Протестиращите на АМ "Марица" заплашвали полицаите: Ще се върнем!

Няма арестувани граждани
5 авг 2020 10:45, Нели Христова
93
Протестиращите на АМ "Марица" заплашвали полицаите: Ще се върнем!
Снимка: Facebook

Вчера блокада и палатков лагер се появи и на автомагистрала "Марица" в посока Турция, само на няколко километра от ГКПП "Капитан Андреево". На мястото се образуваха колони от автомобили и тирове, а блокадата продължи около 2 часа преди полицията да принуди протестиращите да освободят пътя. Според данни на bTV е имало сблъсък между един от активистите и изнервен шофьор, който възнегодувал срещу блокадата. Двамата се сбили.

Днес полицията даде извънреден брифинг за случилото се на АМ "Марица". По думите на старши комисар Ангел Цанков около 70 полицейски служители са се грижели за реда при блокадата. Подадени са сигнали от граждани на тел. 112 за възпрепятстване правото на придвижване.

"По време на мероприятието полицейските служители бяха грубо провокирани да използват физическа сила. Благодарение на професионалното поведение на колегите такава не беше използвана. Пътят бе освободен и хората се възползваха от правото си на свободно предвижване.

"Гражданите заплашваха униформените: "Ще се върнем за вас", твърдят от ОДМВР Хасково. Бяха нарушени много закони, каза още комисар Цанков.  Арестувани граждани няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите са наясно , че въоражи ли се тълпата, те приключват. Полицаи, присъединете се към протеста и нормалните българи, да не стане сакатлък и гражданска война. Ако Бойко се махне и Гешев и започне съд за тях, протестите свършват. Така че помогнете да махнем Бойко.
50
4
 
9
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в жегите с нуждаещ се или с дете на задната седалка, както хората в Кресна или на Тракия!
49
4
 
11
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
До КОНСТАНТИНОВНародът не иска блокирани кръстовища и магистрали :)) Ти ако искаш, значи ти си срещу народа, а не полицаите - те си изпълняват задълженията!
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нормалните граждани, които подкрепяме протеста , ако излезем с пушките , дали ще се изпуснат милиционерите , които бият свободни и будни българи. А дали с пушките на площада няма да ги махнем по бързо и да ги набута е в затвора.
47
2
 
4
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
Нали "протестърите" обясняваха, че само искали да минат през детелината и нямали намерение да блокират магистралата? Казаха го пред телевизиите когато кмета на Стара Загора беше там. Какво стана?
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея полицай, за кво са им тея пистолете?1 Ама от либералщина и либерастия!
45
3
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Защо не са арестували катунарите?
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Полицията не трябва да има палки, а калашници, от онея по-малките ;)
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен и полицията трябва да се включи към протеста и да престане да се продава на дявола.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52Насилието решава ВСИЧКО!Има протестиращи - има проблем.Няма протестиращи ....
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48: перверзно е да крещиш обиди срещу човек на служба. Съзнавайки много добре, че му е забранено да се защити адекватно. Не одобрявам боя, но понякога той е по-доброто средство. А и се питам дали протестърите ще са толкова нагли, ако имаха едно наум, че полицаите няма да държат палките прибрани и че може да ги надърварят ако прекрачат определените граници?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее яяя! Кви сти таквис балгаритии! Да са сабирами и ша ги набийми. те 500 човека, ний сми пед милиона!
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хан Крум щеше ли да ги трае тея? Ще кажете други времена, ама ... не баш тай.Кат е бил човека, да прави работите, вижте след него какво е станало - Бориската, Симеонката, златен век, млатен век ....
38
0
 
3
 
! Отговори
Заплахата е сериозна преди 3 години
И жена ми сутрин като отива на работа отправя същите заплахи, че вечерта ще се върне.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 38: особено момичето си беше чист провокатор - облечена спортно, без чантичка, без документи, без телефон. Видяхме я как се държи с полицаите - нагло, агресивно, предизвикателно. А оня младеж, дето в две различни интервюта разказа случилото се дословно с едни и същи думи, в един и същи ред... И като са го били толкова що не показа следите, нали бил чак изгубил съзнание... И накрая - кой ги накара да са там, че и до се дръвчат на полицаите точно когато е най-напечено? Малко им е било.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 3150 килограмов полицай? Тоя е да е болен от нещо. Повечето са мазни точовци. Ако нямаха еднолизното право да пребиват хора, без КАКВИТО И ДА Е ПОСЛЕДСТВИЯ, щеше да е различна картинката.
35
1
 
5
 
! Отговори
Тъпа работа преди 3 години
Гледах прякото излъчване от инцидента.Протестърът снимаше камионджията и го дразнеше с цялото си поведение.Последния пък го псуваше,като каруцар и го срита няколко пъти.Полицията ги раздели и успя да успокои,но провокативното поведение и от двамата продължаваше вербално.Шофера щото е *** ***,а протестъра щото си мисли,че е голям отворко.Най-добре и двамата в кауша и толкова.Оказа се,че полицаите са изненадани,а протестиращите неорганизирани и си присвояват повече права от позволените им!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинаИстината е, че полицията са на заплата и имат задължения, а ко ги нарушат, им се сприа заплатата и трябва да си предадът оръжието, техниката и да не позлват информация, до която са имали достъп. Ако им "мине прага" опциите са две - напускат и стават обикновенни граждани ИЛИ стават някакви радикали.
33
4
 
3
 
! Отговори
До35 преди 3 години
След всичките Уточнения Прозира само Едно! А именно,един наСрал се от страх крадец,който е готов на всичко,само и само да остане на власт! А сега ти си на ход?
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
горките полицай сега трябва да ходят на психолози. същите тези полицаи които пребиха до смърт момчетата в софия биха ги и им скачаха по главите , събличаха и снимаха момичета от протеста. няма думи