Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Мангъров се оказа прав, за разлика от Мутафчийски,"Особено като каза, че вирусът си отива Юни. Но няма страшно - Мангъров е лекувал 50 болни от Ковид, въпреки че Ковид не се лекува а болният си оздравява сам.
135
21
 
13
 
! Отговори
Доживотен преди 3 години
Даа, тези протести изпозаразиха България и най-силно София!!!Няма друго обяснение, защо половината случаи са точно в София!Вярно се оказа смъртоносно отровно Триото!Триото, Мангъра и Шофьора заслужават линч, а ако оцелеят - диживотна каторга!Това са хиляди умишлено отнети животи! В Щатите присъдите са кумулативни - за всеки отделен живот по 20 години. Тези ще направят по 20 000 год. затвор. Да живи и здрави да ги изкарат, .под крилото на.Бай Ставри.
134
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров се оказа прав, за разлика от Мутафчийски, който ще преди 5 месеца каза, че ще измираме яко. Е? Едвам насилват бройката до 40/ден по телевизията. Вече се чудят откъде да намерят покойници, за да им припишат ковид.
133
4
 
28
 
! Отговори
Грижовно преди 3 години
Много отворени, тези които бачкат на Запад! Този като от 10 год. работи за германската здравна система, защо не напише писмо на Меркел, ами пише на Борисов. Ами освен аз да напиша едно писмо със съвети към Меркел, че и те не се справят много добре. Загрижен съм за германците!
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139Може би тези пенсионери нямат кой да им пазарува храна. За болничните не е лесно също. Работодателят ще дава ли за всяко кашляне да не се ходи на работа? Обезщетението за болнични не е пълната заплата, особено за тези с осигуровки на МРЗ и хората с над осигурителния праг. Какво би казал, ако 10 дни болничен(карантината) ти струват 500лв по-малко доход?Не всеки може без да пазарува храна, не всеки може да работи затворен вкъщи или да не ходи на работа. Наистина болен е друго.
131
12
 
20
 
! Отговори
Гробовното Трио преди 3 години
Заслужи името сиС парите на ЧерепаИ подкрепата на Фигуранта муИзбиха стотици Българи!Разплатата иде!
130
18
 
13
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Мутро, твоята шайка от НОЩ се похвалиха преди месец, че са контролирали измислената ви пандемия. Сега защо не я контролират? Какво им пречи? Или са манипулатори като теб. Оставка, съд, конфискация и затвор.
129
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски се оказа много прав за разлика от мeнтето Мангъров и *** тук...
128
3
 
27
 
! Отговори
Литекс-София преди 3 години
Колкото лекари, толкова мнения. Казва човекът от собствен опит, а Бай *** (който не е никакъв лекар, не вярва в превантивните медицински изследвания, почти не ходи на лекар, защото се лекува с рИкия и крем "Здраве") е готов на всичко чул-недочул да го опровергае. Той ли ще учи Бай *** - той знае всичко и не вярва в нищо. Колкото хора, толкова мнения...ролята на кибиците е да мисли и прецени кой какво казва и от каква роля го твърди. Оглупява и озлобява нацията!
127
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо хората които имат признаци на вирусни инфекции просто не остават в къщи като вземат бележка или болничен от лекар и да се лекуват.Това се отнася и за възрастните пенсионери които хем били рискови, хем нямали пари, хем имат разни болести, хем кашлят и имат хрема, но не спират да бродят по магазините, Даже си сваля маската в лидъл, изкашля се нагло пак си я слага и пак почва да рови като невидял наглия български пенсионер така че работещите хора да не могат да напазаруват
126
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Борисов-3 е пълен провал.Много са нагли освен че безочливо крадат гербери - майстори разни, автоджамбази, чалгаджии, таксиджии, старшини пенсионери, разните му охранители половин милион били ай си....
125
0
 
6
 
! Отговори
като щастието е преди 3 години
До България тича след бСамо да го гониш и ще го стигнеш на мукавей! - Николай Хайтов
124
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърно правителство, всеки ден нова заповед обратна на заповедта от предишния ден. Епидемията се разширява, адекватни мерки няма, а някакви плачат за строги мерки, без да си дават сметка, че строгите мерки на мутрите са и неадекватни.Честно казано по-малоyмна заповед от тази на министъра за отваряне на местата, където се заразяваме и спиране на плановите операции на базата на фиксирана дата 23 октомври, досега не бях виждал.
123
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния мега разбирач на който се дава трибуна! Таблов анестизиолога тръгнал да дава експертни съвети как се бори епидемия - смешно, несериозно и лъхащо на простотия звучи всичко това. А това че от 10 години бил Германия, очевадно според колосите на мисълта от днесбг го прави разбирач по всякакви въпрос - трагедия.
122
3
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Програмист Слушай *** , няма мрънкочи а има балами , които ГО търпят !
121
7
 
11
 
! Отговори
До 126 преди 3 години
Абе,ти още ли си жив?Нерде Ямбол,нерде Стамбол.Кога е било Чернобил,та ще го дъвчеме докато сме живи.И не е верно,че са си замълчали.Бях дете и ни забраниха да ядем плодове и зеленчуци .Иззети бяха всички зеленчуци от магазините.Накараха ни плътно да затваряме прозорците.Е,имало е и други мерки,за които не си спомням.Можело е и още да се направи,но не са си мълчали.Ясно ли ти е,деменцио?
120
11
 
10
 
! Отговори
8 преди 3 години
Борисов не е след бурята ! Борисов е извън бурята ! А трябваше да бъде начело на щаба !Защото проблемът е системен т.е. засяга всички елементи на системата даржава , общество , без никакво изключение .И в този смисъл , както вече писах , борбата не е по силите на едно -две министерства , а на цялото правителство !Но , трябва да си учил малко по тези управленски технологии , а не само да джипкаш и подхвърляш на баламурниците левчета от джипката !Ето ти госега резултата -катастрофа !Но го държим
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото вожда го е страх да предприема по-твърди мерки да не му падне главата предизборно.
118
7
 
32
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Като няма мерки - рев "Държавата нищо не прави!"Като има - "Диктатура!!!"Винаги ще има мрънкочи...
117
9
 
4
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Имам съмнения за верността на тестовете в Бг ! системата май е , ''ТУКА ИМА , ТУКА НЕМА", ама за всеки случай ,.... ИМА !За 1-ва група , карантина 2 дни .За 2-ра група , ....10 дни .За 3-та група ,.....14 дни . Защото 2=10=14 , и математиката затриха политиците , в Бг .Също и половината на 1 000 не било 500 , за едни е 300 , за други 800 !МЕРСИ !