На прага на стартиращия сезон - на море у нас или в Гърция?

Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото
Обновена: 16 юни 2020 20:47 | 16 юни 2020 20:33, Анисия Иванова
144

Кое море да изберем - Бяло или Черно? На прага на стартиращия туристически сезон много българи си задават този въпрос.

Музикантът Калин Вельов е един от най-големите привърженици на къмпингуването, а от години избира родното Черноморие.

"Аз не мисля, че на гръцкото море цените са по-добри от нашите, но със сигурност има разлика в обслужването - в това, което се предлага за тези пари", каза Калин Вельов.

На къмпинг най-добре си почива и Лара Златарева. От 6 години ходи само в Гърция. Казва, че цените в южната ни съседка са основна причина да пътува с караваната си дотам.

"Няма да дойда на нашето море, защото качеството и цените нямат никакво съотношение", коментира тя.

Оказва се, че българите, които предпочитат родното Черноморие, са повече от онези, които избират чуждите плажове.

"Ние на българското море имаме много повече туристи, отколкото излизащи навън. Това не е характерно само за нас, италианците си пътуват в Италия, гърците в Гърция и ние на нашето", посочи доц. д-р. инж. Румен Драганов.
В момента Гърция разчита на българските туристи, тъй като на практика през сухопътните граници за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция
61
0
 
1
 
! Отговори
Nona преди 3 години
До 55 българинИмаше и боулинг
60
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тогава се смееха на зелените.Че протестирали че се унижавала природата на черноморието ни чрез строежи! И днес протестират!!! Защо не ги подкрепите?? А " бягате" при византийците да " почивате"? И децата си ли ще учите да ходят там? Подкрепете ги! Презастроено е Черноморието Ни! Иракли и много дивни места трябва да няма бетон там! Подкрепете ги!!!
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На любителите на черноморието ще разкажа истински случаи от работата ми по черноморието . Хладилен техник съм и имам много обекти по Черно море . На голям бизнесмен от Приморско му изградихме три камери за месо и риба . От дума на дума патрона заяви че цяла зима тъпче камерите с месо и риба от където му падне . Най- бил доволен от магазините защото му се обаждали за стока с изтекъл срок на годност. В пет звезден хотел на Обзор пак правим камери.Главният готвач напира да ги пускаме че идвала стока . Пристига ръждив бус от него скачат двама *** и отварят задната врата. Вътре имаше разчленен
58
2
 
40
 
! Отговори
77888 преди 3 години
Фалит на мутрите, ходя си в Гърция.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
meduzite v bulgaria, lavrakito v garcia. :) nali ve odisey?bojkov v dubai na burka casino ...pravi pachki za prezidentstvoto, mnogo skapi tea zlatni patriarski rokli ve...:)
56
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми е жал да оставя българските бизнесмени без новите модели джипове и лимузини. Извод - отивам на нашето море.
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директно за махам за западна европа еднопосочно, никакви черномория и гърции, почивката - на ибиза
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tonka kak e campinga, ima li jabi?
53
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Аз да ви попитам само. Не харесвате черноморието ни! А къде бяхте когато го застрояваха след 1989 г бре? Знам.Много не са били планувани даже да се раждат все още! В Слънчев бряг Главната алея Идвайки от Кубан примерноЗавивайки на дясно по посока Свети Влас.Беше Алея от рози и цветя.Имаше пожарна,медицинска служба и милиция тогава,днес полиция.Днес сред бетони.Не можеш ги намери тези държавни институции уви!-:(
52
1
 
21
 
! Отговори
джо преди 3 години
Горките наши журналисти. Толкова са зле ,че една статия не могат да напишат. Що за глупотевини ,някой интересува ли се къде ходи Калин или кака Лара. Дайте факти и сравнения на цени , разстояние, обслужване, реални показатели. Тез лакардии дето ги говори някой доц. доктор и т.н. нищо не ни изяснява. Имат ли "безплатни" плажове като нашите в Гърция, или има ли къде да застанеш по нашето море някъде без бетон. Щото при нас има много свлачища, скоро до морето ще има платени коридори.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ot burgas do korfu nemate li samolet?
50
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо в Гърция отивам на Слънчев бряг там поне има купон, а не като пенсионерската атмосфера в Гърция(чистота,тишийна и качествено обслужване и продукти)..
49
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А тук некви лимонади се чудат къде да изкарат 10 дни Море?:):):):):)На бело.кафево или черно море?:):):)Лятото е лесно бе,Зимата е истината да си на Море някъде далече,далече:):):):)Друг път ше ви разправам разни неща:):):):)
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na bg more vsichkite bulgarski administrativni slugi ot parvia do 2 789 543- a...da si pochivat...che hem da gi vidim netto, dali da gi ugoiavame oste po-intentivno do Koleda...hem da im se radvame kak pluvat, iadat, piat, pakaiat, akat drujno i solidarno pod "saedinenieto pravi silata"...a nie nali si plastame hobbyto...
47
1
 
18
 
! Отговори
Британска карантина преди 3 години
Където и да е, но не и в БГ!
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходя и в Гърция и в Бг,и на 2те места има хубави места, сгига да знаеш къде да отидеш. В Гр.ми прави впечатление че идват вече всякакви бг селяни и на гърците взе са им писва от нашите селски номера, и почнаха, минимум ордър 5 евро, или зехтина се плаща. Нормално и, съобразявайте се малко- поръчайте вместо само фрапе или кафе, и сандвич или салата на плажа, нали и на хората трябва да им излезе сметката. Ама *** вика, де*ба и гадните византийци, ама се научи да ходи там. Гадно племе сме си
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаЗначи от Бургас до Халхидики става от 6-7 часа на 5 часа. :) Наздраве.
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка, ти си турбо селянин. Незнам дали подозираш че Алеко Константинов е писъл за теб. Да си стоиш на приморско че ние избягахме в Гърция от такива като теб.
43
18
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко като направи и Кресненското дефиле,а той скоро ше го направи,до Халкидики съм за 2.30ч.:):):):)Много бързо карам:):):):)И до Несебър пак съм за толкова:):):)Кеф:):):)