Въпреки забраната: Хора на пикник из столичните околности

Продължават действията за информиране на населението
21 мар 2020 19:45, Петя Славова
408

Оказва се, че и друга от разпоредбите не се спазва от всички. Въпреки че в столицата големите паркове останаха пусти, получихме сигнали за хора, които, за да избегнат забраната - са си организирали пикници на открито.

В същото време продължават и действията за информиране на населението в някои квартали на големите градове.

Въпреки топлото време, столичните паркове останаха празни. Дългият престой беше ограничен, а спазването на правилата се следеше от полицейски патрули.

Още по темата

Домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки, но за ограничено време.

На места в страната обаче хората не само че си позволиха разходки, но и продължиха да се събират на групи като избраха алтернативни места за пикник.

"Наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите. Въпреки че спряхме лифтовете и кметът спря транспорта", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Остава засилен контролът в ромските квартали. Следи се хората да не се събират на големи групи, а полицейски патрули обикалят районите и информират за мерките за безопасност. За тази цел от днес ще се използва и дрон в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
9
 
16
 
! Отговори
wtf преди 4 години
Майка с количка - не може. Но човек с куче може - парковете за кучетата. После защо не се раждат деца, ми те кучетата са с повече привилегии...
269
9
 
18
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Т.нар. паркове като Борисова, Южен и т.н. Ок, съгласен съм, но защо Витоша? Това е цяла планина?! Разходката на чист въздух без други хора, на слънце е здраве! Да го забранят е идиотско! Всеки сам има глава на раменете. Иначе днес беше чудесен ден, топъл и идеален за разходка. Мръднахме по върховете на Стара планина, беше невероятно красиво, както и с почти никакви хора. Всичко може да се прави, стига да е с мисъл и без да подценяваме ситуацията.
268
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С колко се е увеличила смъртността в Италия след обявяване на корона вируса, защо не дадат тези цифри? Средната възраст на починалите от ковид е 80.5 години. От ковид ли са починали, или това е само една от причините?
267
13
 
10
 
! Отговори
Nnn преди 4 години
Колко много КОВИД-иоти имало в България. Ходете си на пикници, после като станем като в Италия ще го мислим
266
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия тикви дето дават изявления всеки ден първо да свършат своята работа и осигурят предпазни средства и тогава да държат сметка на хората какво са направили и какво не.
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шистовите компании в САЩ масово фалират.
264
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дай сага да лягаме и да мрем заради един вирус ако това трае с месеци да не би да очакват някой да им спазва ограниченията .
263
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 334Кучето има повече права ,а не собственика!Работата на там отива всички да станем кучкари ,та покрай кучето и ние да има права!
262
9
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Това е идиотизмът-ако имаш куче, може да се разхождаш, няма кой да следи колко време и къде. Но за другите не може. Тези с кучетата имат повече права. Ами ако всички си вземем кучета как ще ни спрат? Хайде, не това е целта, но не виждам проблем да сме на 10-15 метра един от друг и да можем да изведем децата.
261
0
 
0
 
! Отговори
Кина преди 4 години
До Анонимен Да си танцува ! Това му е работата, хахаха
260
5
 
10
 
! Отговори
да преди 4 години
Защо да не ходя на пикник?
259
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 4 години
До 123123 Твърде меко казано. Не са просто луди, ами са професионални такива 100 процента осигурени, защитени ***.
258
4
 
8
 
! Отговори
Кина преди 4 години
***, спрете да облъчвате малкото читави здрави данъкоплатци с инфо-инфекцията корона дър-дъра, че няма да има кой да ви изработи хонорарите, бе мишки смотани !!!Вирус-хибрид, изпуснат преждевременно, чудо за няколко дни. е, и ?! Мрът милиони от други купони и няма как да ги спре някой !
257
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никакви предпазни средства по аптеките. Къде е държавата, държавен резерв няма ли? Ако не го използват сега,кога? Ако е празен,някой да влиза в затвора, каскета да не се прави на доктор. Най-лесно е заключим хората. Като свърши епидемията някои трябва да се "карантинират" за години.
256
4
 
19
 
! Отговори
123123 преди 4 години
Значи ........на работа в едно помещение може ....в автобуса може ..цял ден с една маска да дишаш собственият си въздух може ...а на слънце и чист въздух не може .....Луди ли сте!!!!!!!!!
255
6
 
18
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Леле-мале! Доста от коментарите са от типа, че армията трябва да е навсякъде. Полицията също. Явно съвсем скоро, сами ще пожелаем да ни шибнат по един чип. Уж да ни следят здравето...
254
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 312И какво помогнаха на Италия тези ограничителни мерки ,та се заразиха за ден 7хил. и 800починаха?Нищо!И на нас нищо няма да ни помогнат ,явно проблемът се крие на друго място!
253
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия за ден нови 6557 заразени и 793 мъртви. Общо мъртви 4825. Излекувани 6072. С италианците сме много близки, особено с тези от северна италия. Не виждам причина да не стане италиански сценарии и тук. Налице са всички предпоставки. Дявола танцува в София.
252
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвалое да не бърза правителството да обяви изванаредно положение да оставят всички навън но след това всички щяхте да говорите че правителството е закасняло нали така не че сега не сте навън някой а защо ли го правят защото здравната система няма да издържи.
251
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Някакви доказателства за такситата или просто плямпаш да не заспиш"Превозват десетки хора на ден, ако бaкшиша е с вируса ще зарази днеска 30 човека, те ще заразят още и така, и хората се возят на 30 см от шофьора