Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро

Имали сме дефицит на облекла и маски само в началото на март
Обновена: 3 май 2020 10:52 | 3 май 2020 10:52, Ния Христова
62
Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро
Снимка: БГНЕС
Независимо от предпазните мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхраним. Не е уточнено разпространението на коронавируса по всички варианти - как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока. Това коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в ефира на bTV. 
 
Трябва да се вземат допълнителни мерки за медицинския персонал, каза още той. 
 
Тази сутрин стана ясно, че е починала лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ на Александровска болница. За няколко дни това е втори смъртен случай на медик. Преди това медик от инфекциозното отделение в болницата в Сливен почина. 
 
"Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса", уточни министърът. "Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец", допълни той. 
 
"Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари", обяви Ананиев.
 
"Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата. Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки", добави още министърът. 
 
Той допълни, че с ген. Мутафчийски работят заедно от години. "Имаме професионални и коректни отношения", коментира Ананиев.  
Още по темата
 
"Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедн ос правителството и Щаба работим и вземаме решения с консенсус", зояви Ананиев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами аз съм от Варна и благодарение на КПП-та при нас е добре. Ако ги нямаше щяха да се изсипят купища болни от София...
11
8
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Кога бе пич, кога? Пред Бойко и ГЕРБ всички са равни. Колко щяха да го свалят, всички са на бунището забравени.
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,ха!Те и без това са бутафорни.Който не е поискал,той не е излязъл.Който са го върнали се качва на влака,други с колела през полето,а трети по обиколни пътища катерят планини и си правят пикник.Трябаше или тотално да затворите изходите или въобще да ги няма КПП-тата.Само изнервихте хората.
9
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите само реват горките и чакат светлото комунистическо бъдеще някой ден
8
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
До 3MГледай да не ме превариш....
7
3
 
30
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашеееее преди 3 години
Някои от заповедите му са с правописни грешки. А какво да кажем, че един здравен министър нарежда на всички в тая отчаяна държава какво да правят и какво не. Само абсурди може да сътвори този.
6
8
 
43
 
! Отговори
Един преди 3 години
И кого спасихте с КПП та, гражданите ли или селяните, изобщо каква беше целта, освен да ангажирате полицията, която изостави другите си задължения.
5
13
 
5
 
! Отговори
3M преди 3 години
До Активист на БКППо-скоро отивай при твоя другар
4
10
 
46
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Нито от медицина ,нито от финанси разбира тоя !!! А единственото,което ни спасява от вируса е БЦЖ ваксината на другаря Тодор Живков !
3
6
 
69
 
! Отговори
Anonimus преди 3 години
Еми да падат тия КПП-та, време е! Затворихме се по къщите, но от чужбина продължават да пристигат заразени! Какво правим???
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък, който дори в писмена форма с наредбите си си мени мнението през ден (ако не и всеки ден), решил да се изкаже...
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие също.