Въпреки забраната: Хора на пикник из столичните околности

Продължават действията за информиране на населението
21 мар 2020 19:45, Петя Славова
408

Оказва се, че и друга от разпоредбите не се спазва от всички. Въпреки че в столицата големите паркове останаха пусти, получихме сигнали за хора, които, за да избегнат забраната - са си организирали пикници на открито.

В същото време продължават и действията за информиране на населението в някои квартали на големите градове.

Въпреки топлото време, столичните паркове останаха празни. Дългият престой беше ограничен, а спазването на правилата се следеше от полицейски патрули.

Още по темата

Домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки, но за ограничено време.

На места в страната обаче хората не само че си позволиха разходки, но и продължиха да се събират на групи като избраха алтернативни места за пикник.

"Наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите. Въпреки че спряхме лифтовете и кметът спря транспорта", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Остава засилен контролът в ромските квартали. Следи се хората да не се събират на големи групи, а полицейски патрули обикалят районите и информират за мерките за безопасност. За тази цел от днес ще се използва и дрон в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До StrikerИ'диотско е да не слушаш и изпълняваш препоръките на този щаб и да доказваш ,че нямаш дисциплина и отговорност.... Това е и'диотско.Тези мерки са и тест, дали обществото е узряло да спазва някакви правила, които му се внушават в такива кризи.Но вие винаги сте "по-умни" ...кpeтени...Изпълнявайте като ви казват нещо ,а не да ми се правите на много "интелигентни "...
289
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХанибалДрогата не прощава на никого...Но вероятно е твърде късно за теб да я спреш
288
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РусофилЕ събирайте се на групи възможно по големи.......останалото короната ще го свърши.
287
4
 
3
 
! Отговори
крайна мярка? преди 4 години
До КОРНЕЛИЯ - ВИРУС!!!!Не можем ли сами?
286
12
 
7
 
! Отговори
КОРНЕЛИЯ - ВИРУС!!!! преди 4 години
ДАНО КОРОНА ДА ВИ ХВАНЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПО СВЕТА И У НАС! Дойде време!
285
4
 
1
 
! Отговори
БКП преди 4 години
До ДА СЕ ОПЪЛЧИМТо кога не е било терор?
284
0
 
5
 
! Отговори
на ви СФ. жителство! преди 4 години
До Един от СофияСтанахте столичани - лесна плячка за вирусите! Сега ще се децентрализирате на СЗ
283
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който жертва свобода за сметка на сигурност, накрая губи и двете!
282
13
 
11
 
! Отговори
ДА СЕ ОПЪЛЧИМ преди 4 години
СРЕЩУ ПОЛИЦЕЙСКИЯ ТЕРОР !!!
281
6
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Тоя народ дето е отишъл на пикник да се тества. Да са спокойни другите софиянци.
280
2
 
10
 
! Отговори
До 355 преди 4 години
Вирусът може да се унищожа,ако е много горещо и температурите са над 30 градуса, тоест лятото. Не е доказано обаче, че няма да мутира. Като се струпат много хора на едно място,вероятността да се заразят е много голяма.
279
4
 
28
 
! Отговори
Един от София преди 4 години
Българинът е инат като магаре и безотговорен към себе си и другите. Вирусът не е измислен. Виждате,че в София най-много са заразените. Излезте на терасата с детето със сандвич и му кажете,че това е нов вид пикник. Тераса-пикник.И италианци не вярваха,че има вирус, а вижте ги сега.
278
2
 
22
 
! Отговори
az преди 4 години
Ми овцете така и не разбраха, че и да си 20 годишен, ако хванеш двустранна пневмония, а в болницата няма място да те лекуват си пътник. В Италия все още имат места за всички и за това почиват само най-тежките случаи, на най-възрастните хора. Ама като им свършат местата в болниците?
277
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сърбия им увеличават полицейския час от 17:00 до 05:00И ако пак правели хората , каквото си искат , можело да се премине изцяло под полицейски час / 24 часа в денонощието/
276
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам в Бавария / най-засегнатата германска провинция/ , не са ограничили разходките и спортуване , стига да е самостоятелно или с членове на семейството. Иначе останалите им мерки са подобни на нашите В понеделник ще стане ясно , дали Меркел ще затяга още мерките
275
8
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Нищо не разпространява каквато и да е зараза така добре,както некадърното управление на една държава.
274
12
 
6
 
! Отговори
Драго преди 4 години
Одеве минавах през Борисова и определено едно нещо ме изкефи - са кат нема хора и куки е почнала яка сеч. Та се надявам, като приключи тая корона-измислица, да вземат най-накрая да направят един жилещен квартал с 2 мола на мястото на тоя крайно ненужен парк!
273
10
 
21
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Има изчисления и графики, направени от учени и AI (изкуствен интелект). В най-добрия сценарий, всички си стоят в къщи и за около месец кризата е овладяна (вируса почти не се предава от човек на човек). В най-лошия сценарий, стотици хиляди са заразени, милиони са преносители. Лекари и болници изнемогват и буквално падат и умират на работните си места (изтощение, заразата). По улиците има клади от трупове, плъзват всякакви зарази. Седнете си на *** и стойте в къши без да се оплаквате!
272
5
 
9
 
! Отговори
шегуваш се , нали преди 4 години
До Nnn 342Да станем като Италия казваш , а после да ми мислим. Интересна стратегия Само за справка - БВП на Италия е почти 2трлн долара, 4-та икономика в ЕС . И пак изнемогват А ние маски предпазни на личните лекари не можем да осигурим .... Не че в Италия им стигат
271
3
 
11
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Ей Анан от тия ***, домашни и диви. Като нямаш деца не ти пука ама като то се родят и почнат да играят там където ***, пикаят любимците хич не ти е забавно. Все едно сме 1000 години преди новата ера и с кучета ходим на лов за да не умрем от глад. А и кучкарите са супер нагли ....... само някой да им направи забележка, ела да видиш голяма злобна уста.