Недоволство: Протестиращи замеряха Цвета Караянчева с яйца

Напрежението е възникнало на площада в Благоевград
Обновена: 29 сеп 2020 21:18 | 29 сеп 2020 19:41, Веселина Йорданова
513
Недоволство: Протестиращи замеряха Цвета Караянчева с яйца
Снимка: БГНЕС

Напрежение на площада в Благоевград, след като председателят на Народното iъбрание Цвета Караянчева бе замеряна с яйца от протестиращите срещу правителството.

Наложи се служителите на НСО да прикрият Караянчева, предаде Bulgaria ON AIR.

Инциденът стана при опит за разговор с демонстрантите. Цвета Караянчева е на посещение в Благоевград за среща с активисти на ГЕРБ.

Искам диалог с всеки гражданин на Република България, каза Караянчева.

Около час преди пристигането й пред зала "22 септември", където се състоя срещата й с актива на ГЕРБ, се събраха двайсетина протестиращи. Те посрещаха членовете на управляващата партия с викове "Оставка".

Искам диалог с всеки гражданин и затова тръгнах към тях, оказа се, че имат яйца, които мятаха, и няма как да проведем разговора, коментира пред журналисти председателят на парламента. Искам да чуя защо искат оставката, какви са техните аргументи, посочи Караянчева и допълни, че тя има своите аргументи в защита на правителството, които се основават на направеното през последните три години. "Вдигнахме заплатите, пенсиите, участващите на първа линия в борбата с COVID-19 имат допълнителни средства, общо взето имаме какво да кажем, надявам се и те да имат какво да споделят", допълни Цвета Караянчева.

На журналистически въпрос за коментар относно ветото на президента върху част от разпоредбите в Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, председателят на парламента изрази мнение, че ветото не е основателно. По думите й, хората искат да имат възможност да гласуват и с бюлетини, особено по-възрастните, които се притесняват от машините.

"В населени места в планински райони, ако се развали машината, се спира процесът", посочи Караянчева и допълни, че това ще отнеме възможността на гражданите да гласуват. На въпрос ще бъде ли отхвърлено ветото, Караянчева заяви: "Да, ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори".

Тази вечер в София се провежда 83-тата антиправителствена демонстрация в района на Президентството и Министерския съвет.

Към исканията си протестиращите прибавиха още една оставка - на заместник- председателя на Народното събрание Валери Симеонов заради негово изказване в телевизионно интервю, в което ги нарича платени и "мафия".

На протеста присъстват по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
19
 
14
 
! Отговори
истина преди 3 години
Преди 83 дена резидента се провикна - мутри вън, и мутрите му излязоха на площада и 83 дена замърсяват столицата с яйца, домати, бутилки и тоалетна хартия. Градинките и тревните площи по пътя на протестите са "минирани, а тревата пожълтяла". Мутрите на резидента унищожиха хиляди яйца и домати. Хвърляне и унищожаване на храна е престъпление срещу човечеството. Превратът се провали. Съд за проваления резидент.
325
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ СКОРО ЩЕ ХОДИ С ОХРАНА
324
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не желаят диалог с простащината. Елементарно.
323
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "с камъни ще замерят радев"Не съм забелязал никой да го замерва с каквото и да е. Даже напротив, ходи без охрана и хората много му се радват. За разлика от Боко. Просто на теб ти се иска да го замерват, нищо повече.
322
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път ЗАПАДА резна и двете крила на БКП.
321
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Л.ИвановДА, МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА.
320
11
 
7
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
До 412На какво основание давате оценка за цяла България! Да, може да се каже, че цяла България подкрепя протестиращите, или поне повече от 70 %!А колкото до простащината- да, вижте си изказванията на Бойко, на същата тази ***, и тогава говорете за простащина!
319
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Добрес камъни ще замерят радев
318
7
 
9
 
! Отговори
Добре преди 3 години
Че не са я замеряли с камъни. Ама, ако упорства и това ще стане.
317
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е със САЩ, русофилите включително Бойко нямат значение. Лъжата свърши.
316
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ И РАДЕВ СЛЕДВАТ МОДЕЛА НА ПУТИН ЗАТОВА СЕ ПРОВАЛЯТ.
315
9
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Притенции на протестиращите за интелигентност! Действия-на най-големите ПРОСТАЦИ! Цяла България /без шепата протестиращи/ се отвръти от тях! Много от исканията са добри, но не се постигат с простащина...!
314
4
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Ние от ГЕРБ сме най-непростите хора и членове и не знаеме защо ни замерят с яйца и домати и развалена риба.
313
4
 
6
 
! Отговори
t k p преди 3 години
Яйцата са и малко ,забъркайте и ги с нещо ,така ще са по вкусни....
312
9
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Простотията на тези протестиращи няма границ!Тотално неспособни са и един протест да направят!Ама от прости хора, какво да очакваш?
311
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто защото искат власт, те не искат преговори и дискусия. Насъскани са от президента и БСП. Те са решили да взимат властта като на 9 септември, само че няма руска армия да им помага. Иначе досега да бяга направили преврата.
310
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този площад са го правили комунистите. Ти нали не ги харесваш. Що одиш пеш по него ***!
309
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ГЕРБ са замеряли яйцата на протестиращите с Цвета Караянчева.
308
0
 
5
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Гамен 392 Изобщо не си в час. Поинтересувай се какви са заплатите на държавните служители , ама на малките долу , не на тези от министерствата.600,700,800лева.Премахнаха и парите за прослужени години.Това са заплатите.Има и текучество към частния сектор.
307
10
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Не обичам да губя и за това ще гласувам отново за ГЕРБ.Вие си гласувайте за БСП , ама после да няма: Кво стана та не ядооме ?