Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
13
 
18
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
*** защо всеки,на който му се обърнала каручката и почва да дъвче дъвката Борисов?!Премиерът е ясен с позицията си още от самото начало на кризата.Спаси ви задниците,а вие за благодарност му спретнахте велики,народни,т,ъпни??!!Пищяхте и се тръшкахте,че нямало трупове,е,бавахте се с Мутафчийски,пресрещахте и останалите професори от щабът,като ги оплювахте и замервахте с яйца и простотии.В това време Грипена се кефеше и переше юмручето.Сега е време него да питате какви да ги дробите по нататък!!
115
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ne merkite sa haos,a balgarina ne e discipliniran,vinagi znae poveche ot specialista i po princip razbira ot vsichko!Tova e iskal da kazhe kolegata ot Ruppiner Kliniken GmbH,a to zhurnalista go e napisal ot svoq gledna tochka ostanaloto.
114
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще плачете вие за проф. Митафчийски.
113
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо благодарение на ГЕРБ минахме успешно през бурята сега пак ще преминем. А вашето управление на БСП го видяхме през 1986 как си замълча за Чернобил и не взехте никакви мерки,Затова сега замълчете!
112
3
 
10
 
! Отговори
България тича след б преди 3 години
Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята
111
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто ГЕРБ завзе властта в България през 2009 година, те винаги са се носели по течението за всичко, не само за тази епидемия и нокога не знаеха какво да правят. Проблемът сега е, че става дума за здравето и живота на хората.
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия е на 8-мо място в Европа по брой заразени за вчера и завчера. Вчера бяха 13161 новозаразени, а завчера 12621 новозаразени.На 6-то място се съмнявам да е била предишните дни, но може и да е така, особено в събота или неделя, когато някои държави не подават данни.
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия докато ние гледахме парковете само на картинка там хората си се разхождаха съвсем спокойно в техните паркове, роднинните ми всеки ден ми изпарщаха видеа, така, че това докторче, което очевидно иска нещо друго от премиера хич да не преиграва
108
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тоз нахалник като оня ушев пишман аниматора- голям мерак акъл да ни дава и да говори негативно и противно... Ами ела си тук и живей в нашето общество и давай акъл.
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам един въпрос към лекарите, защо болни от инфекциозна мононуклеоза се оказват и положителни за коронавирус? Изобщо PCR дава ли 100 % гаранция, че си болен точно от коронавирус?
106
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера,, - с какво право този родоотстъпник пише на Борисов,като се е толкова загрижил защо не се върне тук за да помага на сънародниците си ?
105
5
 
9
 
! Отговори
Stoner преди 3 години
До АнонименВсички знаем как работи здравната ни система. Фиктивни хоспитализации и нереални диагнози с цел точене на касата. Убеден съм, че огромен процент от хоспитализираните нямат нужда от болница, но политиците и медиите им набиха така паника, че те си и настояват. Кой мре от ковид? Няма доказателства, че това е причината. Всички ти казват, че 90% нямат симптоми и само го имат в организма. Усложнения се появяват при около 2%. Всички вируси работят по този начин, нямат за цел да убиват
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този от Германия да си гледа там проблемите-защо в Германия сега имат страшна нужда от лекари и сестри
103
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Stoner"Ненужно се вкарват хора в болница, претоварва се системата, изглежда умишлено, наред с точенето й и ред други безумия..."Точно така! Да приложим Шведския подход - над 80 безусловно и над 60 ако има придружаващи заболявания - никаква болница! Да си умират вкъщи, без лекарите да се занимават с тях!
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До *** 104 "Абе льольо...спри да да се правиш на разбирач по форумите..."това се отнася до теб лольо се пише а не льольо каквото и да значи това твое определение то се отнася за теб и останалите не много умни и интелигентни същества.
101
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще плачете вие за проф. Митафчийски. Подигравахте се с него, обиждахте го, заплашвахте го, но сега ще осъзнаете грозната истина.
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При ГЕРБ България е добре, няма фалити на банки като при БСП.
99
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Лекарите ,ако е да дерат кожи -са винаги насреща."Да така е но взеха и да *** освен да се скатават в ковид почивки отпусчици разни бяха по 14 дни но станаха по 10 дано да ги намалят защото освен че не искат да работят не искат и на работа да ходят.Егати нечестната пасмина.
98
5
 
7
 
! Отговори
Stoner преди 3 години
До Един човекМозъче промито, дори не заслужаваш отговор.Говориш наизуст и обиждаш.Ти откъде знаеш колко не са се спрели хората да ходят наляво и надясно?Дори и да е така, от позицията на какъв ще им държиш сметка за начинът им на живот?Всеки е свободен, стига да не нарушава законите и да не пречи на съществуването на другите.И мантрата, че излизащите застрашават мизантропите, които искат да си стоят вкъщи, издиша.Искаш си диктатурата, но и сам можеш да си я наложиш,без да назидаваш и обвиняваш
97
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най гадни не са герберастите а социалистите и комунистите по една или друга причина станали гербери или просто минали към герб. аз това го разбрах след управлението на Орешарски когато много функционери а също и старшини пенсионери станаха гербери дебели.