Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му

Предполага се, че се е заразил преди около пет дни
Обновена: 4 юли 2020 09:47 | 4 юли 2020 09:45, Петя Славова
111
Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Д-р Юлиан Стамов от Спешното отделение, който вчера почина от COVID 19, е издъхнал часове  след като е бил хоспитализиран.

Това обясни говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска пред bTV като допълни, че той е бил физически здрав и редовно е спортувал. 

Още по темата

Според данните в Националната информационна система, мъжът, който е починал на 49 години в последните 24 часа, е имал сърдечно-съдово заболяване, но не се уточнява дали става въпрос за д-р Стамов.

Предполага се, че лекарят се е заразил около пет дни преди да развие симптоми. Така той стана втората жертва на коронавируса от Спешното отделение след д-р Нели Пандова, която си отиде в началото на месец май.

Според Катя Сунгарска, медиците и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече.
"Беше млад, добър и вдъхновен колега. Дълги години работи в ЦСМП- София. Отзовавал се е на едни от най-тежките инциденти, които сме имали през  годините. Спасил е хиляди животи", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Направо не мога да повярвам, че може да съществуват такива оли.го.френи на тази земя и да мърсят въздуха!!!!!!!!!!!!------И аз не мога да повярвам, че има доктор, който ще направи "уста в уста" на болен от коронавирус, но колегите на д-р Стамов теърдят, че така е "замърсил въздуха"...
70
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невярващите във вируса са като част от гейовете и веганите. На едните никой не им пречи да лапат каквото лапат, на другите никой не им пречи да ядат трева цял живот, но и едните и другите често огранизират кампании да се опитват да се показват колко несправедлив бил живота към тях. И с невярващите същата работа, никой не ги кара да вярват но по цял ден стоят вкъщи и тракат по клавиатурата под всяка статия за вируса, вместо да изпълняват заръките на техния гуру и да отиват да придобиват имунитет.
69
4
 
37
 
! Отговори
Гъдьо преди 3 години
Добро и много благородно момче с най- хуманната професия!! Още една ярка звездичка на небосклона от днес ще грее и светла диря и пример за нас простосмъртните остави!! И той- д-р р Стамов,и д-р Иванова от Сливен, и д-р р Пандова...ЕТО ТОВА СА ИСТНСКИТЕ ГЕРОИ НА ДНЕШНОТО НИ ВРЕМЕ!! ПОЧИВАЙТЕ В МИР МИЛИ ДУШИЧКИ !! ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН !!
68
7
 
12
 
! Отговори
Кики преди 3 години
Нали бил на42,сега пък,на 49?На колко е последно?
67
17
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Възможно е колегите му да са го похарчили, за да го размахват сега като плашило. Нали им увеличиха парите за коронавирус и трябва да подкарат тълпите хипохондрици към болница.
66
3
 
7
 
! Отговори
блеее блееее блеееее преди 3 години
Развит Стаден Имунитет!
65
24
 
15
 
! Отговори
КОРОНАВИРУС Е ИЗМАМА преди 3 години
Човекът е умрял от сърдечен удар, а не от коронавирус.В тези жеги и това задушно време хората страдащи от болно сърце са застрашени и страдат и без коронавирус.
64
25
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Аз съм горе-долу на същата възраст като покойния доктор. Онзи ден ме стегна сърцето и без да имам сърдечно заболяване.Добре, че имах Валидол под ръка.Ако бях умрял от инфаркт шяха да ме пишат от коронавирус.Разликата между мен и дктора е в товс, е той е дал положителен PCR тест, а аз не съм се изследвал ....От коронавирус не се умира !Умира се от другите тежки заболявания, които имаме, а понякога дори не подозираме за тях.
63
15
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ако е бил супер здрав, няма как да умре за 24 часа. Между другото, една от основните тези на лъжата ковид беше, че има супердълъг инкубационен период.
62
6
 
6
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Спокойно, бе- ЯКО ще измрете!Аре чао!
61
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С онкологично заболяване на стомаха и с разсейки в белите дробове и костите, но починал от корона. На кое ли да се вярва???Колко ли години е щял да живее със здравните си проблеми???
60
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от 63 Антибиотиците и ваксините само отслабват имунната система...това исках да кажа за последно. Аре кой има мозък да го осмисли, кой няма да се тъпче с лекарства!
59
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дойдете на Мангъровия ама ще трябва още да измрете. Докато не придобием 70% от хората имунитет няма да спре това. Нито маски, нито дезинфектанти ще ни спасят. Само имунитет! Аз от 20 години не бях боледувал от грип, защото не взимах никакви лекарства зимно време като настина. . Миналата година обаче ме хвана оня японския вирус -нов. За него нямах имунитет и ме гепа за 3-4 дни но пак не взимах антибиотици, а само парацетамол да ми свали температурата. Та придобиваме имунитет и короната я няма.
58
3
 
11
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
В кой Гугъл го няма, умнико?В регистъра на Лекарската колегия трябва да търсиш и там ще го откриеш.Конспиратор.
57
3
 
9
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Мангърът си мангърка, вирусът си вършее.
56
2
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
,, сериозно сърдечно заболяване,,Ама , сериозно ли?До вчера спортуващ във фитнеса, Спасявал хора до последния си ден.Вирусът поразява много органи и системи.Факт.
55
11
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Има трудно за интерпретиране, защото е съшита с бели конци лъжа.
54
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има дали е бил болен или не? Човекът до оня ден е бил на крака и е лекувал болни и спасявал животи. Дори и да е имал някакво "придружаващо" заболяване, е можел да живее с него още 20-30 години. Щом е починал сега, значи е било заради коронавируса. Какво толкова трудно има за интерпретиране това от *** мангъромозъци?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мещо не разбирам, обвинявате го, че е слушал Мангъров ли?
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се изясни дали е бил на 42 или 49, защото има значение, нали?