Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите ,ако е да дерат кожи -са винаги насреща. Не можеше да се рзминеш от тях по остров Бали, Дубай и Сейшелите. А сега взеха да се разбягват...
95
6
 
8
 
! Отговори
е преди 3 години
И този толкова загрижен лекар, защо е в Германия, а не дойде да помага на лекарите тук?Но много по-лесно е да мрънкаш от страни и да разни журналисти да ти дават незаслужена медийна изява
94
7
 
14
 
! Отговори
До малоумника 104 преди 3 години
Китай затваря цели градове за 4-5 дни правят тестове на всички...проследават вериги, денонощно се следи...а тук някакви мрънкалници критикуват либерално-демократични правителства че всявали паника ?! Абе льольо...спри да си плащаш интернета с парите на майка си...за да се правиш на разбирач по форумите...Именно защото е демокрация на такива гащници като вас им се позволява да изразяват идиотското си мнение и да не носят маски.....
93
3
 
11
 
! Отговори
Stoner преди 3 години
Защо всякакви лекари, мними и не толкова, се упражняват в политическо говорене, предлагат фашизъм и не виждат същността на проблема (или не искат умишлено да я видят)?! Вместо да си гледат медицината обективно и да настояват пред неадекватните политици за качествени реформи в здравната система, те се правят на сатрапи и дават акъл как хората да живеят живота. Ненужно се вкарват хора в болница, претоварва се системата, изглежда умишлено, наред с точенето й и ред други безумия...
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашия блок има много як ремонт но съобщение няма за това, предполагам майсторите ще получат парите на ръка, що за държава е това за труда си те не трябва ли да плащат данъци и осигуровки или понеже щом ремонта е як значи хората са богати и следователно гербери и не слагат съобщение а майсторите минават метър.
91
3
 
12
 
! Отговори
До 93 преди 3 години
До леля ПенаДа, ние сме виновни, но сме виновни за това,че не спазваме мерките и само критикуваме!Да погледнем самите себе си, по единично!
90
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не може да чете бе докторе. До сега никой не го е виждал да чете нещо написано на лист. Не си губи времето да му пишеш писма. Гледай си болните.
89
9
 
12
 
! Отговори
от текста преди 3 години
"и закъснява ли България с ограничения?" не мога да разбера кой и защо плаща на медиите и журналистите да натискат либерално демократичните правителства да въвеждат мерки срещу животно което може и да не съществува както се вижда в Китай които са комунисти няма такова нещо и такава паника.
88
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя доктор отишъл да слугува на чужденците, ама дава акъл на българите в България.Ай сиктир!
87
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли сделка под масата? Бойко ударно помпа пари към Гешев! Властта дава 300 млн. за тайна структура под шапката на прокурор 1
86
10
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Абе докторе, ти що си в Германия бе?! Нали заради такива като Д-р Борисов, Гешев, НОЩ- ниците безумни всички ние сме си оставили Родината и работим в чужбина? Мислиш ли, че някой ще те чуе, камо ли да те разбере?! Аз съм сигурен че НЕ
85
4
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
Хората са заменими - важно е икономиката да работи и приходите да растът
84
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе толуп,я си гледай анестезията, и не се занимавай с политика.Много лесно се дава акъл от една богата и подредена държава, ще ми дава за пример Нова Зеландия и Япония, Островни държави, до които достъпът е само със самолет и Виетнам, комунистическа държава, в която една партия контролира целия обществен живот, икономика, култура, здравеопазване и т.н.Двама от синовете ми живеят във Великобритания-единия в Англия, другия в Сев. Ирландия. 2 месеца не излизаха, 3 месеца не ходиха на работа, какв
83
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е 7 милиона а Германия 84 милиона - 12 пъти повече. Вчера в България имаше 2600 заразани а в Германия 11000 - само 4 пъти повече. Значи в България е 3 пъти по зле от Германия (3х4=12). За да са на същото ниво те трябва да имат 31,000 заразени за 24 часа.
82
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя лекар да си къса дупломата.Нищо не доказва че пълното затваряне ще намали броят на заразените и починалите.Това че на някои места основно в Азия работи не означава нищо.Има други фактори генетипна предразположеност и тн.Тоест намаленият брой случаи там не доказва че само мерките на затваряне са довели до тези резултати.Факторите са повече от един.Отново публикувам защото има тпаци които не схващат материала от първият път и трябва да им се набива в главата.
81
2
 
18
 
! Отговори
www преди 3 години
Относно азиатнките държави... не съм убеден, че нещата са точно така, както ги представят.
80
2
 
12
 
! Отговори
www преди 3 години
Тук не бих се съгласил. Вероятно при следващата вълна, ако има такава, нещата ще са по подредени. Болниците трябва да бъдат финансирани и да се развият спешно отделения. Спешно трябва да се търси начин да се реши проблема с персонала. Не може да се затваря всичко!!! Общо погледнато, нещата не са толкова зле. Дори и при най-засегнатите. Трябва обаче да се подобри здравната грижа и да се поеме тази и следващи вълни.
79
16
 
12
 
! Отговори
фен на Мангъров преди 3 години
Тоя лекар да си къса дупломата.Нищо не доказва че пълното затваряне ще намали броят на заразените и починалите.Това че на някои места основно в Азия работи не означава нищо.Има други фактори генетипна предразположеност и тн.Тоест намаленият брой случаи там не доказва че само мерките на затваряне са довели до тези резултати.Фактоеите са повече от един.
78
12
 
14
 
! Отговори
леля Пена преди 3 години
Да помислим дали не сме си виновни ние,като сме допуснали да ни управляват толкова ограничеи,да не кажа прости хора.За добро упрвление са необходими много знания и добър интелект,не да знаеш само как се гасят пожари и как се краде от народа.
77
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя го знам, жаден е за слава и внимание и мега ***!