На прага на стартиращия сезон - на море у нас или в Гърция?

Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото
Обновена: 16 юни 2020 20:47 | 16 юни 2020 20:33, Анисия Иванова
144

Кое море да изберем - Бяло или Черно? На прага на стартиращия туристически сезон много българи си задават този въпрос.

Музикантът Калин Вельов е един от най-големите привърженици на къмпингуването, а от години избира родното Черноморие.

"Аз не мисля, че на гръцкото море цените са по-добри от нашите, но със сигурност има разлика в обслужването - в това, което се предлага за тези пари", каза Калин Вельов.

На къмпинг най-добре си почива и Лара Златарева. От 6 години ходи само в Гърция. Казва, че цените в южната ни съседка са основна причина да пътува с караваната си дотам.

"Няма да дойда на нашето море, защото качеството и цените нямат никакво съотношение", коментира тя.

Оказва се, че българите, които предпочитат родното Черноморие, са повече от онези, които избират чуждите плажове.

"Ние на българското море имаме много повече туристи, отколкото излизащи навън. Това не е характерно само за нас, италианците си пътуват в Италия, гърците в Гърция и ние на нашето", посочи доц. д-р. инж. Румен Драганов.
В момента Гърция разчита на българските туристи, тъй като на практика през сухопътните граници за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
34
 
! Отговори
тумба лумба преди 3 години
Бе не знам какво "предпочитат повечето българи",ама аз повече от 10 години не съм стъпвал на бетономорието!И нямам намерение да стъпвам!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eh, da imahte buton s sreden pras-t steshe barzo da e iasna posokata...
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сега поемат в правилна посока (бутане на мутрохотели, край на фекалиите...) след десетина години бих могъл и да се замисля за българско море.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирам родните фекалии, от малък съм свикнал като ида на море и да повръщам. В гърция не се разболявам и го няма това носталгично чувство. Верно изляха бетон но като усетя миризмата на ако на плажа и мо минава
38
13
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
И тук и там:):):):)Аз всяко лято се разчеквам между Гърция и нашия плаж:):):)Редувам:):):):)Са който има пари става:):):):)На Кулата нашето КПП го минавам със 100 км:):):):)Познавам и четерите смени митничари и гранична полиция:):):)Зелен коридор:):):):)Нямам актове за плащане:):):):)
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
trudolubivite bulgari otivat massovo v chujbina da rabotiat, kadeto tehnite kolichestva i kachestva trud, zaslujen otdih se radvat na toplo gostopriemstvo i sa oceneni spravedlivo visoko i s goliama blagodarnost...niama da rabotiat za bg zatvornicheski rabotodatelski razboinici ot krib, kerv, ban, benebe iaaa...:-)))))
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука сме на ширините на френската ривиера и всичко трябва да е топ мутри и селски бизнесмени неспазващи регулациите нямат място там, а на някой провинциален гьол, но.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка. Къв го дириш тук бре? Тук не става дума за д-р Борисов твоят работодател!Или защото за него нямЗ " теми" в момента? А за НСО изходи ли се по темата?-:)
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗБЕРЕТЕ ФЕКАЛИИТЕ.
33
2
 
27
 
! Отговори
Алепу Помияри преди 3 години
Няма дилема - отиваме на море там, където няма КОД КАФЯВО!ХА ХА ХА ХА
32
1
 
18
 
! Отговори
Ами ... преди 3 години
Аз няма въобще да ходя на море. У нас скъпо, мръсно, лош инфраструктура, няма къде да паркираш, такса за това, такса за онова...В Гърция, ако искаш като бял човек, доооста скъпо.
31
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм против финансиране от бюджета. Хотелите са направени с крадени пари,на теренни придобити на безценица. Плащат ниски заплати, не се внисат осигуровките ,данъци. За празниците ценни...ДА фалират.Кремиковци фалира и пак сме живи. Всички хотели са на ченгетата и комунисти.
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще почивам в Гърция, защото там наистина си почивам. По-скъпо ми е, по-далеч ми е, но като отида ми е по-хубаво. Водата е по-чиста, не се напрягам да гледам как някакви мутри наглеят по плажовете и заведенията. Там като отида наистина си почивам. И всеки път като се прибера и ме чака някой катаджия зад храста се чудя как може така да си съсипваме държавата
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е принципен няма да стъпя на кафяво море докато не прекратят дребните тарикатлъци, изливане на бетон, чалга, простотия и мръсотия.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fenovere na casino royal, drugi vidove hazart, strelbi, ubiistva s orajia, alkohol, droga, tabletki, hlor i na betonnite panelni balkonski skokove v detski baseincheta - na cherno more.fenovete na estestvena chista i krasiva harmonichna priroda, fizichesko zdrave, atletika na slance, chist vazduh i pluvane v otkriti vodi - na drugi moreta...:-)))
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповядайте на скъпа, но некачествена храна плюс бонус чадъри и шезлонзи на 1000% надценка отидете на Българското крайбрежие където елементарни частици и фекалий се сливат(обединяват).
26
4
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ВъпросНещо средно между магазин и заведение:):):):)Всичко е Топ топ топ:):):)Там и Цацата е риба:):):)
25
32
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Дайте да се разберем бе хора! Аз лично избирам българското! Ходя от години в Обзор!-:) Връщайки се всяко лято там.Виждам познати и изоо хора които познава! С кеф си даа парите!-:) Защо тряба да обикалям света и ми е кланят заради парите ми? Където и да отида а море си оставам " чужденец"! Каквото и да ми предоставят като обслужване! В БГ и въздуха си е наш бре Чуждопоклонници български!!!!Вървете и си начешете крастата по чуждото? Аз си оставам в България!
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кафевото ни море не искам :)
23
0
 
27
 
! Отговори
таксиер боянчев преди 3 години
Тарикатлъка е вреден за туризъма.