Въпреки забраната: Хора на пикник из столичните околности

Продължават действията за информиране на населението
21 мар 2020 19:45, Петя Славова
408

Оказва се, че и друга от разпоредбите не се спазва от всички. Въпреки че в столицата големите паркове останаха пусти, получихме сигнали за хора, които, за да избегнат забраната - са си организирали пикници на открито.

В същото време продължават и действията за информиране на населението в някои квартали на големите градове.

Въпреки топлото време, столичните паркове останаха празни. Дългият престой беше ограничен, а спазването на правилата се следеше от полицейски патрули.

Още по темата

Домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки, но за ограничено време.

На места в страната обаче хората не само че си позволиха разходки, но и продължиха да се събират на групи като избраха алтернативни места за пикник.

"Наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите. Въпреки че спряхме лифтовете и кметът спря транспорта", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Остава засилен контролът в ромските квартали. Следи се хората да не се събират на големи групи, а полицейски патрули обикалят районите и информират за мерките за безопасност. За тази цел от днес ще се използва и дрон в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антибиотиците разрушават имунната система.
249
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицината не може да лекува и не е излекувала никой. Медицината помага в критични случаи, особено хиругията, за животоспасяване когато вече е станало критично, но спасен живот не означава излекуване. Медицината е абсолютно безполезна срещу болестите, дори срещу елементарна хрема не могат да се справят.
248
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНякакви доказателства за такситата или просто плямпаш да не заспиш
247
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
301, има. Антибиотиците са единственото, което лекува.
246
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А такситата що сеят заразата навсякъде, тях кога ще ги спрете?
245
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С идването на пролетта ще дойдат и комарите и мухите и много летящи насекоми и птици и врабчета които механично ще разнасят вируса навсякъде, особено мухите които кацат и летят навсякъде! Какво правим тогава, язък за мерките, раздавайте на хората мухобойки и въздушни пушки да трепем мухите и врабчетата!
244
4
 
14
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Всички казват, че медицината в света е на много високо ниво, а не съм чул да има лекарство за нещо. Все поддържащи терапии.
243
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпно е поведението на много хора защото не само застрашават своето здраве, но и здравето на много други. Колкото по-бързо се преборим с вируса, толкова по-малко ще бъдат икономическите последици. Помислете над това.
242
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа , ама българска ...
241
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрах как се чувстват комарите всяка пролет като ги пръскаме с отрови Сигурно и те се чудят от къде им идва и търсят някакво решение
240
5
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Абе как така ковит не взима жертви във Германия бе хахахахаха алоо щама,защо във цяла Ирландия само по границата със северната част няма заболя ??? Всичко е стъкмистика и политика,ФЕД печата и се готвят да усвояват.Колкото за Бойко,той вече със кръв ще сдаде властта
239
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДокато сте на пикник може да имате контакт с много други хора
238
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирусът както всяка болест е дошъл да помогне на хората и да им даде възможност да се променят. А не да пляскат от балконите и да въвеждат карантина и да се борят с него. Всичко това е безполезно. Медицината досега не е успяла да пребори нито една болест. Човек сам е отговорен за болестите си.
237
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 255е каква е разликата, дали ще седим всички у нас или ще отидем някаде на пикник,Разлика няма... Ама знаеш ли каква е приликата.. Всички сте прости на тръба....
236
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слагаме бариери в ромските квартали но ние българите не спазваме никакви правила и обикаляме навсякъде
235
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имайте малко уважение към близките си. Ако не можете да помогнете никой не ви кара насила да пречите. Има хора, които искат България и вас да ги има и следващата пролет. Благодаря за работата на господата Гешев и Мутафчийски! За един месец свършиха повече работа отколкото калинките на тиквата за десет години
234
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободните болнични легла в цялата страна са 62%. След месеци на разпространение на смъртоносния корона вирус, но той смъртоносника ясно чака още една седмица, или май беше 2 седмици да ни покоси всички да напълним болниците! Защо чака 1-2 седмици не ясно, но щом така казват, значи е така.
233
2
 
7
 
! Отговори
Интересно! преди 4 години
Корона вируса вилнее вече месеци наред без да се взимат досега никакви мерки! Защо болниците не са препълнени от хора събуждащи се със суха кашлица?
232
10
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
Няма да се съобразявам със забрани които никой смислено не обяснява защо се налагат.От това до Оруел 1984 е една крачка.
231
8
 
4
 
! Отговори
xdvd преди 4 години
Не мога да разбера защо не затворят бензиностанциите. За корона нещо то си незнам, но днес следобед тия с колите ми отровиха дроба и ми проглушиха ушите. Какво е спряло - движението не е спряло и изобщо не питат никого за къде е тръгнал. Хубаво ги разгледах по колите добичетата - ами просто се щурат като мухи без глави, дори имаше едно две дупета които дрифтеха и пускаха онова подобие на музика - мангалистанската чалга.