18 с положителни проби за COVID-19 от персонала на сливенска болница

В Сливенско от вчера са установени 10 нови случая
16
18 с положителни проби за COVID-19 от персонала на сливенска болница
Снимка: БГНЕС

18 са положителните проби за коронавирус от общо 240 изследвани от персонала на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен, съобщи на извънреден брифинг кметът на Сливен Стефан Радев. Това стана след среща с директори на лечебните заведения в града и РЗИ-Сливен.

Още по темата
Според справката от данните на Единния информационен портал, в Сливенско от вчера са отчетени десет новозаразени с коронавирусна инфекция. Четирима от тях са подадени от РЗИ-София, те ще бъдат на домашно лечение на адреси в столицата.

От останалите шестима, един е от медицинския персонал на същата болница, трима са контактни на работещи в МБАЛ "Хаджи Димитър", двама нямат връзка с това огнище на зараза. Още двама души от болницата са били хоспитализирани днес. Издирват се още контактни.

В лечебното заведение се извършва поетапна дезинфекция, като в понеделник от здравната инспекция ще вземат проби и ще решат кога болницата може отново да заработи.

В МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен инфекциозното отделение е със запълнен леглови капацитет, във филиала на ВМА в Сливен има пет свободни легла. При необходимост ще бъдат разкрити нови легла в областната болница, посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бааахтиму здравната система. Срина се за нула време. А плащахме години вноски и такси
15
4
 
0
 
! Отговори
До Сливен преди 3 години
Хич да не ти е чудно в Габрово понеже не им стига броя да отпуснат обещаните пари, си пръкнаха нов случай на болна пенсионерана медицинска сестра. Тез 1000 дет им ги обещаха ся ще ни разкажат играта. За за ги получи персонала а и болниците сега ще си пишат болни колкото им изнася.
14
3
 
0
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 3 години
''Типично мислене на деградирал ЕГОИСТ... Проблем има, ако заразиш други хора, които няма да се справят с вируса, но това не те интересува, нали?''Може би вече ще искате и да ви плащаме данък затова че сме по-здрави от вас!? Този който се грижи за здравето си е нормално да е по-здрав от този, който не се грижи за него и за това първият не дължи нищо на вторият освен презрение!
13
2
 
0
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 3 години
''Защо не споменавате колко са новозаразените от вчера бе? - 84.''Ти как установяваш кой е ново- и кой старозаразен!?
12
3
 
2
 
! Отговори
Сливен преди 3 години
Бях в тази болница преди две години по време на грипна епидемия.Даже санитарките и тези на информацията бяха с маски.Там при всеки лекар се влиза с предварително записан час и никога няма хора пред кабинетите.Чудно ми е как толкова народ се е заразил?
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не споменавате колко са новозаразените от вчера бе? - 84. Защо не си признаете че изпуснахте положението, като отворихте заведенията? Груба грешка направихте. Вече има втора вълна, като в Македония. Само че сега ще е още по смъртоносно, защото сте обещали на всички хотелиери и ресоторантиори да печелят пачки цяло лято.
10
2
 
0
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 3 години
''Типично мислене на деградирал ЕГОИСТ... Проблем има, ако заразиш други хора, които няма да се справят с вируса, но това не те интересува, нали?''Деградирал е този който се е разплул от хроничен скара-бираджийско-ракиджийско-тютюнджийски живот, аз цял живот почти всеки ден полагам усилия и се грижа за здравето си, а ти ако си се разплул от такъв живот аз ли трябва да съм ти виновен за него!? Не става така, тарикатче, за всичко в този живот трябва да се бориш, а за здравето си - ежедневно
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефката на РЗИ-Сливен, Петя Балулова, е сватя на шефа на МБАЛ "Хаджи Димитър" Пенко Пенков с прякор "Селанчето". Тази госпожа усърдно гравитира около герп. Случаенос? Балулова утре подава оставка...
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32 хиляди лева е клиничната пътека за лечение на коринавирусът.Нещо много станаха заразените медици.Що ли ме глождят съмнения,че се усвояват пари по пътеката?
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18+ 84 по данни на ЕС от днес, станаха 102 днес, честито
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинТипично мислене на деградирал ЕГОИСТ... Проблем има, ако заразиш други хора, които няма да се справят с вируса, но това не те интересува, нали?
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската защитава главно останалите, а не този, който я носи! За да спре заразата е важно всеки да носи маска, единствено така защитата е гарантирана! Това разбира се не се случва тук, но работи перфектно в китай, Хонконг, Тайван и т.н там беше източника на болестта, сега е тук при " безстрашните Танчовски тарикати"! Просташка история и предполагам с доста тъжен край!
4
15
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Е, и като са с положителни проби какво от това!? И аз може да съм с положителна проба и какво от това след като се чувствам във форма, аз може да си нося този вирус от десетилетия в тялото си!? Тези *** колкото и да им се иска да ни накарат насила да се парализираме от страх нямат никакъв шанс!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи гарантирано, поне 100 нови заразени има около тези хора...
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските явно не помагат.
1
9
 
11
 
! Отговори
Наса преди 3 години
Фалшива работа, като кацането на луната.