Рекорд по заразени с коронавирус – 104 души за последните 24 часа

Излекуваните за денонощието са 41 пациенти
Обновена: 11 юни 2020 07:50 | 11 юни 2020 06:30, Александър Попов
357
Рекорд по заразени с коронавирус – 104 души за последните 24 часа
Снимка: БГНЕС
Пореден втори ден на висок брой на новозаразените с коронавирус, показват данните на Националната информационна система.
 
Продължават да се покачват случаите на заразени с коронавируси у нас. За последното денонощие са отчетени нови 104, което е с 25 повече от предходния ден, показват данните на Националната информационна система. 
 
Така общият брой на заболелите с коронавирус у нас става 2993.
Още по темата
Направените PCR теста за последното денонощие са 2308. 
 
Активните случаи в момента общо са 1162. Хоспитализирани са 187 души, като в интентизво отделение са 17 - с четирима повече за последните 24 часа.
 
Излекуваните за последното денонощие са 41 пациенти, така общият брой на преборилите коронавируса са 1664. 
 
Няма починали, сочат още данните.
 
Това е трите ден на покачване на заразените, а вчера правителството реши да удължи епидемичната обстановка до 30 юни. От мерките, които са запазени и след 15 юни, остава задължителното носене на маски в градския транспорт, както и поставяне на карантина за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
7
 
18
 
! Отговори
DVB преди 4 години
Всички реваха за отваряне и властите се огънаха. Добре си бяха мерките, естествено с някои изключения и недомислици, но като цяло доста адекватно за държава като нашата. Трябваше да си е стриктно поне до 15ти или края на Юни а ние хайде по кафета, ресторанти, хотели, мачове, села, шопинг, отворени датски градини и т.н. БГ манталитетът малко не схваща термини като 'поетапно отваряне' и 'препоръчителни мерки'.. при нас трябва да е само или забрани/глоби или юруш отворено
287
5
 
10
 
! Отговори
Животът си върви преди 4 години
Откакто и докато има живот на земята ще има и вируси и болести. Природата има свои си закони и не я интересува, че някой твърди, че 1млн. загинали (примерно) на 7,5 млрд е нещо ненормално. А нормално ли е да се струпват на едно място 5-10-20млн. (и милиони домашни животни) души да ядат, пият, акат и други работи; да нараства безконтролно популацията, която после пък да се тъпче "хуманно" с канцерогенни храни, и всичкото това облъчено с разни работи и импрегнирано с химикали и отрови.
286
3
 
4
 
! Отговори
абг преди 4 години
Ако се направят тестове за инфлуенца на болните от коронавирус и на "безсимптомните заразоносители", ще се установи следната зависимост - болните, ще имат инфлуенца, а безсимптомните няма да имат.
285
2
 
8
 
! Отговори
пурко преди 4 години
При 2038 теста-104 заразени.Ако направят 20380теста-заразени-1040.
284
8
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 4 години
Щом още има хора, които вярват на '' пандемията Кофи деветнадесе'' време е да се закрива тая държава, нема смисъл от нея, казали са го ''проС народ- слаба държава''. Предлагам решение- Южна България да се даде на братска Турция, останалата част на братска Русия, нека само София остане анклав, все пак има и малцина трезвомислещи люде !
283
4
 
10
 
! Отговори
абг преди 4 години
Колко дена събирахте случаите ?
282
5
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Оня клоун Мънгъра кво ще каже по въпроса? :)))))))))))))))))))))))))))))))))
281
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 години
До Hiding in Hyde parkНе се притеснявай, няма да те разберат тия на които го пишеш. Аз също го изкарах в клиника. Който разбрал, разбрал, тия дето не са не искат или им плащат да се правят че не могат. Факти за ситуацията има достатъчно.
280
4
 
4
 
! Отговори
Идиоти преди 4 години
Тестовете растат, заразените растат.... а болните растат ли?
279
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 4 години
До Анонимен 306Какво другарю, малко се позасилиха заразените и вече започнахте да ставате нервни за глупостите които говорите ли?А представяте ли си какво ще трябва да правите ако се запалим като .... Италия да речем? Тогава НОН СТОП ще плюете по други, белким не обърнем внимание, кой подстрекаваше към падане на мерките и мангъризми.
278
4
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
***, айде осъзнай се, бъди разумен и спазвай правила. Докога ще се правиш по-хитър от дявола?
277
8
 
14
 
! Отговори
Hiding in Hyde park преди 4 години
До От първо лице... за съжаление не съм *** и не живея в България от години и не чакам никакъв валчер за море от генерал на един потъващ кораб. Аз живея в Англия и тук положението е критично, особено за хората, които работят на първа линия и техните семейства и аз го разбрах от първа ръка. Просто исках да споделя, за да не живеете с илюзии за световни конспирации.
276
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До художника"Ще се разболеете не от вируса /който се оказа бактерия/"Хахаха. Абе, другарю, вземай си водните боички и марш към Карлуково да ти подновят лекарствата, че си забравил да ги пиеш. И след това да не забравиш да "си живееш живота, че ти е един".
275
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете се да си миете ръцете, lumpeni!
274
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Не мога да разбера едно нещо-"си *** и напротив много добре разбираш.
273
12
 
5
 
! Отговори
художника преди 4 години
Я да посмятаме малко! Значи.... в БГ има поне 100 града, да не говорим за селата. 104 души заразени, горе-долу по ЕДИН в даден град. И к,во притеснително има? Колкото имаше чума по свинете, козите, патиците, мухите и т.н. Ще се разболеете не от вируса /който се оказа бактерия/ , а ще се разболеете от паниката, която ви насаждат! По-вероятно да ви удари светкавица и затова ли ще си стойте в къщи, ако ви каже правителството. Живейте си живота бе хора! Един е, друг НЯМА.
272
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от първо лице"Другарю, губят се вкус и "мирис" от грип, всъщност НЕ "мирис", а ОБОНЯНИЕ!Губят се, защото има възпаление на тъкани/лигавици в носа, гърлото и устата като цяло."Правиш се на интересен, но мириса е ЧАСТ от обонянието. Също така, при грипа обикновено НЕ се губи обонянието. Също така, тъй като го изкарах в болница и то доста тежко: такова ТОТАЛНО отсъствие на обоняние И вкус аз поне през живота ми с множество грипни заболявания и пневмонии не съм имал.
271
2
 
4
 
! Отговори
маската преди 4 години
спокойно! разпищолвайте се! Още не сме стигнали 1000. а и болниците вече са добре подготвени.
270
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До маската Я не заплашвай, че ще видиш кой е лично отговорен.
269
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По заведенията сега може да се преброят г'лупаците в България.Най-доброто място за заразяване...