Младенов: Мерките ще стават още по-сериозни!

МВР с бланка за улесняване при влизане и излизане през областните градове
Обновена: 21 мар 2020 18:26 | 21 мар 2020 16:35, Петя Славова
104
Младенов: Мерките ще стават още по-сериозни!
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция "Български документи за самоличност" за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация, съобщиха от МВР.

Още по темата

Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март.

От МВР припомнят, че от 00.00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост - полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

"Разпоредил съм на колеги да бъдат по-гъвкави в този първоначален момент и да преценяват необходимостта на всеки да пътува. Мерките ще стават по-сериозни и именно заради това сме разпространили декларация, която всеки може да попълни. Тя е налична на сайт на МВР, а служителите на КПП-тата ще имат празни декларации за попълване", обясни вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от Нова тв.

Той добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

Над столичния квартал "Факултета", от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора.

Маринов добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

"Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес", допълни Маринов.

"На този етап сами разбирате, че мерките приложени на територията на цялата страна срещу възрастни хора не предполага полицията да действа като срещу престъпници затова апелирам, че това се прави за тях и те се излагат на риск. В интерес на истината обиколих и парковете в централната част на столицата, празни са, но пък наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите", обясни Маринов.

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
30
 
! Отговори
Бат Жоро преди 4 години
Ще има гражданска война
46
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега съобщиха по радиото в Германия - взимат 150 млрд ? кредит за спасяване на икономиката като първа стъпка, а после ще има още. Нашите бачкери да плащат цял живот данъци и осигуровки. Това е номера с короната, който не е разбрал.
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от къде се взима тази бланка, ако е от РПУ-тата това предполага струпване на хора, а нали точно това е забранено!?!?!? Тия се чудят каква глупост да измислят и после да се борят с нея.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия е 60 милиона, ние сме 6. И да стане като в Италия - от последните три дни, това означава че тук ще умират по 50 човека на ден. Пропорционално. Демек айде не шашкайте местната популация с големи цифри.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
zdraveto na bg naroda e seriozna rabota za seriozni specialisti! Ste ima silni aplodismenti i choveshko blagodaria za vsichki bg trudovi chestni hora, koito sa zaeti za hubavia bg vatreshen red v krasivata RBG!
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Снимката във Багажника Вируси ли Търси ????
41
2
 
31
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Защо така бе Младенка, вие мислите ли със главите си, че след още десетина дни като огладнее народа ще ви търпи шушумигарските МЕРКИ?
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Имам съмнение, че децата ти са болни. Ти ще им премериш ли температурата с 9mm или д пратим полицията, да ги направи вместо теб?Аре кажи уеб!
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй вземете примера на Северна Корея.Там мерят температурата с девет милиметров.
38
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече седите затворени без движение и капсулирани толкова повече ви отслабва имунитета и ставате податливи и на най дребния вирус аз живея в чужбина не съм спирал да ходя на работа с метрото и най важното не съм ползвал дори и за миг маска или други предпазни средства и сам повече от добре. Просто се замислете защо в италия са с най много жертви защото те първи затвориха хората по домовете като диви животни в зоопарк.....
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако се прибира от село Недоклан в София, където е наел квартира, но няма регистрация? Повечето случаи на свободен наем са точно такива. Ще му трябва бележка от работодателя, която няма как да получи, защото не е в града. Ще трябва да търси обходен маршрут за прибиране през Самоков и Бистрица... Ама и там може да има КПП-та.
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а неможе ли вместо да разпилявате ресурса по този начин, да организирате полиция и армия да разнася храна на рисковите групи ? или от това нема далавера и не Ви се занимава
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То спирачна течност няма , ама ние още по-яко ще натискаме пeдала на спирачката. Важното е да кипи безмислен труд.Посредствени хора вземат посредствени решения и постигат посредствени резултати. Дежавю.
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, преминахте границата на търпимост! Това ти беше царството! Ти си нула!
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам младенов, той с неговите копои фонкога смятат да удържат народа? Ще стрелят по хората ли? Или ше синподаде иставка смотания шофьор и ще се разкара!
32
0
 
16
 
! Отговори
se преди 4 години
До ФридъмТези мерки са за робите на капитала нали.Витоша е пълна с други индивиди и за тях мерки няма.
31
3
 
7
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 4 години
Давам апартамент в иделаен център 200 кв луксозно обзаведен, обезвирусен за 100 лв/месец с включвни сметки! Моля ви, някой да го наеме, защото изнемогвам с дантци и сметки!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Бира и кнедли от събалем до полунощ
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за погребение ще пускат ли ?
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото по-гадно нещо от короната са гербаджийските долни мутри и техните некадърни и неадекватни решения! Искам тези които ги избраха да бъдат първите жертви на короната! Дано господ помага!