Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка

Има нови четирима излекувани, те са в София
Обновена: 4 апр 2020 09:04 | 4 апр 2020 08:12, Александър Попов
278
Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка
Снимка: БГНЕС

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
4
 
5
 
! Отговори
215 преди 4 години
Ми не смятам пък останалите да ги живея в изолация.
206
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 214 - Ми не ме е страх да,не се каня да живея 100 г.Въпросът не е колко, а как са преживяни дадените от Бог.Вица за Монтанчанина, който се е определил като "мъртвороден" според японските разбирания го знаете, нали?
205
1
 
2
 
! Отговори
211 преди 4 години
Ми не ме е страх да,не се каня да живея 100 г да ти кажа
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - сащ правят милион и половина дневноСАЩ правят някакви си техни секретни тестове, за които никой не знае точно какви са. Тръмп си беше дал хоризонт от 100 000 починали, но май реалността ще надмине семплите му мечти за прочистване на популацията.Шведите вече се точат как ще приватизират спестяванията на пенсионерите.В Германия застрахователното лоби надделява за момента, защото знае каква е сумата на депозитите на пенсионерите там. Главозамайваща числова стойност е...
203
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарете на тези които се прибраха след 20 годишна командировка и ви докараха курана вирус. Поне като са се прибрали да бяха се изолирали а те тръгнаха да пият пазаруват и да сеят Проказата. Затова са виновни Управниците ви защото те трябваше директно от летищата и границите да ги изолират в специални сгради с охрана. Докато не мине карантинният период никакво излизане. Ама у Сеяндури откъде толкова мозАк.Умишлено го направиха за да делнат 800 милиона евро.
202
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да те е страх трябва да си поне малко интелигентен. Бил Гейтс го беше страх още през 2015г. Средностатистическият *** го е страх дали ще има достатъчно в хладилника, и за ракия, и дали жена му не му изневерява.Някои май не ме разбраха.
201
4
 
22
 
! Отговори
206 преди 4 години
Вече грам не ми дреме. Като излезе първото решение бях 100% съгласна прибрах се у дома 2 седмици 3 пъти до кв магазин. Но напрактика кво стана едни магазини работят др не, едни ресторанти работят едни не. Прибират се хора от всякъде( нямам нищо против тяхно право е) и стоят в доброволна карантина която само те си знаят как спазват. Ще носите маски няма да носите. И още мн неща има и тя цялата работа е безмислена вече
200
3
 
1
 
! Отговори
до 205 преди 4 години
в този сайт си пише че са дневни тестове и се занулява инфото. виж че китай нямат нито един в момента
199
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие сте направо луди за връзване...Отложиха Олимпийски игри заради тоя вирус, а те още мислят, че гилъже Бойко Борисов...
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гошоточно там изолация не е нужна за отделния индивид. Изолация за групата се провежда на повечето места. Там където това все още не е факт е проблем на съответния кмет и общински съвет. Настоявайте за мерки - ще ви обърнат внимание.Но не става за едни да искате мерки, а самите вие да сте над мерките. Ако ще се въвежда вечерен час, то той ще е за всички. Ако ще се правят временни КПП, то пак ще са за всички.
197
1
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Единствената мярка е изолация на рискови геупи. Но правителството умишлено не се погрижи.
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТозиПак не става. Как ще определиш дали ти си по-ценен за обществото от него. Липсата на изолация ще доведе до изкривяване на ценностите и превес на маргиналите. Което е абсурдно по своята същност.Интелигентният човек обичайно е предпазлив, защото има какво да губи.Кредит, ипотекиран апартамент, работа от ден за ден - тук загуба не може да има.Да спрем с егоизма поне за малко?
195
5
 
2
 
! Отговори
Този преди 4 години
На които не му се умира да се барикадира вкъщи .1 път на седмица за хляб още на вратата кофата със спиртта и до следващата седмица
194
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От днес започва дигиталния фашизъм на ГЕРБ.Всеки е включен в регистъра, мърдане няма. Почвайте да попълвате дигиталното си досие и си слагайте хомота!
193
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Видя лиНа теб ти се работи, на друг не му се умира и не е сигурен дали ще може да го изкара на крак.Кой е правият?
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе искаме бързи, а нормални тестове
191
4
 
7
 
! Отговори
Видя ли преди 4 години
#остани си у дома# заедно можем и почва да ми се гади. Нека тези дето много ги е страх и 1 година да си седят в къщи. Ако искат по 24 пъти на ден да се къпят с дезинфектант и спирт. Има и много хора дето им се работи ще го изкарат на крак и ще си продължат живота
190
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За привържениците на масовите тестове. Отчетете, моля и тези факти:1. Генериране на социално напрежение "защото съседът от третия етаж е положителен";2. Неспазване на режима на социална изолация "защото аз съм отрицателен/имунизиран";3. Неадекватни желания за постъпване в болница без медицински показатели за това;4. Неадекватни желания за отказ от лечение, защото тестът е отрицателен, при наличие на съпътстващи заболявания и неотложна симптоматика.Да сте разумни хора - да ви тестват...
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна:35 годишен удуши половинката сиЕто това ще ви донесе карантината.А сме в самото начало на този ужас без край.Слава Богу че скоро ще падне карантината в Европа и мога да замина.В Бг ще е АД !!!
188
1
 
2
 
! Отговори
Лед 5 преди 4 години
Освен Коронавируса може да има разпространение на бактерия, която е отговорна за тежките длучаи. Д-р Б.Н. Ирина Ермакова смята че това е ГМО синтезираната бактерия Синтия.