На прага на стартиращия сезон - на море у нас или в Гърция?

Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото
Обновена: 16 юни 2020 20:47 | 16 юни 2020 20:33, Анисия Иванова
144

Кое море да изберем - Бяло или Черно? На прага на стартиращия туристически сезон много българи си задават този въпрос.

Музикантът Калин Вельов е един от най-големите привърженици на къмпингуването, а от години избира родното Черноморие.

"Аз не мисля, че на гръцкото море цените са по-добри от нашите, но със сигурност има разлика в обслужването - в това, което се предлага за тези пари", каза Калин Вельов.

На къмпинг най-добре си почива и Лара Златарева. От 6 години ходи само в Гърция. Казва, че цените в южната ни съседка са основна причина да пътува с караваната си дотам.

"Няма да дойда на нашето море, защото качеството и цените нямат никакво съотношение", коментира тя.

Оказва се, че българите, които предпочитат родното Черноморие, са повече от онези, които избират чуждите плажове.

"Ние на българското море имаме много повече туристи, отколкото излизащи навън. Това не е характерно само за нас, италианците си пътуват в Италия, гърците в Гърция и ние на нашето", посочи доц. д-р. инж. Румен Драганов.
В момента Гърция разчита на българските туристи, тъй като на практика през сухопътните граници за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
31
 
! Отговори
мхм преди 3 години
"Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото" - това е по-голяма подигравка от сплашването с коронавирус. стига вече глупости!
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и византийците не са стока, ама поне е по-спокойно и по-чисто морето. Иначе ол инклузив е бати автогола. Една и съща храна по-няколко пъти се сервира и после става на крем супа. Соковете степчета, също както и виното и може да се каже бирата. И всичко това в 4-звезден хотел. Коктейли пълна повърня. Всички продукти от евтини по-евтини.
80
0
 
45
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Не знам дали византийците са "***",но родните хотелиери явно нямат и толкова акъл,колкото византийците.Справка опашките в посока Гърция.Приятен сезон,другари хотелиери,ден година няма да нахрани!
79
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиваме на море в Гърция, като бели хора. Най-накрая една година в нормални условия - уединение, безкрайно дълги и пусти плажове, бунгала, кристално чиста вода, и цени наполовина на българските. Това къде го предлагат у нас? Къде не се строят небостъргачи на първа линия, като в третия свят? Не ми трябва бетонна война, не! На почивка отивам, за да се почувствам като човек.
78
5
 
11
 
! Отговори
Еми преди 3 години
Няма значение къде,само не в турската клоака!
77
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И у нас ,и в Гърция!
76
37
 
7
 
! Отговори
стар рибар преди 3 години
за тези които отиват в гръцко при тъпите византийци -мишки да не забравите да си напълните баягажника с продукти от билла и компотите и консервите да вземете,да се излагате все повече и повече и там ви научиха какви сте *** но дайте да плюете нашето море еша ви няма а хората които чкат там да работят не ви пука за тях нали мишоци
75
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито Гърция нито България, не е време за обмяна на вируси, а и има много по-добри локации, селянията се пренесе в Гърция.
74
2
 
21
 
! Отговори
Ланеца преди 3 години
Иван от 5тия етаж каза, че много обича работата си на куфражист и затова с радост би отишъл да почива на бетоморието ни и да побърква от време на време малко бетонец ей така да си е във форма. Станчо от Дружба ужасно харесва да диетата с кафявия планктон на *** ни и диаро-диетата му помага бързо да свали килата натрупани през зимата. Аз много обичам да давам прокъсани чадърчета по 10 лева, че се смята лесно тъй че идвайте бъдете като Станчо и Ванчо ще ви хареса !
73
4
 
35
 
! Отговори
Нека сметнем преди 3 години
Направо смешна статия. От 3 млн. Почиващи българи 1.5 вече са тръгнали за Гърция, а отвориха преди 2 дни. Още колко хиляди ще ходили през септември. А колко ще решат тая година от оставащите никъде да не ходят и колко ще идат в други трети страни? Май ще си останат само хотелиерите.
72
2
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
Половината свят е енергиен. Коли освен чрез механика могат да се поправят и енергийно, ако е в движение, карайте по-спортно с ускорения и спирачки или ако е в спряло състояние вземете някакъв качествен барабан или музикален басов инструмент. Поне така си мисля, че доста могат да се поправят колите и сами! Това е някаква енергия. Старите 20 годишни коли най-готски! Новите не струват.
71
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам опашките на Кулата ми е ясно какво предпочитат нашенци.Значи тези който сега са напънали да отидат на гръцкото море са потенциалните туристи ,който няма да посетят черноморието.А за черноморието сигурно има много мераклии но,те пък нямат възможности.
70
5
 
47
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
То половин София се изнесе в Гърция, втори ден задръстване, а вие пишете подобна статия?
69
2
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
ВАЖНО за народа!Искам да даря имотите си в София на народа или народът да прецени къде да ги дарим! Поземлената площ освен гарсониерата е може би на стойност поне милион лева,а може и много повече, не знам колко е.Аз съм Марко Арабаджиев, някакъв сръбски или тур.ски тра-вестит на име Ганка Арабаджиева/Илиева от МОН е мамела,но сега имотите са мои!Накажете тоя кондуктор или шефовете му,който вчера на 15ти юни ме свали от влака Силистра София в Алфатар,полиция на софийска гара можеше да ме вземе
68
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция никой не събира и "такса шезлонг", защото там никога не са имали мутрафони. Благодаря, но бидейки все още с целия си разсъдък, ще отида в Гърция на море, а не тук.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАЖНО за народа:Трябва ли да ме разкарват от полицията до София, че да си даря имотите в София по официален път, или и в силистренския полицейски участък мога да подпиша документите? Може чрез жребий за всеки стотен човек от народа да се раздадат по около 100 лева или повече, не си знам цената на имотите, а може и да са стотици пъти повече парите не знам! Някой друг се представя за мен,крадейки пръстовия ми отпечатък и върти бизнес в София,а аз нямам такива намерения! Искам да си бачкам честно
66
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето хора предпочитали родното Черноморие.. Да бе, да. Може би навремето, но сега не виждам причина. За какво - да си поплуват в л****? И това не е първият подобен случай, да не забравяме за масовите инфекции в Лозенец преди няколко години. Всичко е бетонирано и прилича на Дисниленд, природа няма. Водата е ГАДНА и пълна с водорасли и медузи, освен акитата. Бъкано е с руснаци и англичани и всякаква друга *** по курортите. В Гърция всичко е съвсем нормално, а цените - по-ниски. Всички са там
65
6
 
32
 
! Отговори
Щутгарт преди 3 години
Повечето българи , ако имат възможност предпочитат Терминал 2 завинаги ;)
64
4
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до47 Аз бих го взел за толкова:):):)за вас от Бургас не знам:):):):)Некви гуми Адидас ако има по-сериозни що да не?:):):)
63
12
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
И по опорката за Туризма правителството няма да загуби рейтинг:):):):)Пак ше има шамари за опозицията на следващите парламентарни избори догодина:):):)А Корнелка пак искала вот на недоверие:):):):)Кой,кой,кой да и се върже?:):):)