Нямало нарушение на плаж Алепу, строежът - брегоукрепителен

Това установи извънредната проверка на РДНСК-Бургас
3 юни 2020 15:54, Анисия Иванова
62

Няма нарушения при строежа на така наречения "Шофьорски плаж" до защитената местност Алепу край Созопол.

При проверка на строителния контрол към Бургас бе установено, че четириетажната постройка всъщност не е хотел, а брегоукрепително съоръжение, предвидено по план.

"Обемите, които виждате, не представляват стаи, а по-скоро така е формирано, като носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове, които са зад нея", коментира началникът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев.

Още по темата

"Това е само една сурова конструкция, бетонна, масивна, която играе единствено укрепителна роля на този етап", каза Калоян Костов от строителния надзор.

Строителството на хотелската част все още не е започнало. Апартаментите ще бъдат построени терасовидно, пред подпорното съоръжение. Не е ясно кога ще започне изграждането на ваканционното селище. Теренът е собственост на "Алепу Вилидж" и е придобит от Община Созопол през 2005 г.

Брегът ни в цялост по цялото ни Черноморие не изглежда така, както трябва е. Да, и аз като гражданин искам да ми е свободно, но след като законодателството е дало право на собствениците на имоти да реализират дадено инвестиционно намерение, няма как да кажа, че не е така", смята Йорданка Хльостарова от Община Созопол.

Разрешението за строеж е от 2018 г. и е на името на "Главболгастрой" АД. Земята – около 20 декара, попада в 2 защитени зони. Като жест към летовниците инвеститорът е поставил безплатни чадъри.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ходя на море в Гърция само за да не ставам съучастник в подобни престъпления.Значи мутрите тук ни взимат природата ,а държавата после ни приканва=,,Бъдете патриоти,идвайте на море в Бг''.-За какво,за да ви спонсорирам мръсния бизнес ли?Няма как да стане.Обичам българската природа и мразя тези които я разрушават.Но винаги идва Видов ден
32
0
 
38
 
! Отговори
стр.инж. преди 3 години
Това е голям, световен принос в инженерните съоръжения! фБраво! Подпорна стена с тераси и тоалетни! Този началник на РДНСК-Бургас за рибки ли ни има, та ни убеждава, че това е подпорна стена...!
31
1
 
11
 
! Отговори
. преди 3 години
Вземете се успокойте всички! Предстои завъртане на земните полюси и всичко, което в момента е в близост до морето ще иде подс морското равнище да живеят в него мидите и рапаните!
30
1
 
30
 
! Отговори
Стоко преди 3 години
Умрете от мизерия мутри, никой няма да ви ходи на ***. Видов ден ще дойде и ще взривим тези "брегоукрепителни съоражения" заедно с вас
29
0
 
29
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
"Играе единствено окрепителна рола, НА ТОЗИ ЕТАП" Как да ви го обясня офтси, та да го разберет? Пак ще ви щавят
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев ще направи една проверка и ще установи всичко както си трябва. Тази служби са напълно безмислени
27
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова срастване между мафия и държава може само някъде в Африка да има.Колумбия е демокрация пред България
26
1
 
35
 
! Отговори
реалист преди 3 години
"Нямало нарушение на плаж Алепу, строежът - брегоукрепителен"Корумпирани смешници. Нямало нарушение колкото Тулупа не е корумпирана мутра.
25
0
 
25
 
! Отговори
Off преди 3 години
Голям кораб минава, не е хотел.
24
1
 
33
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Главният прокурор е зает да брои кокшките в Ихтиманско.
23
0
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
да бе да
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Орешарски е виновен бе, не разбрахте ли.А - и комунистите, и Путин също.
21
0
 
26
 
! Отговори
Хах преди 3 години
За милиони няма закони, за кокошка няма прошка! Това е България драги зрители. Бачкайте като роби за мизерни заплати, плащайте 200 лв ток, къпете се в мръсното море, яжте зеленчуци от Гърция и Турция и си трайне кротичко и тихичко, ей за тва са ни *** 500 години! Не народ, а стадо овце сме ние. Само в коментарите във Фейсбук ни бива. Какво още чакате???!!!!
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чудовищен пример за корупция. Само че мисирките са заети да отразяват Дебелия с Жипката и как бил построил 100 завода, които никой освен болната му фантазия не е виждал.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат да кажат нищо на ГБС, все пак те са с властта
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aло Главният прокурор,ще предприемеш ли нещо или не,защото работиш само по поръчка?В затвора и инвеститора,и така наречените проверяващи,и всички по веригата!Тази държава не трябва да получава никакви Европейски пари,докато продължават подобни беззакония.В ЕС ми беше надеждата,но се оказа че той само толерира българската мафия,и я прави все по-богата.За сметка на природата,горите,водите,морето и въздуха на България.Отвратен съм от цялото това лицемерие
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията овладя цялата държава и си прави каквото си иска.Всички власти са техни и се командват от едно място - Бакя.Назначиха си и удобни министри, и контролни органи, и прокурори и съдиии.Спасението е Терминал-2.Който иска да живее нормално де.
16
0
 
18
 
! Отговори
Вярващ преди 3 години
"Като жест към летовниците инвеститорът е поставил безплатни чадъри."Колко щедро!
15
0
 
17
 
! Отговори
чудничко преди 3 години
Есента като цъфне дограма върху обемите какво ще измислят? Или се надяват до тогава да са се измели от властта и да се оправят следващите, а Тиквич да се покаже по телевизията и да каже "по наше време нямаше такива неща".Па то като се замисля всеки настоящ хотел в началото е бил "просто строеж" и "бетонна конструкция"
14
0
 
20
 
! Отговори
van Klopp преди 3 години
"Това е само една сурова конструкция, бетонна, масивна, която играе единствено укрепителна роля на този етап" - в това изречение на Калоян Костов от строителния надзор ключовите думи са "на този етап". Следете промяната в имущественото състояние на лицето Костов за последните няколко години, за да се убедите дали съм прав и каква роля ще започне да играе конструкцията "на следващ етап".Тъжното е, че ни мислят за ***. Ние всички не реагирайки доказваме, че за съжаление са прави...