха София, за да разнесат заразата по цялата страна!! Престъпна безотговорност!! Няма други думи за такова поведение!!
26
2
 
14
 
! Отговори
Ди преди 4 години
До Анонимен Защото Англия все още не е определна като рискова, по непонятни за мен причини. Допускаме свободно да влизат граждани на държава, в която няма карантина и забрани. Или поне да се проверяват пътниците. Нищо такова..
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо са ги пуснали в страната като идват от рискова зона.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземат да изброят тези с венерическите болести че може да е още по страшно.
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо тези пълни-безобразни-*** пътуват точно сега, тяхнатамама!!!Трябва да затворим страната за всички за един месец, няма свои, няма чужди!
22
2
 
34
 
! Отговори
Ди преди 4 години
Снощи кацнах с полет от Лондон. самолета беше пълен с англичани с деца, тръгнали на екскурзия, имаше и турци. Българите бяхме малко. Не знам къде точно отиват тези хора. На английското летище няма абсолютно никакви мерки, пълно е с хора, нито един митничар или случител не носи маска или ръкавици. Изобщо на острова живота си кипи по старому, ако някой е болен си стои вкъщи само 7 дена. На софийското летище всички са екипирани и има ред, няма посрещащи и т.н.
21
2
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Нидейти така, оная *** Ангелкова, как шъ излей пред телевидении и ще отчете позитивен туристически сезон! България е туристическа държава, забравихте ли?;))) Туризма бил бъдещето, не копането с мотиката на нивата. развитието на унищожените села е свързано с туризма;)))
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
банско е пламнало цялото в зараза от там тръгна всичко
19
1
 
19
 
! Отговори
до Доктор Хаус преди 4 години
нищо не е затворено, летищата бълват нови и нови, смяташ ли колко кацат на ден
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аби вие още ли не сте го Затворили тоя развъдник на вируса,или за някой друг"сребърник"сте готови да го разсеете навсякъде?
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали има полети до Пловдив,Бургас,но до София има полети от Англия.
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега дали могат да кажат и дали ще кажат с кого са имали контакт в България?Спрете влизането на чужденци временно,а за българите 16 дена карантина,преди да влязат в страната!
15
2
 
43
 
! Отговори
мм преди 4 години
ЧИЙ ГО ДИРЯТ В БГ, КАТО СА БИЛИ КОНТАКТНИ..?!ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
14
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея копе-лен-ца нарочно са казали за да стоят 14 дни на хотел без да плащат.
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със какво да стигнали до Банско? Ако са летели със самолет, издирват ли се останалите хора от самолета? А от летището как са стигнали до Банско?